Συστάσεις Διατροφής

Πόσο συχνά τρώτε απ' έξω; Κι όταν το κάνετε, τι προτιμάτε;

της Νεκταρίας Καρακώστα
29 Απριλίου 2015
15624 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
autokinita pou poulane trofima

Photo source: www.bigstockphoto.com

Δημήτρης Μπερτζελέτος: Τρώω έξω σίγουρα 1 φορά / εβδομάδα, μπορεί και δύο, συνήθως για κοινωνικούς λόγους. Καταλήγω συνήθως σε μεζεδοπωλείο ή εστιατόριο.

Βάσια Μανίκα: Όσον αφορά στο delivery, ίσως 1 φορά την εβδομάδα ή και λίγο πιο αραιά. Προτιμώ τα καλαμάκια κοτόπουλου με αλάδωτη πίτα και σαλάτα. Άλλη μια φορά την εβδομάδα θα βγω έξω για φαγητό. Προτιμώ τη μεσογειακή κουζίνα, την κρητική και τα grills.

Σίλια Κορελή: Δεν υπάρχει συγκεκριμένη συχνότητα με την οποία τρώω απ’ έξω. Αυτό συνήθως εξαρτάται από τον χρόνο που έχω στη διάθεσή μου να μαγειρέψω ή από τις φιλικές - επαγγελματικές μαζώξεις, για παράδειγμα σε κάποιο εστιατόριο. Προτιμώ ωστόσο να φτιάχνω η ίδια τα γεύματα μου. Όταν όμως τύχει να φάω απ’ έξω, οι επιλογές μου συνήθως είναι πίτα με σουβλάκι κοτόπουλο, σούσι ή καμιά φορά η αγαπημένη σε όλους μας πίτσα.

Ηλιάννα Ηλιοπούλου: Έξω τρώω 1-2 φορές την εβδομάδα- τα σαββατοκύριακα κυρίως, που συναντάμε φίλους εκτός σπιτιού. Δεν μπορώ να πω οτι θα στερηθώ κάτι, αν το λαχταρίσω, αυτό το επιβεβαιώνουν και οι υπόλοιποι της παρέας μου! Μπορώ εύκολα να ευχαριστηθώ ένα στεγνό φιλέτο σχάρας, αλλά αντίστοιχα και μια μακαρονάδα ή μια αυθεντική ιταλική πίτσα με λεπτή ζύμη! Μου αρέσει πολύ και το κινέζικο! Όταν κρατάς ισορροπία καθημερινά, μαγειρεύοντας και τρώγοντας σωστά, το σαββατοκύριακο, ακόμη και να επιλέξεις κάτι πιο ελεύθερα, δεν σε πάει πίσω! Μάλιστα, πολλές φορές αυτό σε βοηθάει κιόλας, γιατί σε ξεκουράζει από κάτι που είναι διαρκώς αυστηρό.

Μαρκέλλα Συμεοπούλου: Αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένος κανόνας, περίπου μια φορά την εβδομάδα τυχαίνει να φάω κάτι απ΄ έξω. Μπορεί να φάω κάτι σε γρήγορο φαγητό, όπως πίτα με σουβλάκι ή να βγω με την παρέα μου και να πάρω κάτι συνοδευτικό με το κρασί μου, όπως π.χ. μία σούπα τώρα τον χειμώνα. Γενικώς, θα προτιμήσω μία ιδιαίτερη γεύση όταν θα βρεθώ έξω, κάτι που δεν τρώω συχνά υπό κανονικές συνθήκες και που θα θεωρήσω σχετικά προσεγμένο.

Νεκταρία Καρακώστα
Νεκταρία Καρακώστα Δημοσιογράφος M.A.