Βάλε στόχους στη διατροφή σου και μάθε πώς θα τους πετύχεις!

01 Οκτωβρίου 2017
198975 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί

tool stoxwn inside new

Θεωρείτε ότι χρειάζεστε ένα διαιτολόγο κάθε μέρα για να έχετε ένα ισορροπημένο πλάνο διατροφής;

Mάλλον θα πρέπει να επαναπροσδιορίσετε τους στόχους σας και το πως θα τους πετύχετε! Ο διαιτολόγος πράγματι αποτελεί τον καθοδηγητή, που σας εκπαιδεύει και σας συμβουλεύει σε ότι αφορά την διατροφική σας καθημερινότητα. Ο ρόλος του είναι σημαντικός και απαραίτητος αλλά θα πρέπει να θυμάστε ότι τα κίνητρα σας, δηλαδή οι λόγοι που θέλετε να φτάσετε σε ένα φυσιολογικό βάρος ή έναν υγιεινότερο τρόπο ζωής, θα σας βοηθήσουν στο να πετύχετε τους στόχους που θα θέσετε.

Από την καθημερινή μου διαιτολογική πρακτική στο γραφείο έχω ξεχωρίσει δύο βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν τη διατροφική σας συμμόρφωση:

  1. Το πόσο  υποστηρικτικό είναι το περιβάλλον σας και πόσο επηρεάζεστε από αυτό αλλά και
  2. Κατά πόσο τα κίνητρα σας είναι δυνατά

Επιπλέον,  έχω παρατηρήσει και μια δικαιολογημένη δυσκολία στην οργάνωση και στη διαχείριση της καθημερινότητας. Για το λόγο αυτό σχεδίασα αυτό το tool, για ώστε να σας κάνω την καθημερινότητα σας πιο εύκολη και τους στόχους πιο εφικτόυς.

Το tool που σας παρέχω μπορείτε να το εκτυπώνετε μία φορά την εβδομάδα, ώστε να το έχετε μαζί σας και να το συμπληρώνετε καθημερινά όταν βρίσκετε το χρόνο!

Στην πίσω σελίδα του tool υπάρχουν οδηγίες ώστε να το ακολουθήσετε πιο εύκολα υιοθετώντας καλές και ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες. Βασικό μήνυμα του tool είναι η καθημερινή προσπάθεια και η συνεχής βελτίωση.

tool stoxwn pisw selida new

Τι περιλαμβάνει το tool των στόχων;

Συμπεριλαμβάνει τόσο διατροφικούς στόχους όσο και στόχους διατροφικής συμπεριφοράς σε μία ημέρα! Για παράδειγμα:

  • Πόσες μερίδες από κάθε καρηγορία τροφίμων είναι καλό να καταναλώνετε; 
  • Έχετε βάλει την ολική άλεση στη διατροφή σας;
  • Ποια είναι η διάρκεια του μεσημεριανού σας γεύματος;
  • Πίνετε αρκετά υγρά;
  • Πόσα νέα τρόφιμα δοκιμάζετε καθημερινά και για ποιο λόγο είναι σημαντικό;
  • Μαγειρέυετε εσείς για τα γεύματά σας;

Χρήσιμο για την οργάνωση σας!

Για να το χρησιμοποιείτε δεν είναι απαραίτητο να είστε σε συγκεκριμένο πλάνο διατροφής, θα σας βοηθήσει όμως να έχετε μια εικόνα για το πως τελικά κινείστε διατροφικά μέσα στην εβδομάδα σας. Αν μάλιστα δείτε ότι αποκλίνετε σημαντικά και μάλιστα όχι μόνο σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, όπως διακοπές Χριστουγέννων ή Πάσχα, τότε ίσως θα ήταν καλό να επισκέφτείτε ένα διαιτολόγο και να οργανώσετε τη διατροφή σας!

Καλή οργάνωση λοιπόν!

papachristos dietitian

Πάρης Παπαχρήστος

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

download buttonΚατεβάστε το πιο πρόσφατο PDF reader εδώ.

Πάρης Παπαχρήστος
Πάρης Παπαχρήστος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.
Ο Πάρης Παπαχρήστος παρέχει διαιτολογικές υπηρεσίες τροποποίησης διατροφικής συμπεριφοράς για πάνω από 15 χρόνια, συμβάλλοντας σε βελτίωση της ποιότητας ζωής.  Ως πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος, M.Sc. έχει ευρύτερη επιστημονική γνώση, η οποία συνδυάζεται στις διαιτολογικές συνεδρίες με την προσωπική του εμπειρία.
 
Είναι ιδρυτής του πρώτου portal διατροφής σε Ελλάδα και Κύπρο και συγγραφέας του πρώτου βιβλίου της σειράς medNutrition wellness, με τίτλο «Μύθοι και Αλήθειες στη διατροφή μας». Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις διαιτολογικές υπηρεσίες που παρέχει είτε στο Παγκράτι είτε αξιοποιώντας skype και viber σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, με χιλιάδες ανθρώπους, έχει δει τι είναι αποτελεσματικό και όχι.