ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
xristina polina lamprinoy diaitologos diatrofologos

Χριστίνα-Πωλίνα Λαμπρινού

Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc, PhD
181587 Προβολές
Διαιτολογικό Γραφείο
Χριστίνα-Πωλίνα Λαμπρινού
Λεωφ. Θησέως 127, 17672, Καλλιθέα

Σπουδές

Φοίτησα στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιζητώντας την περαιτέρω εμβάθυνση στον τομέα της Διαιτολογίας- Διατροφής, συνέχισα με τις μεταπτυχιακές μου σπουδές ως υπότροφος του Ιδρύματος Χαροκόπου με εξειδίκευση στην Κλινική Διατροφή και Διαιτολογία στο ίδιο πανεπιστημιακό ίδρυμα. Τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα, περιλαμβάνουν τους παράγοντες που επιδρούν στην κατάσταση βάρους κατά την παιδική ηλικία, όπως οι διατροφικές συνήθειες, οι κανόνες και οι συνήθειες των γονέων καθώς και τα κοινωνικοδημογραφικά χαρακτηριστικά. Έχοντας εργαστεί επτά χρόνια σε αυτόν τον τομέα, ολοκλήρωσα την ακαδημαϊκή μου πορεία λαμβάνοντας το Διδακτορικό μου από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Απασχόληση

Στα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα, εργάστηκα εθελοντικά στο Αλλεργιολογικό τμήμα του νοσοκομείου Παίδων «Α&Π Κυριακού» υποστηρίζοντας διατροφικά παιδιά με αλλεργίες, ενώ η πρακτική μου άσκηση πραγματοποιήθηκε στα νοσοκομεία "Αλεξάνδρα" και "Παίδων «Α&Π Κυριακού", στη γαλακτοβιομηχανία ΔΕΛΤΑ του ομίλου VIVARTIA αλλά και σε παιδικούς σταθμούς του δήμου Γλυφάδας.

Μέσω της μακρόχρονης συνεργασίας μου με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο ως ερευνήτρια, επιστημονική συνεργάτιδα και project manager σε Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα προαγωγής της υγείας και της πρόληψης νοσημάτων του πληθυσμού, είχα την ευκαιρία να συμμετέχω στη συγγραφή πληθώρας ερευνητικών εργασιών και να αποκτήσω μία πιο ευρεία εικόνα των παρεμβάσεων πρόληψης στη δημόσια υγεία καθώς και την χρήση συμπεριφορικών μοντέλων.

Θέλοντας ωστόσο να εκπληρώσω τον αρχικό λόγο που επέλεξα το συγκεκριμένο επάγγελμα, τα τελευταία χρόνια λειτουργώ το διαιτολογικό μου γραφείο στην Καλλιθέα με σκοπό να βοηθώ και να υποστηρίζω άτομα που θέλουν να πετύχουν μία καλύτερη υγεία.

Κατάρτιση

Παρακολουθώ ανελλιπώς τις εξελίξεις στον τομέα της επιστήμης από σχετικές ημερίδες και συνέδρια με θέμα τη διατροφή και την προαγωγή της υγείας. Παράλληλα, λόγω της ενασχόλησής μου με την έρευνα, όχι μόνο παρακολουθώ τη διεθνή βιβλιογραφία αλλά συμμετέχω και στη συγγραφή περισσότερων από 50 επιστημονικών δημοσιεύσεων σε έγκριτα διεθνή περιοδικά.

Επίσης, μπορείτε να δείτε ένα μέρος της αρθρογράφησής μου εδώ:

  1. Όταν το σώμα παλεύει να ξαναπάρει τα κιλά που έχασε... 
  2. Αντιμετώπιση της επιληψίας. Τι είδους διατροφή θα συστήσετε;
  3. Διατροφική εκπαίδευση από… κούνια!
  4. Τι να τρώω αν δουλεύω βράδυ;

Ενδιαφέροντα

Βιβλία, ταινίες, μουσική, χειροτεχνίες, μακάρι η μέρα να είχε περισσότερες ώρες να ασχολούμουν με όλα τακτικά! Αγαπώ τη μαγειρική και μου αρέσει να γκρεμίζω το μύθο ότι το υγιεινό δεν είναι νόστιμο και να δοκιμάζω νέα προϊόντα. Παράλληλα, λόγω των αρκετών ωρών καθιστικής εργασίας νιώθω την ανάγκη να ξεδίνω, και γι’ αυτό πέρα από την οργανωμένη και προγραμματισμένη άσκηση (personal training, yoga κα), δράττω κάθε ευκαιρία για φυσική δραστηριότητα, είτε πρόκειται για κολύμβηση στη θάλασσα ή πεζοπορία στο βουνό.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Καλλιθέα
6945817149
Διαιτολογικό Γραφείο
Χριστίνα-Πωλίνα Λαμπρινού
Λεωφ. Θησέως 127, 17672, Καλλιθέα
2109562003
6945817149
Λίγα λόγια για το γραφείο

Στο διαιτολογικό γραφείο προσφέρεται εξατομικευμένη διατροφική συμβουλευτική και καταρτίζονται προγράμματα διατροφής προσαρμοσμένα στους στόχους και τις ανάγκες σας. Σκοπός είναι η μακροπρόθεσμη διαμόρφωση των διατροφικών σας συνηθειών που θα έχει ως αποτέλεσμα τη ρύθμιση του βάρους και την επίτευξη της βέλτιστης κατάστασης υγείας.