ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
xristina polina lamprinoy diaitologos diatrofologos

Χριστίνα-Πωλίνα Λαμπρινού

Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, PhD-c
34812 Προβολές

Σπουδές

Φοίτησα στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιζητώντας την περαιτέρω εμβάθυνση στον τομέα της Διαιτολογίας- Διατροφής, συνέχισα με τις μεταπτυχιακές μου σπουδές με εξειδίκευση στην Κλινική Διατροφή στο ίδιο πανεπιστημιακό ίδρυμα. Τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα, με τα οποία και ασχολήθηκα στις πτυχιακές μου διατριβές, περιλαμβάνουν τους παράγοντες που επιδρούν στην κατάσταση βάρους κατά την παιδική ηλικία, όπως οι διατροφικές συνήθειες και τα κοινωνικοδημογραφικά χαρακτηριστικά. Σήμερα, όντας υποψήφια Διδάκτωρ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, συνεχίζω να ασχολούμαι ερευνητικά με την επίδραση των παρεμβάσεων πρόληψης της παιδικής παχυσαρκίας στις διατροφικές συνήθειες των παιδιών.

Απασχόληση

Εργάζομαι στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, σε Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα προαγωγής της υγείας και της πρόληψης νοσημάτων του πληθυσμού, μέσω της διατροφής και της άσκησης. Παράλληλα, παρέχω διαιτολογικές υπηρεσίες στην Καλλιθέα. Μέσω της επαγγελματικής μου δραστηριότητας και στους δύο τομείς, έρχομαι σε επαφή με μεγάλο αριθμό οικογενειών και ατόμων, στις ανάγκες των οποίων καλούμαι καθημερινά να ανταποκριθώ, γεγονός που μου δίνει μεγάλη ικανοποίηση.

Στα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα, εργάστηκα εθελοντικά στο Αλλεργιολογικό τμήμα του νοσοκομείου Παίδων «Α&Π Κυριακού» υποστηρίζοντας διατροφικά παιδιά με αλλεργίες. Παλιότερα δε, έχω εργαστεί στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης, στα νοσοκομεία "Αλεξάνδρα" και "Παίδων «Α&Π Κυριακού", στη γαλακτοβιομηχανία ΔΕΛΤΑ του ομίλου VIVARTIA αλλά και σε παιδικούς σταθμούς του δήμου Γλυφάδας.

Κατάρτιση

Παρακολουθώ τις εξελίξεις στον τομέα της επιστήμης από σχετικές ημερίδες και συνέδρια με θέμα τη διατροφή και την προαγωγή της υγείας. Παράλληλα, λόγω της ενασχόλησής μου με την έρευνα, όχι μόνο παρακολουθώ τη διεθνή βιβλιογραφία αλλά συμμετέχω και στη συγγραφή επιστημονικών δημοσιεύσεων σε έγκριτα διεθνή περιοδικά.

Ενδιαφέροντα

Λατρεύω τη μαγειρική και χαίρομαι να μαγειρεύω για τους φίλους καθώς μου αρέσει να γκρεμίζω το μύθο ότι το υγιεινό δεν είναι νόστιμο! Κρατώ τον εαυτό μου σε φόρμα πηγαίνοντας στο πλησιέστερο δημοτικό γυμναστήριο για τη χρήση των οργάνων αλλά και κάνοντας μαθήματα εναέριας γυμναστικής τα οποία, πέρα από εξαιρετικά για τη φυσική κατάσταση, είναι και πολύ διασκεδαστικά!

Στοιχεία Επικοινωνίας

Καλλιθέα
6945817149