ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
giorgos karamaniolas diaitologos

Γιώργος Καραμανιώλας

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
61851 Προβολές

Σπουδές

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας Θεσσαλίας και ειδικός άσκησης στη διαχείριση βάρους (weight management exercise specialist – EQF level 4) από τον ιδιωτικό εκπαιδευτικό πάροχο GRAFTS HELLAS. Πρόσφατα ξεκίνησα μία νέα εκπαίδευση στον χώρο του Pilates, από τον ίδιο εκπαιδευτικό πάροχο, ενώ, στα σχέδιά μου είναι κάποιες επερχόμενες εκπαιδεύσεις στον τομέα της Κλινικής Διατροφής.

Κατά την εκπόνηση της πτυχιακής μου ασχολήθηκα με τη διατροφική υποστήριξη σε αθλητές με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1. Στόχος μου είναι να συνεχίσω τις σπουδές μου σε μεταπτυχιακό επίπεδο και ταυτόχρονα να παρακολουθήσω μαθήματα για τη λήψη ενός δεύτερου πτυχίου από το τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού. Έτσι, λαμβάνοντας όσες περισσότερες γνώσεις μπορώ θα είναι χαρά μου να υποστηρίζω ανθρώπους που επιθυμούν ένα υγιές σώμα και κατ’επέκταση μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Απασχόληση

Στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης, είχα την ευκαιρία να δουλέψω στο διαιτολογικό γραφείο του κύριου Παρασκευά Παπαχρήστου. Εκεί, ήρθα σε επαφή με πληθώρα περιστατικών που αποζητούσαν ένα πιο υγιές σώμα. Στη συνέχεια, εργάστηκα σε μεγάλη αλυσίδα γυμναστηρίων, στο χώρο της άσκησης και είχα την ευκαιρία να γνωρίσω το pilates, που πλέον, λατρεύω. Αυτή τη στιγμή, εργάζομαι ως Διαιτολόγος & pilates instructor σε γυμναστήριο στο Μαρούσι  ενώ, με μεγάλη μου χαρά αποτελώ και μέλος της επιστημονικής ομάδας του medNutrition, του 1ου διατροφικού portal σε Ελλάδα και Κύπρο.

Κατάρτιση

Θεωρώ πολύ σημαντικό να ενημερώνομαι συνεχώς, για τις τελευταίες εξελίξεις στην επιστήμη της Διατροφής και του Fitness αλλά και εκμεταλλεύομαι την κάθε ευκαιρία για επιπλέον γνώση. Για αυτό, κατά τη διάρκεια των σπουδών μου υπήρξα φοιτητής στο University of Life Sciences στο Lublin ως υπότροφος του προγράμματος Erasmus + .

Σήμερα, αποτελώ μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής/Κλινικής Διατροφής & Μεταβολισμού (GrESPEN) και προσπαθώ να παρακολουθώ συχνά σεμινάρια και συνέδρια που αφορούν τη διατροφή,τη γυμναστική και την ευζωία. Τα πιο πρόσφατα:

  • Webinar "Διαχείριση ασθενούς με Σακχαρώδη Διαβήτη" Τμήμα Κλινικής Διατροφής, ΓΝΑ Ευαγγελισμός (2023)
  • Webinar "Βαριατρική Χειρουργική και Διατροφή, LifeAcademy (2023)
  • Εκπαιδευτικό Hands-On Workshop Εντερικής Διατροφής, ΓΝΑ Ευαγγελισμός - GrESPEN (2023)

Ενδιαφέροντα

Αγαπώ τη γυμναστική ,τα ταξίδια και τα βιβλία. Έτσι, στον ελεύθερο χρόνο μου, εάν δε με βρείτε σε κάποιο γυμναστήριο, θα με βρείτε να διαβάζω ένα βιβλίο ή να περνώ χρόνο με τον αγαπημένο μου σκύλο.

Στοιχεία Επικοινωνίας

6989279847