ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
giorgos karamaniolas diaitologos

Γιώργος Καραμανιώλας

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος (c) Msc
93456 Προβολές

Σπουδές

Είμαι Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας Θεσσαλίας, Ειδικός Άσκησης στη Διαχείριση Βάρους (weight management exercise specialist – EQF level 4) και Pilates Instructor από τον ιδιωτικό εκπαιδευτικό πάροχο GRAFTS HELLAS. Πρόσφατα, ξεκίνησα το Μεταπτυχιακό μου, στο τμήμα Ιατρικής του Δημοκρίτιου Πανεπιστημίου Θράκης με τίτλο "Τρόφιμα, Διατροφή και Μικροβίωμα".

Παράλληλα με το μεταπτυχιακό μου παρακολουθώ μία νέα εκπαίδευση στον τομέα της Κλινικής Διατροφής από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (ESPEN), ενώ, μελλοντικά θα ήθελα να παρακολουθήσω μαθήματα για τη λήψη ενός δεύτερου πτυχίου από το τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού. Έτσι, λαμβάνοντας όσες περισσότερες γνώσεις μπορώ θα είναι χαρά μου να υποστηρίζω ανθρώπους που επιθυμούν ένα υγιές σώμα και κατ’επέκταση μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Κατά την εκπόνηση της πτυχιακής μου ασχολήθηκα με τη διατροφική υποστήριξη σε αθλητές με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1.

Απασχόληση

Κατά τη διάρκεια της πρακτικής μου άσκησης, είχα την ευκαιρία να δουλέψω στο Διαιτολογικό Γραφείο του κύριου Παρασκευά Παπαχρήστου. Εκεί, ήρθα σε επαφή με πληθώρα περιστατικών που αποζητούσαν ένα πιο υγιές σώμα. Στη συνέχεια, εργάστηκα σε μεγάλη αλυσίδα γυμναστηρίων, στο χώρο της άσκησης και είχα την ευκαιρία να γνωρίσω το Pilates, που πλέον, λατρεύω. Το 2023 εργάστηκα εθελοντικά στο τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του ΓΝΑ "ο Ευαγγελισμός" για λίγους μήνες.

Αυτή τη στιγμή, εργάζομαι ως Pilates instructor σε διάφορα γυμναστήρια και studio των Βορείων Προαστίων. Επιπλέον, παρέχω τις Διαιτολογικές μου υπηρεσίες τόσο δια ζώσης όσο και εξ αποστάσεως, ενώ, με μεγάλη μου χαρά αποτελώ και μέλος της επιστημονικής ομάδας του medNutrition, του 1ου διατροφικού portal σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ενημέρωση του Κοινού

Στα πλαίσια της επικοινωνίας μου με το κοινό, δημιούργησα τη σελίδα μου στο Instagram με τίτλο "Οδός Διατροφής". Ενώ, μέσω της αρθρογράφησης προσπαθώ να σας ενημερώνω για διάφορα θέματα και τρόφιμα.

Ενδεικτικά, μερικά από τα άρθρα μου:

Κατάρτιση

Θεωρώ πολύ σημαντικό να ενημερώνομαι συνεχώς, για τις τελευταίες εξελίξεις στην επιστήμη της Διατροφής και του Fitness αλλά και να εκμεταλλεύομαι την κάθε ευκαιρία για επιπλέον γνώση. Για αυτό, κατά τη διάρκεια των σπουδών μου υπήρξα φοιτητής στο University of Life Sciences στο Lublin ως υπότροφος του προγράμματος Erasmus + .

Σήμερα, αποτελώ μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής/Κλινικής Διατροφής & Μεταβολισμού (GrESPEN) και προσπαθώ να παρακολουθώ συχνά σεμινάρια και συνέδρια που αφορούν τη διατροφή,τη γυμναστική και την ευζωία. Τα πιο πρόσφατα:

  • Webinar "Διαχείριση ασθενούς με Σακχαρώδη Διαβήτη" Τμήμα Κλινικής Διατροφής, ΓΝΑ Ευαγγελισμός (2023)
  • Webinar "Βαριατρική Χειρουργική και Διατροφή, LifeAcademy (2023)
  • Εκπαιδευτικό Hands-On Workshop Εντερικής Διατροφής, ΓΝΑ Ευαγγελισμός - GrESPEN (2023)
  • 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατρικής/Κλινικής Διατροφής & Μεταβολισμού
  • Workshop "How to write a paper, GrESPEN (2023)
  • Οσφυοϊσχιαλγία - Mini Workshop, HNFC Academy (2023)

Ενδιαφέροντα

Αγαπώ τη γυμναστική ,τα ταξίδια και τα βιβλία. Έτσι, στον ελεύθερο χρόνο μου, εάν δε με βρείτε σε κάποιο γυμναστήριο, θα με βρείτε να διαβάζω ένα βιβλίο ή να περνώ χρόνο με τον αγαπημένο μου σκύλο.

Στοιχεία Επικοινωνίας

6989279847