ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Debbie Mavridou diaitologos

Δέσποινα Μαυρίδου

Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος M.Sc.
65199 Προβολές
Διαιτολογικό Γραφείο
Eat with D - Δέσποινα Μαυρίδου
Μεγαλου Αλεξανδρου 27, 65302, Καβάλα

Σπουδές

Ξεκίνησα τις σπουδές μου στο Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος της Θεσσαλονίκης από όπου και αποφοίτησα τον Μάιο του 2006. Παρακολούθησα μετεκπαιδευτικά μαθήματα στον Σακχαρώδη Διαβήτη από την Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας (ΔΕΒΕ) από το 2015 έως και το 2016. Ολοκλήρωσα με άριστα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με θέμα «Νεότερες μέθοδοι και τεχνολογίες στην θεραπευτική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη».

Απασχόληση

Από το 2013 διατηρώ ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο στην Καβάλα με την επωνυμία “Eat with D”, όπου εγώ και η ομάδα μου παρέχουμε εξατομικευμένες υπηρεσίες διατροφικής εκπαίδευσης και συμβουλευτικής τόσο σε φυσιολογικές όσο και σε παθολογικές καταστάσεις.

Οι υπηρεσίες μας αναλυτικά είναι:

  • Συνεδρίες δια ζώσης
  • Διαδικτυακές συνεδρίες
  • Ανθρωπομετρικές μετρήσεις
  • Μέτρηση ανάλυσης σύστασης σώματος με τον λιπομετρητή Tanita MC780
  • Μέτρηση οξειδωτικού στρες με το Fras 5
  • Διατροφογενετική εξέταση και ανάλυση γονιδιώματος σε συνεργασία με την iDNA Genomics
  • Εξέταση βιολογικής ηλικίας σε συνεργασία με την iDNA Genomics

Στα πλαίσια του μεταπτυχιακού προγράμματος πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση το 2020 στο ΑΧΕΠΑ - Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο καθώς και στην Α’ Παιδιατρική Κλινική ΑΠΘ του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης όπου πραγματοποίησα και την έρευνα μου σε παιδιατρικούς ασθενείς.

Από το 2010 έως και το 2011 πραγματοποίησα την αγροτική μου άσκηση στο Τμήμα Τροφίμων του Κτηνιατρικού Εργαστηρίου Καβάλας (Παράρτημα ΕΦΕΤ) κάνοντας μικροβιολογικές εξετάσεις σε τρόφιμα και ποτά για Salmonella spp. , Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus, Escherichia coli με μεθόδους ISO. Επίσης συμμετείχα σε εξετάσεις διαπίστευσης από τον Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) στην απόκτηση πιστοποίησης ελέγχου του εργαστηρίου σε Salmonella spp και Escherichia coli.

Για το διάστημα από το 2006 έως και το 2010 ήμουν υπεύθυνη δυο διαιτολογικών τμημάτων σε αλυσίδα ινστιτούτων αδυνατίσματος σε Καβάλα και Δράμα.

Το 2006 παράλληλα εργάστηκα εθελοντικά για 4 μήνες στο Διαβητολογικό τμήμα του Γ.Π.Νοσοκομείου Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης για την απόκτηση εμπειρίας και γνώσης πάνω στον σακχαρώδη διαβήτη.

Από το 2006 έως και το 2007 ήμουν επιστημονική συνεργάτης του Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΗΣ στις ομάδες πετοσφαίρισης γυναικών και ανδρών όπου εκεί επίσης είχα τελέσει και την πρακτική μου άσκηση το 2005.

Δημοσιεύσεις-Μελέτες

Ερευνητικά, στο πλαίσιο της πτυχιακής μου διατριβής το ενδιαφέρον μου στράφηκε στον αθλητισμό όπου μελέτησα τις διατροφικές συνήθειες και τα ανθρωπομετρικά χαρακτηριστικά αθλητών υψηλού επιπέδου όπου είχα την τιμή να παρουσιάσω σε δυο συνέδρια διατροφής.

Με μεγάλη μου χαρά συμμετέχω ως επιστημονική συντάκτρια στην e-Κλινική Ενδοκρινολογία του καθηγητή Ενδοκρινολογίας, Δρ. Αβραάμ Αβραμίδη.

debbie mavridou presenting

Κατά την διάρκεια του μεταπτυχιακού προγράμματος, ολοκλήρωσα την διπλωματική μου εργασία με θέμα “Διατροφικά στοιχεία και συμπεριφορές παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 με αντλία ινσουλίνης. Συσχετίσεις με δημογραφικά, σωματομετρικά και στοιχεία γλυκαιμικού ελέγχου”. Η εργασία μου δημοσιεύθηκε στο Primary Care Diabetes και στο Acta Diabetologica καθώς επίσης είχα την τιμή να την παρουσιάσω σε ιατρικά συνέδρια στην Ελλάδα.

Κατάρτιση

Ως ανήσυχο πνεύμα και σε ένα τομέα υγείας που συνεχώς εξελίσσεται με νέες έρευνες και δεδομένα, προσπαθώ να είμαι συνεχώς ενημερωμένη, όχι μόνο στο κομμάτι του σακχαρώδη διαβήτη που αποτελεί και το μεγαλύτερο μέρος της εκπαίδευσης μου, αλλά και σε άλλα πεδία που σχετίζονται με την διατροφή μέσα από έρευνες, σεμινάρια και επιστημονικά βιβλία.

Έχω παρακολουθήσει δεκάδες συνέδρια στην Ελλάδα με έμφαση στον Σακχαρώδη Διαβήτη αλλά και σεμινάρια του ESPEN πάνω στην κλινική διατροφή. Επίσης έχω παρακολουθήσει σεμινάρια από το Harvard Medical School με θέμα την Μεσογειακή Διατροφή και πρόσφατα έκανα δυο σεμινάρια στην Νέα Υόρκη από το New York Obesity Nutrition Research Center του Columbia University το ένα με θέμα “Eating for your Brain” και το άλλο “Obesity and Nutrition”.

Αυτό το διάστημα παρακολουθώ ένα μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα “Nutrition and Lifestyle in Pregnancy” από το Ludwig-Maximilian University of Munich καθώς επίσης και το Low Fodmap Dietitian Course από το Monash University της Αυστραλίας για την διατροφική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του ευερέθιστου εντέρου.

Ενδιαφέροντα

Αν μπορούσα να ταξιδεύω συνέχεια θα το έκανα. Μου αρέσει να ανακαλύπτω νέα μέρη και πολιτισμούς, να δοκιμάζω τοπικές κουζίνες και να προτείνω σημεία ενδιαφέροντος και μαγαζιά εστίασης, σε όσους θέλουν να επισκεφθούν το μέρος αυτό, μέσα από το Travel with D που υπάρχει στο προφίλ μου στο Instagram. Αγαπώ την μουσική και την αγωνιστική ιστιοπλοΐα και στον ελεύθερο μου χρόνο κάνω βόλτες με τα σκυλιά μου.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Μεγάλου Αλεξάνδρου 27, 65302, Καβάλα
+30 2510211206
+30 6936680007
Διαιτολογικό Γραφείο
Eat with D - Δέσποινα Μαυρίδου
Μεγαλου Αλεξανδρου 27, 65302, Καβάλα
+30 2510211206
+30 6936680007
Λίγα λόγια για το γραφείο