ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Maria Parisi diaitologos

Μαρία Παρίση

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
25554 Προβολές
Διαιτολογικό Γραφείο
Μαρία Παρίση
Γ. Παπανδρέου 34, Δράμα

Σπουδές

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Δράμα. Σπούδασα στο Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος της Θεσσαλονίκης απ’ όπου και αποφοίτησα το 2003. Για την εισαγωγή μου στη σχολή αυτή μεγάλο ρόλο έπαιξε η τύχη, ωστόσο η επαφή μου με την επιστήμη της διατροφής με έκανε να καταλάβω πως είναι το αντικείμενο το οποίο με γεμίζει. Άλλωστε αυτό φάνηκε από πολύ νωρίς, όταν πριν την αποφοίτησή μου, έλαβα υποτροφία για την υψηλή μου επίδοση στο τμήμα και επίσης στην ορκωμοσία των αποφοίτων του 2003 είχα τον υψηλότερο βαθμό πτυχίου. Έτσι μέχρι και σήμερα προσπαθώ να προσφέρω όλο και περισσότερο στην επιστήμη της διατροφής, όπως επίσης και να βοηθώ όσους χρειάζονται τις διατροφικές μου συμβουλές

Απασχόληση

Από το 2003 έως και τον Φεβρουάριο του 2005 υπήρξα υπεύθυνη του διατολογικού τμήματος γνωστής αλυσίδας ινστιτούτου στην βόρεια Ελλάδα. Από τον Οκτώβριο του 2005 έως και σήμερα διατηρώ το δικό μου διαιτολογικό γραφείο στην πόλη της Δράμας, παρέχοντας απλόχερα τις γνώσεις μου. Παράλληλα δίδασκα το μάθημα της διατροφής στα ΚΕΕ (Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων).

Κύριο μέλημα μου είναι η καθοδήγηση κάθε ατόμου προς έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής, ο οποίος θα είναι βατός και εύκολα εφαρμόσιμος ώστε να πετύχουμε ένα υγιές σωματικό βάρος για να βελτιώσουμε την υγεία του οργανισμού.

Στα 20 χρόνια πορείας μου στο χώρο της διατροφής δεν σταμάτησα ποτέ να ενημερώνομαι για τα νέα δεδομένα, προσπαθώντας να εξελίσσομαι τόσο σαν επαγγελματίας όσο και σαν άνθρωπος.

Τα τελευταία χρόνια παρέχω τις διαιτολογικές μου υπηρεσίες και μέσα από το διαδίκτυο για τα άτομα που βρίσκονται σε απόσταση.

maria parisi diaitologiko grafeio

Κατάρτιση

Όλο και περισσότερες μελέτες τα τελευταία έτη οδηγούν σε νέα δεδομένα. Για το λόγο αυτό προσπαθώ να παρακολουθώ συνέδρια και ημερίδες σχετικά με τη διατροφή.

  • Έχω λάβει μέρος ως ομιλήτρια σε σχολεία, εκδηλώσεις και τηλεοπτικούς σταθμούς.
  • Αρθρογραφώ σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά σχετικά με τη διατροφή.
  • Είμαι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ).

Ενδιαφέροντα

Μου αρέσει να διαβάζω βιβλία και να ακούω μουσική. Στον λίγο ελεύθερο χρόνο που έχω μου αρέσει να ασχολούμαι και με τη χειροτεχνία. Επίσης με κάνει να νιώθω δημιουργική η ενασχόληση μου με τη μαγειρική.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Γ. Παπανδρέου 34 Δράμα
2521023444
Διαιτολογικό Γραφείο
Μαρία Παρίση
Γ. Παπανδρέου 34, Δράμα
2521023444
Λίγα λόγια για το γραφείο