ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
maria zervoy diaitologos diatrofologos

Μαρία Ζερβού

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
243537 Προβολές
Διαιτολογικό Γραφείο
Μαρία Ζερβού
Ελευθερίου Βενιζέλου 48, Λουτράκι, Ελλάδα

Σπουδές

Γεννήθηκα στην Κόρινθο και μεγάλωσα στο Λουτράκι. Σπούδασα στο Tμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, από όπου και αποφοίτησα.

Κατάρτιση

To 2014 ολοκλήρωσα την μεταπτυχιακή επαγγελματική εξειδίκευση στο ΚΕΑΔΔ (www.keadd.gr) και απέκτησα τον τίτλο Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity.

diaitologos diatrofologos maria zervou

 

Συγγραφική Δραστηριότητα

Είμαι συγγραφέας του βιβλίου «Ξεκινάω Διατροφή, Έτοιμοι; Πάμε!» των εκδόσεων medNutrition. 

Διαβάζοντάς το, λοιπόν, κεφάλαιο-κεφάλαιο:

  • καλείσαι να παρατηρήσεις καλύτερα τον εαυτό σου και τις ανάγκες σου, επαναξιολογώντας τις όσο προοδεύεις,
  • μέσα από τις θεμελιώδεις αρχές της ισορροπημένης διατροφής, θα βρεις εκείνες που μπορείς να υιοθετήσεις κατά προτεραιότητα κάθε φορά,
  • θα θέσεις τους κατάλληλους στόχους διατροφής, βάρους και υγιεινού τρόπου ζωής για το μέλλον.

Απασχόληση

Έχω πολυετή εμπειρία στη διαιτολογική πράξη, ενώ διατηρώ αυτόνομο διαιτολογικό γραφείο στο Λουτράκι και συνεργασία με διαιτολογικό γραφείο στην Αθήνα.

Συμμετέχω στα περισσότερα συνέδρια, συμπόσια και ημερίδες που έχουν σχέση με τη διατροφή, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχω κάνει ομιλίες με στόχο την διατροφική εκπαίδευση των παιδιών και εφήβων, με εξέχουσα την πρόσφατη ομιλία στο Λύκειο Λουτρακίου, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας της παχυσαρκίας. Έχω καταρτίσει το ετήσιο διαιτολογικό πρόγραμμα του βρεφονηπιακού σταθμού «Η Παρεούλα μας». Επιπλέον, συνεργάζομαι με τη της σχολή ποδοσφαίρου του συλλόγου «Αθλητικός Όμιλος Λουτράκι».

diaitologos maria zervou omilia se sxoleio

 

Παρουσία στα media

Συμμετέχω ενεργά στην ενημέρωση του κοινού, με τη συγγραφή άρθρων σε περιοδικά (Ευεξία και Διατροφή, Ειατρικά), εφημερίδες (Περισκόπηση Αγίας Παρασκευής, NATURA) και με παρουσία στην τηλεόραση (ΣΚΑΙ τώρα), για θέματα που αφορούν στη διατροφή. Είμαι συντάκτρια επιστημονικών άρθρων στην ιστοθέση του mednutrition.

Πρόσφατη αρθρογράφηση μου:

Αν θέλετε μπορείτε να δείτε περισσότερα άρθα μου εδώ.

Μέλος

Είμαι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος, του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων και του Ελληνικού Ινστιτούτου Γαστρεντερολογίας και Διατροφής.

Ενδιαφέροντα

Μου αρέσει το τζόκινγ το χειμώνα, οι ξυλορακέτες και το σκι. το καλοκαίρι, έχοντας σταθερά δραστηριότητα όλο το χρόνο. λατρεύω τη μουσική και μου αρέσει να μαγειρεύω τα δύσκολα φαγητά στο σπίτι!

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διαιτολογικό Γραφείο
Μαρία Ζερβού
Ελευθερίου Βενιζέλου 48, Λουτράκι, Ελλάδα
2744300499
6944169732
Λίγα λόγια για το γραφείο

Μέσα από την λήψη ιατρικών και διαιτολογικών ιστορικών με τα οποία καταπιάνομαι καθημερινά, θα ήθελα να σας τονίσω τη διαφορετικότητα του κάθε ανθρώπου, τόσο σε επίπεδο υγείας, όσο και σε επίπεδο τρόπου ζωής!