Δίαιτα

Πότε αδυνατίσατε τελευταία φορά από συμπληρώματα;

03 Σεπτεμβρίου 2014
16842 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Πότε αδυνατίσατε τελευταία φορά από συμπληρώματα;

Με μια βόλτα στα φαρμακεία της γειτονιάς σου, εύκολα αντιλαμβάνεσαι ότι σε πολύ διακριτό σημείο, υπάρχει ολόκληρη κατηγορία «αδυνατιστικών» συμπληρωμάτων. Σε αυτό το σημείο επιτρέψτε μου να τονίσω ότι, σχεδόν όλα τα συμπληρώματα αναφέρουν ότι θα έχεις αποτέλεσμα… στo πλαίσιo μιας ισορροπημένης διατροφής.

Θυμάμαι ακόμη από τα φοιτητικά μου χρόνια, την λεκιθίνη, το πρώτο αδυνατιστικό συμπλήρωμα που έκανε την εμφάνισή του με πολλές υποσχέσεις. Σήμερα μαθαίνω για ακόμη περισσότερα αδυνατιστικά όπλα. Αναρωτιέμαι λοιπόν, γιατί με τόσα εργαλεία - βοηθήματα, ο ρυθμός εμφάνισης παχυσαρκίας είναι ανοδικός (;)! Μήπως δεν τα έχουμε γνωρίσει όλοι; Τόσες πωλήσεις κάνουν και άλλα τόσα μεγάλα ποσά διαφήμισης ξοδεύονται… Μάλλον τα καταναλώνουν σε άλλον πλανήτη!

Ακόμη κι αν δεχτώ ότι σε ορισμένα υπάρχουν δραστικές ουσίες, που μπορεί να βοηθήσουν σε ένα βαθμό στην απώλεια βάρους, ωστόσο οι εικόνες από αδύνατα σώματα πάνω στις ετικέτες τους και ο τρόπος που «μαρκετάρονται» υποσχόμενα εύκολη και γρήγορη απώλεια κιλών, αφήνουν την αίσθηση ότι δεν χρειάζεται να κάνεις και κάποια σημαντική αλλαγή στην τρόπο ζωής σου. Αντί να εστιάσεις στις μικρές και καθημερινές αλλαγές, λοιπόν, που θα σε φέρουν πιο κοντά στον στόχο σου, αναμένεις τη δράση του συμπληρώματος πάνω στο σώμα σου…

Επισκέψου ένα διατροφολόγο και βάλε μικρούς και πραγματοποίησιμους στόχους!

Μαρία Ζερβού
Μαρία Ζερβού Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

H Μαρία Ζερβού είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με επιπλέον επαγγελματική εξειδίκευση (Master Practitioner) στις διατροφικές διαταραχές. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Ξεκινάω Διατροφή, Έτοιμοι; Πάμε!» των εκδόσεων medNutrition. Διατηρεί αυτόνομο διαιτολογικό γραφείο στο Λουτράκι και συνεργασία με διαιτολογικό γραφείο στην Αθήνα.