640
Εφαρμογές

Tο Aλφαβητάρι των Βιταμίνων

Το αλφαβητάρι των βιταμινών

Σε τι σας ωφελούν; Πού θα τις βρείτε; Πώς να διασφαλίσετε την καλύτερη απορρόφηση;

Όπως η αλφάβητος είναι η βάση της εκπαίδευσης, έτσι και σε αυτή την ηλεκτρονική σελίδα θα γνωρίσετε τα βασικά για τις βιταμίνες και άλλα μικροθρεπτικά συστατικά! Σταδιακά λοιπόν, θα εμπλουτίζεται με αυτοτελή βίντεο που θα σας δώσουν χρηστικές πληροφορίες σε μόλις 1 λεπτό!

Βιταμίνη C: Διάσημη, πολύτιμη... και ευαίσθητη!

19 Οκτωβρίου 2016 της Ήβης Παπαϊωάννου
1030 Προβολές

Θυμάστε τη μητέρα σας να σας φωνάζει να πιείτε γρήγορα το φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι; Είχε απόλυτο δίκιο. Η βιταμίνη C στα πορτοκάλια, εκτός από πολύτιμη είναι και πολύ ευαίσθητη!

Βιταμίνη D3: Η βιταμίνη του ήλιου

07 Οκτωβρίου 2016 της Ήβης Παπαϊωάννου
3788 Προβολές

H ηλιοθεραπεία συντίθεται από τις λέξεις ήλιος και θεραπεία. Πώς είναι όμως δυνατόν ο ήλιος να έχει θεραπευτικές ιδιότητες; Αυτό συμβαίνει διότι ο ήλιος ενεργοποιεί τη σύνθεση της βιταμίνης D από τα κύτταρα του δέρματος.

Βιταμίνη Α: Για να έχετε τα μάτια σας 14!

29 Σεπτεμβρίου 2016 της Ήβης Παπαϊωάννου
921 Προβολές

Από πού παίρνει αλήθεια το έντονο πορτοκαλί του χρώμα το καρότο; Η ουσία που «χρωματίζει» το καρότο ονομάζεται β- καροτένιο και αποτελεί την πρώτη ύλη που χρειάζεται το σώμα για να φτιάξει τη βιταμίνη Α.

Βιταμίνη Β12: Η βιταμίνη του αίματος!

31 Οκτωβρίου 2016 της Ήβης Παπαϊωάννου
882 Προβολές

Tι κοινό έχουν οι χορτοφάγοι, άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, όσοι υποφέρουν από γαστρεντερικές παθήσεις και όσοι λαμβάνουν αντιόξινα φάρμακα; Παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο έλλειψης της βιταμίνης Β12.

Βιταμίνη Β6: Για ενέργεια στα ύψη!

24 Οκτωβρίου 2016 της Ήβης Παπαϊωάννου
963 Προβολές

Σε μία ορχήστρα όλα τα μουσικά όργανα συνθέτουν το αρμονικό αποτέλεσμα που απολαμβάνετε. Έτσι και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Την ίδια όμως, στιγμή κάθε βιταμίνη όπως και η Β6 κρατά το δικό της πρωταγωνιστικό ρόλο.

Βιταμίνη Ε: H βιταμίνη της αντιγήρανσης!

13 Οκτωβρίου 2016 της Ήβης Παπαϊωάννου
1811 Προβολές

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι γυναίκες γνωρίζουν και «αγαπούν» τη βιταμίνη Ε περισσότερο από κάθε άλλη βιταμίνη; Ο λόγος είναι η ισχυρή αντιγηραντική της δράση.

Βιταμίνη Κ: Η Καλύτερη για το αίμα!

07 Νοεμβρίου 2016 της Ήβης Παπαϊωάννου
1097 Προβολές
Ήβη Παπαϊωάννου Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MS, RDΝ

H Ήβη Παπαϊωάννου MS, RDN είναι διαιτολόγος, μέλος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας των ΗΠΑ. Εργάζεται ως corporate dietitian στην εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής Power Health, μεταφράζοντας την επιστημονική γνώση σε «μαθήματα» ισορροπημένης διατροφής για τους καταναλωτές.

Ψάχνεις για απαντήσεις;

Στείλε μας τη δική σου διατροφική απορία και θα σου την απαντήσουμε.