ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
eleni tsaxaki diaitologos diatrofologs

Ελένη Τσαχάκη

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
54639 Προβολές

Σπουδές

Φοίτησα στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αποφοίτησα το Φεβρουάριο του 2014. Έπειτα από 1,5 περίπου χρόνο, αποφάσισα να επιστρέψω πάλι στα θρανία και να ξεκινήσω την μεταπτυχιακή μου εξειδίκευση στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο με κατεύθυνση «Μοριακή Διατροφή».

Απασχόληση

Σήμερα, ο χρόνος μου είναι αφιερωμένος στην παροχή διατροφικών συμβουλών, μέσω του νεοσύστατου διαιτολογικού μου γραφείου στην Άνω Γλυφάδα (Αττική). Η αγάπη μου για την ισορροπημένη διατροφή, αλλά και τον τρόπο σκέψης γύρω από αυτήν, αποτελούν 2 βασικά κίνητρα που με κάνουν να θέλω να τα μεταβιβάσω στα άτομα που με εμπιστεύονται. Με τον τρόπο αυτό, η διαχείριση του βάρους μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από μία «δίαιτα», αλλά τρόπος ζωής και ευεξίας!

Ταυτόχρονα, από το 2016 αποτελώ βασικό μέλος του 1ου portal διατροφής σε Ελλάδα & Κύπρο, έχοντας τη θέση της υπεύθυνης επικοινωνίας και marketing του medNutrition.gr. Μέσα από αυτή τη διαιτολογική ομάδα, δημιουργούμε projects για τη συνεχή έγκυρη ενημέρωση και εκπαίδευση του κοινού.

Η αρθρογράφηση αποτελεί μία από τις αγαπημένες μου ασχολίες, καθώς μέσα από αυτήν επιλέγω να μεταφέρω τις διατροφικές μου συμβουλές. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά από τα άρθρα μου:

Στο βίντεο που ακολουθεί, είχα τη χαρά να παρευρεθώ στην εκπομπή «Γεύσεις από Ελλάδα», όπου μαζί με την Ολυμπιάδα-Μαρία Ολυμπίτη συζητήσαμε τα οφέλη του πράσου στη διατροφή μας.

Επιπλέον, έχω συμμετάσχει στη συγγραφή του eBook «Είσαι σε δίαιτα; 12 συνταγές μιας επιτυχημένης προσπάθειας απώλειας βάρους», όπου μαζί με τη συνάδελφο Εύα Τσάκου, παρουσιάζουμε τα συστατικά μίας επιτυχημένης διατροφής, μαζί με 12 συνταγές για όλες τις ώρες της ημέρας.

Επαγγελματική εμπειρία

Τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα ξεκίνησαν στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο» Βούλας, στο πλαίσιο της πρακτικής μου άσκησης, όπου μου δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσω περιστατικά παχυσαρκίας, διαβήτη, κ.α., μαζί με τις απαιτήσεις του νοσοκομειακού περιβάλλοντος. Στη συνέχεια, το ενδιαφέρον μου τράβηξε ο χώρος του φαρμακείου και ο τομέας των συμπληρωμάτων διατροφής, στον οποίο εργάστηκα, προκειμένου να εμπλουτίσω την επιστημονική κατάρτιση των φαρμακοποιών, ενώ έχω ασχοληθεί και με την επιστημονική ενημέρωση άλλων επιστημόνων υγείας, όπως ιατρούς, διαιτολόγους, κ.α..

Κατάρτιση

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επιμόρφωσης, παρακολούθησα στο Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών (ΚΕ.Ψ.ΕΦ.), το 6μηνο σεμινάριο «Πέρα από τα Όρια της Δίαιτας», που μου έδωσε τη δυνατότητα να κατανοήσω καλύτερα τους λόγους που υπάρχουν λανθασμένες διατροφικές συμπεριφορές, αλλά και την αντιμετώπιση αυτών, χωρίς καμία «μαγική δίαιτα»! Θέλοντας να συνεχίσω αυτή την προσέγγιση σχετικά με τον τρόπο σκέψης στη διατροφή και την ευεξία μας, παρακολούθησα το NLP Wellbeing Diploma by INLPTA.

Με στόχο να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου στον τομέα της αθλητικής διατροφής, παρακολούθησα το σεμινάριο «Ειδικός Αθλητικής Διατροφής», υπό την αιγίδα του International Society of Sports Nutrition (ISSN), ενώ στον τομέα της κλινικής διατροφής παρακολούθησα το εξ΄αποστάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κλινική Διατροφή», που διοργανώνεται από το κέντρο συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Και επειδή η γνώση δε σταματά ποτέ, προσπαθώ να ακολουθώ τις εξελίξεις στον τομέα της υγείας και της διατροφής, μέσα από τη συμμετοχή μου σε αντίστοιχες ημερίδες και συνέδρια.

Ενδιαφέροντα

Από τις πιο πρόσφατες αγάπες μου αποτελούν οι Pilates. Επιπλέον, μου αρέσει να αθλούμαι σε μέρη που έχουν όμορφη θέα και άμεση επαφή με τη φύση. Γι΄αυτό επιλέγω το τρέξιμο στο βουνό που μου δίνει τη δυνατότητα να έχω θέα «από ψηλά» ή τη θάλασσα, τις ώρες που σμίγει με τον ήλιο. Και στις δυο αυτές επιλογές, έχω ως συναθλητή και προπονητή το Μάρλεϊ (ράτσα: γλυκόσκυλο!), που με ενθαρρύνει κάθε φορά να κάνω παραπάνω μέτρα!

Επιπλέον, ασχολούμαι με το ολυμπιακό αγώνισμα της σκοποβολής (αεροβόλο πιστόλι) μέσω της Σκοπευτικής Λέσχης «Ζευς», που μου δίδαξε, αλλά και συνεχίζει να μου διδάσκει την ικανότητα να έχω μοναδική ηρεμία και αυτοέλεγχο.

Στοιχεία Επικοινωνίας

2109610990
Διαιτολογικό Γραφείο
Ελένη Τσαχάκη
Δημητρίου Γούναρη 62 & Α. Παπανδρέου, Άνω Γλυφάδα
2109610990
Λίγα λόγια για το γραφείο

Το διαιτολογικό γραφείο της Ελένης Τσαχάκη βρίσκεται στα Νότια Προάστια και πιο συγκεκριμένα στη Γλυφάδα (Δημ. Γούναρη 62 & Α. Παπανδρέου).  Είναι ένας ζεστός και φιλόξενος χώρος, που εκπνέει ευεξία και θετική ενέργεια και μα πάνω απ΄ολα αγάπη για τη διατροφή. Η διαχείριση του βάρους - και όχι μόνο - μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από μία «δίαιτα», αλλά τρόπος ζωής και ευεξίας! Είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, καθώς και με διατροφικά εργαλεία για την καλύτερη εκπαίδευση των ατόμων. Απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με το σωματικό τους βάρος, καθώς και σε άτομα που χρειάζονται διαιτολογική παρακολούθηση λόγω κάποιας πάθησης.