ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
eleni tsaxaki diaitologos diatrofologs

Ελένη Τσαχάκη

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Σπουδές

Φοίτησα στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αποφοίτησα το Φεβρουάριο του 2014. Έπειτα από 1,5 περίπου χρόνο, αποφάσισα να επιστρέψω πάλι στα θρανία και να ξεκινήσω την μεταπτυχιακή μου εξειδίκευση στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο με κατεύθυνση «Μοριακή Διατροφή».

Απασχόληση

Τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα ξεκίνησαν στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο» Βούλας, στο πλαίσιο της πρακτικής μου άσκησης, όπου μου δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσω περιστατικά παχυσαρκίας, διαβήτη, νεφροπάθειας κ.α., μαζί με τις απαιτήσεις του νοσοκομειακού περιβάλλοντος. Στη συνέχεια, το ενδιαφέρον μου τράβηξε ο χώρος του φαρμακείου και ο τομέας των συμπληρωμάτων διατροφής, στον οποίο εργάστηκα, προκειμένου να εμπλουτίζω την επιστημονική κατάρτιση των φαρμακοποιών, ενώ έχω ασχοληθεί και με την επιστημονική ενημέρωση άλλων επιστημόνων υγείας, όπως ιατρούς, διαιτολόγους, κ.α.. Την περίοδο αυτή, εκτελώ τα διαιτολογικά μου καθήκοντα στην περιοχή της Αττικής, ενώ ταυτόχρονα είμαι αρθρογράφος και εργάζομαι στον τομέα της εταιρικής επικοινωνίας του medNutrition.

Κατάρτιση

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επιμόρφωσης, έχω παρακολουθήσει στο Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών (ΚΕ.Ψ.ΕΦ.), το 6μηνο σεμινάριο «Πέρα από τα Όρια της Δίαιτας», που μου έδωσε τη δυνατότητα να κατανοήσω καλύτερα τους λόγους που υπάρχουν λανθασμένες διατροφικές συμπεριφορές, αλλά και την αντιμετώπιση αυτών, χωρίς καμία «μαγική δίαιτα»! Επιπλέον, με στόχο να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου, στο τομέα της αθλητικής διατροφής παρακολούθησα τον 4ο κύκλο επιμορφωτικών σεμιναρίων «Ειδικός Αθλητικής Διατροφής», υπό την αιγίδα του International Society of Sports Nutrition (ISSN) των ΗΠΑ, ενώ στον τομέα της κλινικής διατροφής παρακολούθησα το εξ΄αποστάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα (5 μήνες) «Κλινική Διατροφή», που διοργανώνεται από το κέντρο συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Και επειδή η γνώση δε σταματά ποτέ, προσπαθώ να ακολουθώ τις εξελίξεις στον τομέα της υγείας και της διατροφής, μέσα από τη συμμετοχή μου σε αντίστοιχες ημερίδες και συνέδρια.

Ενδιαφέροντα

Μου αρέσει να αθλούμαι σε μέρη που έχουν όμορφη θέα και άμεση επαφή με τη φύση. Γι΄αυτό επιλέγω το τρέξιμο στο βουνό που μου δίνει τη δυνατότητα να έχω θέα «από ψηλά» ή τη θάλασσα, τις ώρες που σμίγει με τον ήλιο. Και στις δυο αυτές επιλογές, έχω ως συναθλητή και προπονητή το Μάρλεϊ (ράτσα: γλυκόσκυλο!), που με ενθαρρύνει κάθε φορά να κάνω παραπάνω μέτρα!

Επιπλέον, ασχολούμαι με το ολυμπιακό αγώνισμα της σκοποβολής (αεροβόλο πιστόλι) μέσω της Σκοπευτικής Λέσχης «Ζευς», που μου δίδαξε, αλλά και συνεχίζει να μου διδάσκει την ικανότητα να έχω μοναδική ηρεμία και αυτοέλεγχο.

Στοιχεία Επικοινωνίας

6981341892