ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
eleni tsaxaki diaitologos diatrofologs

Ελένη Τσαχάκη

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.
330252 Προβολές
Διαιτολογικό Γραφείο
Ελένη Τσαχάκη
Δημητρίου Γούναρη 62 & Α. Παπανδρέου, Άνω Γλυφάδα

Σπουδές

Φοίτησα στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αποφοίτησα το Φεβρουάριο του 2014. Στη συνέχεια, έκανα τη μεταπτυχιακή μου εξειδίκευση στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο με κατεύθυνση «Μοριακή Διατροφή», προκειμένου να μελετήσω τη σχέση της διατροφής με τα γονίδιά μας. Στη μεταπτυχιακή μου διατριβή ασχολήθηκα με τις γαστρεντερικές παθήσεις και πιο συγκεκριμένα, με το «Προφίλ φλεγμονωδών κυτταροκινών και τη διαιτητική πρόσληψη σε άτομα με ιδιοπαθή φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου».

Απασχόληση

Σήμερα, διαθέτω το δικό μου γραφείο στα Νότια Προάστια (Γλυφάδα), μέσα από το οποίο παρέχω συνεδρίες διατροφής και wellbeing coaching, καθώς και εξ’αποστάσεως συνεδρίες.

Από τα πρώτα μου βήματα, συνειδητοποίησα ότι δεν υπάρχει καμία «μαγική δίαιτα»! Τα συναισθήματα, ο τρόπος σκέψης και παλαιότερες εμπειρίες στη δίαιτα αποτελούσαν τα πιο κοινά χαρακτηριστικά των ατόμων που δυσκολεύονταν. Έτσι, λοιπόν πιστεύοντας ότι το σώμα μας ακούει ότι το μυαλό μας του λέει, βρέθηκε στο δρόμο μου ο Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός (NLP).

Από το 2018, είμαι NLP Wellbeing Ambassador παγκοσμίως, καθώς και NLP Wellbeing Coach. Με αυτό τον τρόπο, μπορώ πλέον να αναγνωρίζω σύντομα μοτίβα συμπεριφοράς και να βοηθώ τους ανθρώπους να “ξεκλειδώνουν” προβλήματα σχετικά με το βάρος και την ευεξία τους. Η διατροφή λοιπόν, μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από «δίαιτα». Μπορεί να είναι τρόπος ζωής και ευεξίας!

Ταυτόχρονα, αποτελώ επιστημονικός συνεργάτης και αρθρογράφος του 1ου portal διατροφής σε Ελλάδα & Κύπρο, medNutrition.gr. Μέσα από αυτή τη διαιτολογική ομάδα, δημιουργούμε projects για τη συνεχή έγκυρη ενημέρωση και εκπαίδευση του κοινού.

Η επικοινωνία προς το κοινό αποτελεί μία από τις αγαπημένες μου ασχολίες. Για το λόγο αυτό, συμμετέχω σε εκπομπές υγείας και μαγειρικής στην τηλεόραση, με στόχο να επικοινωνήσω τη σημασία της διατροφής και της γεύσης στην καθημερινότητά μας! Στο βίντεο που ακολουθεί, είχα τη χαρά να παρευρεθώ στην εκπομπή «Οδηγός Καλής Ζωής», όπου μαζί με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη συζητήσαμε συνδυασμούς τροφίμων για να αυξήσουμε το σίδηρο.

Η αρθρογράφηση αποτελεί άλλη μία επιλογή να μεταφέρω τις διατροφικές μου συμβουλές. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά από τα άρθρα μου:

Επαγγελματική Εμπειρία

Τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα ξεκίνησαν στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο» Βούλας, στο πλαίσιο της πρακτικής μου άσκησης, όπου μου δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσω περιστατικά παχυσαρκίας, διαβήτη, κ.α., μαζί με τις απαιτήσεις του νοσοκομειακού περιβάλλοντος. Στη συνέχεια, το ενδιαφέρον μου τράβηξε ο χώρος του φαρμακείου και ο τομέας των συμπληρωμάτων διατροφής, στον οποίο εργάστηκα, προκειμένου να εμπλουτίσω την επιστημονική κατάρτιση των φαρμακοποιών, ενώ έχω ασχοληθεί και με την επιστημονική ενημέρωση άλλων επιστημόνων υγείας, όπως ιατρούς, διαιτολόγους, κ.α.. Επιπλέον, για 3 χρόνια αποτελούσα βασικό μέλος του medNutrition.gr, με τη θέση της Υπεύθυνης Επικοινωνίας και Μarketing.

Κατάρτιση

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επιμόρφωσης, παρακολούθησα στο Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών (ΚΕ.Ψ.ΕΦ.), το σεμινάριο «Πέρα από τα Όρια της Δίαιτας» και το «Δεξιότητες Επικοινωνίας για Διαιτολόγος – Διατροφολόγους» που μου έδωσε τη δυνατότητα να κατανοήσω καλύτερα τους λόγους που υπάρχουν λανθασμένες διατροφικές συμπεριφορές, αλλά και την αντιμετώπιση αυτών, χωρίς καμία «μαγική δίαιτα»!

Με στόχο να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου στον τομέα της αθλητικής διατροφής, παρακολούθησα το σεμινάριο «Ειδικός Αθλητικής Διατροφής», υπό την αιγίδα του International Society of Sports Nutrition (ISSN), ενώ στον τομέα της κλινικής διατροφής παρακολούθησα το εξ΄αποστάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κλινική Διατροφή», που διοργανώνεται από το κέντρο συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Και επειδή η αγάπη για μάθηση είναι ένα από τα βασικά μου χαρακτηριστικά, συνεχίζω να ακολουθώ τις εξελίξεις στον τομέα της υγείας και της διατροφής, μέσα από τη συμμετοχή μου σε αντίστοιχες ημερίδες και συνέδρια.

Ενδιαφέροντα

Είμαι λάτρης της φύσης! Μου αρέσει πολύ το βουνό και για το λόγο αυτό, συχνά θα με πετύχεις να κάνω πεζοπορίες το χειμώνα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας σε δάση με ποτάμια, λίμνες και καταρράκτες.

Επιπλέον, μου αρέσει να αθλούμαι σε μέρη που έχουν όμορφη θέα και άμεση επαφή με τη φύση. Γι΄αυτό επιλέγω το τρέξιμο στο βουνό που μου δίνει τη δυνατότητα να έχω θέα «από ψηλά» ή τη θάλασσα, τις ώρες που σμίγει με τον ήλιο. Και στις δυο αυτές επιλογές, έχω ως συναθλητή και προπονητή το Μάρλεϊ (ράτσα: γλυκόσκυλο!), που με ενθαρρύνει κάθε φορά να κάνω παραπάνω μέτρα!

Από τις πρόσφατες αγάπες μου είναι οι καταδύσεις, που μου προσφέρει τη δυνατότητα να ανακαλύψω ένα ή και περισσότερους διαφορετικούς κόσμους, από αυτό που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε.

Στοιχεία Επικοινωνίας

2109610990
Διαιτολογικό Γραφείο
Ελένη Τσαχάκη
Δημητρίου Γούναρη 62 & Α. Παπανδρέου, Άνω Γλυφάδα
2109610990
Λίγα λόγια για το γραφείο

Το διαιτολογικό γραφείο της Ελένης Τσαχάκη βρίσκεται στα Νότια Προάστια και πιο συγκεκριμένα στη Γλυφάδα (Δημ. Γούναρη 62 & Α. Παπανδρέου).  Είναι ένας ζεστός και φιλόξενος χώρος, που εκπνέει ευεξία και θετική ενέργεια και μα πάνω απ΄ολα αγάπη για τη διατροφή. Η διαχείριση του βάρους - και όχι μόνο - μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από μία «δίαιτα», αλλά τρόπος ζωής και ευεξίας! Είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, καθώς και με διατροφικά εργαλεία για την καλύτερη εκπαίδευση των ατόμων. Απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με το σωματικό τους βάρος, καθώς και σε άτομα που χρειάζονται διαιτολογική παρακολούθηση λόγω κάποιας πάθησης.