ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Zina Varsami diaitologos

Ζήνα Βαρσάμη

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
95382 Προβολές
Διαιτολογικό Γραφείο
Ζήνα Βαρσάμη
Νικολάου Κρίκου 50, Σπερχειάδα Φθιώτιδα

Ονομάζομαι Ζήνα Βαρσάμη, γεννήθηκα στο Βόλο και μεγάλωσα στη Σπερχειάδα, όπου και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά έχοντας ιδρύσει το ιδιωτικό μου διαιτολογικό γραφείο.

Σπουδές

Σπούδασα στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Σητείας στην Κρήτη, από το οποίο αποφοίτησα το 2018. Κατέχω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το ίδιο έτος. Επίσης, είμαι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος. Το επάγγελμα του διαιτολόγου με γοήτευσε από μικρή ηλικία. Είναι χαρά μου να βοηθώ τους ανθρώπους να βελτιώνουν την υγεία τους μέσω της διατροφής, με γνώμονα την επιστήμη και τα όσα διδάχτηκα όλα αυτά τα χρόνια. Motto μου «Balance is the key» γιατί η ισορροπία είναι το παν σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Κατάρτιση

Από τα φοιτητικά μου χρόνια έως και σήμερα ενημερώνομαι τακτικά για τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα στον κλάδο της υγείας σε σχέση με την διατροφή. Παρακολουθώ συνέδρια, σεμινάρια και εκπαιδεύσεις σχετικά με το επάγγελμά μου. Το 2021 ολοκλήρωσα την εκπαίδευσή μου στις διατροφικές διαταραχές «Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity» του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών υπό την αιγίδα του NCfED (Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας) και της British Psychology Society – BPS. Αυτή τη στιγμή, παρακολουθώ το Σεμινάριο Αθλητικής Διατροφής του ιδιωτικού παρόχου Peak Performance σε συνεργασία με την Academy of Sports Nutrition της Αγγλίας.

Πραγματοποιώ ομιλίες σε σχολεία και συλλόγους της περιοχής μου μεταλαμπαδεύοντας τις γνώσεις μου και βοηθώντας τους να υιοθετήσουν πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες με στόχο ενημέρωση και πρόληψη ασθενειών. Επίσης συμμετέχω σε εκπομπές τοπικού καναλιού («Star Κεντρικής Ελλάδας») μιλώντας για θέματα σχετικά με την διατροφή, καθώς επίσης και σε ραδιοφωνικές εκπομπές.

zina varsami diaitologos

Υπηρεσίες

Στόχος των συνεδριών είναι η διατροφική εκπαίδευση του ατόμου, η υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών και η τροποποίηση της λανθασμένης συμπεριφοράς γύρω από την διατροφή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο διαιτώμενος να μπορεί να κάνει τις σωστές διατροφικές επιλογές με σκοπό την προαγωγή της υγείας του, την πρόληψη ασθενειών μέσω της βελτίωσης του σωματικού του βάρους αλλά και της ψυχολογίας του. Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται δια ζώσης αλλά και διαδικτυακά.

Ενδιαφέροντα

Στον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να γυμνάζομαι και να χορεύω παραδοσιακούς χορούς. Ο χορός είναι το μέσο που με βοηθά να εκτονώνω την ένταση της εβδομάδας. Είμαι μέλος του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου Σπερχειάδας, συμμετέχοντας σε μεγάλα φεστιβάλ παραδοσιακών χορών ανά την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Επίσης, αγαπώ τα ζώα και τις αποδράσεις στη φύση.

Στοιχεία Επικοινωνίας

2236044846
6949414032
Διαιτολογικό Γραφείο
Ζήνα Βαρσάμη
Νικολάου Κρίκου 50, Σπερχειάδα Φθιώτιδα
2236044846
6949414032
Λίγα λόγια για το γραφείο

Το διαιτολογικό γραφείο βρίσκεται στην Σπερχειάδα, σε μία κωμόπολη της Φθιώτιδας λίγο έξω από την Λαμία (Νικολάου Κρίκου 50). Πρόκειται για έναν άνετο, ζεστό και φιλόξενο χώρο. Απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιακών ομάδων που θέλουν να βελτιώσουν την υγεία τους μέσω της διατροφής λόγω κάποιων παθήσεων ή επειδή απλά χρειάζονται βοήθεια στην διαχείριση του σωματικού τους βάρους. Είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, καθώς επίσης και με πολλά διατροφικά εργαλεία για την καλύτερη εκπαίδευση των ατόμων. Σκοπός μου είναι η αλλαγή του τρόπου σκέψης γύρω από το φαγητό και γενικότερα η αλλαγή του τρόπου ζωής. Το γραφείο λειτουργεί καθημερινά κατόπιν ραντεβού για δια ζώσης ή online συνεδρίες.