ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
dimitris bertzeletos diaitologos diatrofologos

Δημήτρης Π. Μπερτζελέτος

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.
122040 Προβολές
Διαιτολογικό Γραφείο
Δημήτρης Μπερτζελέτος
Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ 29, ΤΚ 22100, Τρίπολη

Σπουδές

Φοίτησα στο αγαπημένο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής. Συμμετέχω στην Ομάδα Ειδικών Αθλητικής Διατροφής του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων, ενώ επιδιώκω τη διεπιστημονική κατάρτιση, γι' αυτό προτίμησα μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Υγεία (Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας) και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων (Ε.Α.Π.).

Απασχόληση

Ξεκίνησα να εργάζομαι σε διαιτολογικά κέντρα από το 2001. Πριν την έναρξη της επαγγελματικής εργασίας, στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης έχω εργαστεί στο "Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Γ. Γεννηματάς", στο "Κέντρο Υγείας Μαρκόπουλου Αττικής" και στο "Νοσοκομείο Παίδων- Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού". Από το 2003 παρέχω τις διαιτολογικές μου υπηρεσίες στο ιδιωτικό μου γραφείο στην Τρίπολη και προσφάτως και στο Άστρος Κυνουρίας (Αρκαδία). Η καθημερινή επικοινωνία με ασθενείς με συναρπάζει, όπως και η εκπαίδευση του κοινού σε ζητήματα διατροφής και διαχείρισης του βάρους. Αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος της συνεργασίας μου με το mednutrition, μέσα από το οποίο μπορώ να συμμετέχω σε καμπάνιες ενημέρωσης του κοινού είτε ηλεκτρονικά, είτε με τη φυσική μου παρουσία. Το Νοέμβριο του 2015 ξεκίνησα να παρέχω διαιτολογικές υπηρεσίες στο Κέντρο Αποκατάστασης "Παλλάδιον" (Τρίπολη). Από το 2003 έχω την τύχη να συνεργάζομαι επιστημονικά με την ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης (ποδόσφαιρο), ενώ κατά καιρούς παρέχω τις υπηρεσίες μου στην ομάδα μπάσκετ ΣΕΦ Αρκαδικός (με παρουσία στην Α1 πλέον). Η ενασχόληση μου με θέματα διατροφής και αθλητισμού είναι έντονη, καθώς έχω την τιμή να συνεργάζομαι με το ΣΕΓΑΣ Νοτίου Πελοποννήσου, με το κολυμβητικό σωματείο του ΚΟΑΤ (Τρίπολη), αλλά και να παρέχω συμβουλές και σε τμήματα αθλητισμού της ΑΕΚ Τρίπολης (ποδόσφαιρο, τένις, ποδηλασία, πινγκ-πονγκ). Συνεργάζομαι από το 2006 με το βρεφονηπιακό σταθμό "Μελι-Μελό" (Τρίπολη). Όσον αφορά την εκπαιδευτική μου δράση, αυτή περιλαμβάνει το ΙΕΚ Τρίπολης στο μάθημα «Διαιτολογία» (2011-2012), το Κ.Ε.Ε. (νυν ΚΔΒΜ) Τρίπολης (2006-2010) συμμετέχοντας στη διατροφική εκπαίδευση ψυχικά ασθενών ατόμων (ξενώνες Ψυχ. Νοσοκομείου Τρίπολης), ομάδων ενηλίκων (εκπαιδευόμενων) και ατόμων τρίτης ηλικίας (ΚΑΠΗ Τρίπολης), το 2ο ΤΕΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, διδάσκων το μάθημα της διατροφής (2003-2007), το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) του Δήμου Μαντινείας, σε θέματα διατροφής, μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής (2003-2004).

Κατάρτιση

Η συνεχιζόμενη επιμόρφωση και η διεπιστημονική κατάρτιση φρονώ ότι είναι απαιτούμενα για τον κλάδο της διαιτολογίας. Έτσι, στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επιμόρφωσης έχω παρακολουθήσει προγράμματα όπως: «Ανάπτυξη Προγραμμάτων Προαγωγής και Αγωγής Υγείας»- Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2012, 60 ώρες), Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο «Εφαρμοσμένη Διατροφή Αθλητών»- Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (2005), Εφαρμοσμένο Σεμινάριο «Μέθοδος Βιωματικής Εκπαίδευσης στην Αγωγή Υγείας» (2005), πρόγραμμα μαθημάτων «Συμβολή της Διατροφής στην προαγωγή Υγείας- Αξιολόγηση Διατροφικών Ερευνών»- πλαίσιο ΕΠΕΑΕΚ ''Προγράμματα Σπουδών-Συγγράμματα'' (1998), πρόγραμμα μαθημάτων «Προληπτική Ιατρική- Διατροφή και Δημόσια Υγεία»- πλαίσιο ΕΠΕΑΕΚ ''Προγράμματα Σπουδών-Συγγράματα'' (1997).

Eνδιαφέροντα

Η ανάγκη για εδραίωση και ενίσχυση του επαγγέλματος του διαιτολόγου είναι δεδομένη, γι' αυτό και έχω υπάρξει Αντιπρόεδρος στον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων-Διατροφολόγων (2007-2010) και στην Ένωση Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδας (2011-13), ενώ έχω υπηρετήσει και ως Γεν. Γραμματέας στην Ένωση Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδας (2009-11). Επίσης, έχω συμμετάσχει στην Επιστημονική Επιτροπή για τη Διατροφική Πολιτική της Ελλάδας (2011-12). Σήμερα ασκώ καθήκοντα στην Εξελεγκτική Επιτροπή στον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων-Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) (2013- σήμερα). Έχω συμμετάσχει στη συγγραφή του βιβλίου του ΠΣΔΔ "Πρακτικός οδηγός για ένα σύγχρονο Διαιτολογικό Γραφείο", όπως και του ηλεκτρονικού βιβλίου "18 Greek recipes - the nutritional value of the Mediterranean Sustainable Gastronomy (Mesogeios Gastronomy)".

Είμαι μέλος του ΔΣ του Επιμελητήριου Αρκαδίας, συμμετέχοντας ταυτόχρονα στις επιτροπές του. Δηλώνω παρών σε ενέργειες που αποσκοπούν το γενικό καλό, έτσι έχω συμμετάσχει σε πλήθος εθελοντικών διδασκαλιών σε ομάδες-συλλογικότητες (Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Σχολεία, κατασκηνώσεις, αθλητικές ακαδημίες, ΚΑΠΗ κα). Αγαπώ τον ερασιτεχνισμό (Γενικός Γραμματέας στο ερασιτεχνικό σωματείο "ΑΕΚ Τρίπολης"). Δεν ξεχνώ και ενθουσιάζομαι με το να επιμελούμαι και να παρουσιάζω ζητήματα διατροφής μέσω της ραδιοφωνικής μου εκπομπής ("Διατροφή & Υγεία"- Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5FM).

Διατηρώ πλήθος θεματικών ηλεκτρονικών ημερολογίων και ιστολογίων, μπλογκάροντας σε θέματα διατροφής, κοινωνίας και πολιτικής (..τα πάντα είναι πολιτική), με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που αφορούν ζητήματα "διατροφικής δικαιοσύνης", τοπικότητας και βιοποικιλότητας της τροφής. Ταυτόχρονα, αξιοποιώ τις δυνατότητες επικοινωνίας που προσφέρει η κοινωνική δικτύωση (Facebook, Twitter, Pinterest, LinkedIn). Δεν παραμελώ τη φυσική μου κατάσταση, κάνοντας συχνά jogging ή παίζοντας ποδόσφαιρο/μπάσκετ και τέλος με συγκινεί η ανακάλυψη καινούργιων ήχων που μου προσφέρει η ιχνηλάτηση παραδοσιακών μουσικών του κόσμου (με έμφαση στους ήχους της Δ. Αφρικής).

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διαιτολογικό Γραφείο
Δημήτρης Μπερτζελέτος
Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ 29, ΤΚ 22100, Τρίπολη
2710232364
6977090049
Λίγα λόγια για το γραφείο