ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
vasia manika diaitologos diatrofologos

Βάσια Μανίκα

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Diet & Wellbeing NLP Coach

Σπουδές

Είμαι Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας- Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου (2005). Το ενδιαφέρον μου εκείνη την εποχή είχε εστιαστεί στην Διατροφογενετική, και αυτή ήταν και το αντικείμενο της πτυχιακής μου εργασίας. Το πάθος και η αγάπη μου για την Υγεία, Ευεξία και Τροποποίηση της Σχέσης με το Φαγητό, με οδήγησε στο Life & Wellness Coaching από το 2013. Άρχισα να συνειδητοποιώ και τον θεμελιώδη ρόλο που παίζει το σύστημα των εγκεφάλων μας στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο, εμάς τους ίδιους και, φυσικά, το φαγητό και συνέχισα να εκπαιδεύομαι από την Dynamic Equilibrium System LTD και άλλες πιστοποιημένες σχολές. Είμαι, πλέον, NLP (Neuro Linguistic Programming) Practitioner, mBIT (multiple Brain Integration Techniques) Professional Coach, Micro Expressions & Body Language Practitioner και έχω παρακολουθήσει πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων σε θέματα Διατροφής, Positive Psychology, Coaching και πολλών άλλων. Είμαι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων- Διατροφολόγων, του διεθνούς φορέα International NLP Trainers Association (INLPTA), του επίσημου ευρωπαϊκού φορέα European Mentoring & Coaching Council (EMCC) και μέλος του International Positive Psychology Association (IPPA). Τέλος, είμαι ιδιαίτερα περήφανο μέλος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα».

Απασχόληση

Εξασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου ως ελεύθερη επαγγελματίας από το 2005 και την ίδια χρονιά ξεκινά η συνεργασία μου με την Εταιρία Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ευεξίας και Διατροφής nutrimed ως το 2013. Η εργασιακή μου εμπειρία περιλαμβάνει συνεργασίες με ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, καθώς και θέσεις Υπεύθυνου Διαιτολόγου σε Εταιρία Διαιτητικού catering (CardioFit), σε daily spa (La Prairie Luxury Treatments στην Κηφισιά, SWAN Beauty Lounge στο Χαλάνδρι) κα. Διετέλεσα υπεύθυνη διαιτολόγος της ΕΡΤ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση). Επιπλέον, στα πλαίσια των εξειδικευμένων συνεργασιών μου, ήμουν υπεύθυνη του Διαιτολογικού Τμήματος του Health Club ASANA Eleni Petroulaki- Ivic στην Κηφισιά. Για πολλά χρόνια έχω συχνή εμφάνιση σε τηλεοπτικές εκπομπές με θέματα διατροφής (ET1, NET, ΕΡΤ ψηφιακή, ΣΚΑΙ, Κανάλι 10), ενώ αρθρογραφώ στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Είμαι εκπαιδεύτρια στο Health Coaching στην εταιρία Athens Coaching Institute και facilitator της Dynamic Equilibrium System Ltd. Επίσης, είμαι Diet Coach στην Vodafone Greece, σε εξειδικευμένα γυμναστήρια και personal training studios και υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και του διαιτολογικού τμήματος της σχολής χορού Latina Loca στα Μελίσσια (και περήφανη κόρη της ιδιοκτήτριας).

Κατάρτιση

Μέσα στα χρόνια που εξασκώ το επάγγελμα του Διαιτολόγου, έχω παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων, σεμιναρίων, ημερίδων και ομιλιών με θέμα τη Διατροφή και ό,τι αυτή συνεπάγεται και επηρεάζει. Πέρα από το καθαρά επιστημονικό αυτό πεδίο, με ενδιαφέρει πολύ ο τομέας της επικοινωνίας με τον πελάτη και το B2B, οπότε και έχω παρακολουθήσει αρκετά σχετικά εκπαιδευτικά σεμινάρια. Όσον αφορά στο πάθος μου, που είναι το Wellness Coaching, από το 2013 ως σήμερα έχω παρακολουθήσει διάφορες προσεγγίσεις στον τομέα του Coaching και θα συνεχίσω να εκπαιδεύομαι συστηματικά και ανελλιπώς πάνω σε αυτό το νέο πεδίο. Είμαι η πρώτη coach ανάμεσα στους διαιτολόγους και η υπεύθυνη της «Diet Coaching» προσέγγισης, που δουλεύει τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε ομάδες που αναζητούν σταθερές αλλαγές στον τρόπο ζωής, νέες υγιεινές συνήθειες και συμπεριφορές και αρμονικές σχέσεις με τον εσωτερικό εαυτό.

Ενδιαφέροντα

Μιας και υποστηρίζω πλήρως το «walk the talk», οι μεγάλες μου αγάπες είναι ο χορός, το Zumba® και το Wing Chun, όσον αφορά στην άσκηση. Μου αρέσουν, επίσης, πολύ τα ταξίδια και οι εκδρομές, ο κινηματογράφος, η μουσική και το διάβασμα βιβλίων. Τον τελευταίο χρόνο, υιοθέτησα την Ίρμα, ένα ζωηρό ημίαιμο Pitbul, που την τρέχω και με τρέχει κι εκείνη, με πολλή αγάπη!

Διαιτολογικό Γραφείο
Βάσια Μανίκα
Ηρώων Πολυτεχνείου 4, Πεύκη, Ελλάδα
217 7350400
6973749149
Λίγα λόγια για το γραφείο