ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Anastasia Kokkali diaitologos

Αναστασία Κόκκαλη

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Η Αναστασία Κόκκαλη γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στην Γλασκώβη, Σκωτία στο Πανεπιστήμιο Glasgow Caledonian University Ανθρώπινη Διατροφή και Κλινική Διαιτολογία BSc(Hons), όπου και τελείωσε με Άριστα. Από το 2001 διατηρεί νόμιμο Διαιτολογικό Γραφείο στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης. (Αριστοτέλους 8). Την πενταετία (2000-2005) εργάστηκε ως Υπεύθυνη Κλινική Διαιτολόγος στη Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης, όπου και οργάνωσε το Διαιτολογικό Τμήμα της Κλινικής, ενώ από τον Σεπτέμβριο 2005 έως σήμερα είναι η υπεύθυνη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας 'Η Αναγέννηση'.

Έχει οργανώσει και λάβει μέρος ως ομιλήτρια σε πολλές εκδηλώσεις σχετικά με την Προώθηση της Υγιεινής Διατροφής και σε συνέδρια διατροφής και υγείας. Αρθρογραφεί σε περιοδικά και εφημερίδες. Ενημερώνεται τακτικά για τις εξελίξεις στον κόσμο της Επιστήμης της Διατροφής λαμβάνοντας μέρος σε Συνέδρια και Ημερίδες Διατροφής και σε Ιατρικά Συνέδρια στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Επίσης είναι μέλος σε πολλές Επιστημονικές Εταιρείες και Συλλόγους μεταξύ των οποίων στον Βρετανικό Σύλλόγο Διαιτολόγων (ΒDA), στον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων (ΠΣΔ), στο Nutrition Society, στο British Nutrition Foundation, στο World Cancer Research Fund, στο Ελληνικό Ινστιτούτο Οστεοπόρωσης, στην Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας και είναι Υπεύθυνη Β. Ελλάδος στην Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία.

Συνεργάζεται με γνωστή αλυσίδα εστιατορίων και είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την επιμέλεια των μενού. Έχει αναλάβει σεμινάρια γυμναστών σε Ιδιωτική Σχολή Γυμναστών της Θεσσαλονίκης. Επίσης, διδάσκει μαθήματα διατροφής στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ Θεσσαλονίκης. Έχει συνεχή επιστημονική συνεργασία με γνωστές εταιρείες τροφίμων.

Από το 2000 έως σήμερα έχει ενεργή τηλεοπτική παρουσία, άλλοτε ως μόνιμη συνεργάτης εκπομπών και άλλοτε ως καλεσμένη σε τηλεοπτικές εκπομπές επί θεμάτων διατροφής και υγείας Παρουσίαζε την εκπομπή 'Οικολογία και Διατροφή' στην ΕΤ3 επί 3 χρόνια μέχρι το 2006. Το 2007 ήταν η υπεύθυνη διαιτολόγος στην εκπομπή Extra Large 400km με τα πόδια (MEGA)., ενώ από τον Ιανουάριο – Ιούνιο 2009 παρουσίαζε ποικίλα θέματα διατροφής στην εκπομπή 'Πρωινός Καφές' ( ΑΝΤ1 ). Αρθρογραφεί σε ποικίλα περιοδικά διατροφής και υγείας αλλά και σε site με θέματα διατροφής.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Αριστοτέλους 8
2310224627
6974451450