ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Aliki Zikaki diaitologos

Αλίκη Ζηκάκη

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc.
6051 Προβολές
Διαιτολογικό Γραφείο
Αλίκη Ζηκάκη
Νίκου Παττίχη 41, Ifigenia Court, Διαμ. 101, 3071, Λεμεσός – Κύπρος

Σπουδές

Ξεκίνησα τις σπουδές μου το 2000 στο Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος της Θεσσαλονίκης από όπου και αποφοίτησα τον Μάιο του 2006. Τον Σεπτέμβριο του 2021 ξεκίνησα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην Κλινική Διαιτολογία στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, τις οποίες ολοκλήρωσα με τον τιμητικό τίτλο «Suma Cum Laude» τον Ιούνιο του 2023.

Απασχόληση

  • Από το 2007 διατηρώ το ιδιωτικό διαιτολογικό μου γραφείο στην Λεμεσό της Κύπρου και παρέχω εξατομικευμένες υπηρεσίες διαιτολογικής υποστήριξης, εκπαίδευσης και συμβουλευτικής τόσο σε φυσιολογικές όσο και σε παθολογικές / κλινικές καταστάσεις ενώ παράλληλα συνεργάζομαι τακτικά με γυμναστήρια, κέντρα αισθητικής και σχολεία. Επιπλέον, προσφέρω εταιρικές υπηρεσίες διατροφής σε εταιρίες σε όλη την Κύπρο.
  • Τα τελευταία 2 χρόνια κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών μου σπουδών πραγματοποίησα πάνω από 1000 ώρες πρακτικής άσκηση που περιλάμβανε παρακολούθηση ασθενών σε κλινικό περιβάλλον, τη σύνταξη διαιτολογίων και διατροφική συμβουλευτική σε νοσοκομεία & οίκους ευγηρίας & αποκατάστασης.
  • Από το 2006 – 2015 ήμουν υπεύθυνη του διαιτολογικού τμήματος στα γυμναστήρια St. Nicolas Fitness Club & Modus Vivendi.
  • Την περίοδο 2016 – 2018 ήμουν συνεργάτης της εταιρίας Dearest Wellness και ήμουν η υπεύθυνη για την δημιουργία και παρουσίαση των διαιτολογικών προγραμμάτων.

Κατάρτιση

Ο τομέας της διατροφής και της υγείας είναι ένας τομέας με συνεχείς εξελίξεις καθώς διαρκώς υπάρχουν νέες έρευνες και καινούργια δεδομένα για τους επαγγελματίες υγείας. Για το λόγο αυτό προσπαθώ να είμαι συνεχώς ενημερωμένη παρακολουθώντας διαιτολογικά αλλά και άλλα σχετικά ιατρικά συνέδρια και ημερίδες από αναγνωρισμένους φορείς όπως ο Σύνδεσμος Διαιτολόγων Κύπρου, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων Διατροφολόγων, η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας, o ESPEN, η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία κ.α.

Παράλληλα, φροντίζω να διαβάζω τις νεότερες έρευνες που κυκλοφορούν από έγκριτα περιοδικά και να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου μέσω επιστημονικών βιβλίων.

Έχω παρακολουθήσει online σεμινάρια από το Stanford university με θέμα “Child nutrition & cooking” και “Food Sustainability, Mindful Eating, and Healthy Cooking Specialization” και από το Ludwig-Maximilian University of Munich με θέμα “Nutrition and Lifestyle in Pregnancy”.

Ενδιαφέροντα

Παρόλο που ο χρόνος μου τα τελευταία 3 χρόνια είναι περιορισμένος λόγω των πολύ ζωηρών διδύμων μου, μου αρέσει να χαλαρώνω όποτε μου δίνεται η ευκαιρία με ένα καλό βιβλίο ή μια καλή ταινία. Επίσης, είμαι λάτρης του καλού φαγητού και απολαμβάνω όσο τίποτα τόσο το να μαγειρεύω όσο και το να επισκέπτομαι εστιατόρια όλων των κουζίνων με καλό, ποιοτικό φαγητό.

Είμαι κορίτσι του καλοκαιριού γενικά, με την θάλασσα να είναι μια από τις πιο μεγάλες μου αγάπες ενώ απολαμβάνω πολύ να ταξιδεύω αν και τα τελευταία χρόνια δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει πολύ συχνά.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Νίκου Παττίχη 41, Ifigenia Court, Διαμ. 101, 3071, Λεμεσός – Κύπρος
+35725870408
Διαιτολογικό Γραφείο
Αλίκη Ζηκάκη
Νίκου Παττίχη 41, Ifigenia Court, Διαμ. 101, 3071, Λεμεσός – Κύπρος
+35725870408
Λίγα λόγια για το γραφείο