ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
kyprianou-dietitian

Γεωργία Κυπριανού

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος BSc
3039 Προβολές

Σπουδές

Το 2014 ξεκίνησα τις σπουδές μου στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, με υποτροφία τεσσάρων ετών από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου. Το ταξίδι αυτό ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον Απρίλη του 2019. Η πτυχιακή μου μελέτη αφορούσε την “Επισήμανση και Διατροφική Ετικέτα των Τροφίμων” όπου διερευνήθηκαν οι γνώσεις, οι απόψεις και στάσεις των καταναλωτών γύρω από την επισήμανση και την διατροφική ετικέτα των τροφών. Μετά το τέλος των σπουδών, τον ενδιαφέρον μου εστιάζεται κυρίως στην κλινική διατροφή και θα επιθυμούσα να συνεχίσω τις σπουδές μου, διευρύνοντας τις γνώσεις μου στο τομέα αυτό.

Απασχόληση

Η πρώτη μου επαγγελματική επαφή με το χώρο της Διατροφής και Διαιτολογίας έγινε στα πλαίσια της Πρακτικής μου άσκησης (2018 – 2019), όπου εργάστηκα ως ασκούμενη βοηθός διαιτολόγου στην εταιρία Compass Nutrition. Απασχολήθηκα σε ένα εύρος κλινικών περιστατικών όπως η Παχυσαρκία, το Μεταβολικό Σύνδρομο, ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου Ι & ΙΙ, τα Αυτοάνοσα & Καρδιαγγειακά Νοσήματα, το Σύνδρομο Ευερέθιστου Eντέρου και Πολυκυστικών Ωοθηκών, τις Διατροφικές διαταραχές, την Παιδική και Εφηβική Διατροφή-Παχυσαρκία. Παράλληλα είχα την δυνατότητα να πραγματοποιήσω διάφορες μετρήσεις στους πελάτες και να παρέχω τις δικές μου διατροφικές συμβουλές. Μετά το πέρας της εξάμηνης πρακτικής άσκησης, συνέχισα να εργάζομαι εθελοντικά στο ίδιο Διαιτολογικό γραφείο, όπου συνέχισα να εξασκώ και να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου γύρω από την επιστήμη της Διατροφής. Παράλληλα, από τον Ιούνη του 2019 εργάζομαι ως επιστημονική συνεργάτης του medNutrition ως αρθρογράφος, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού πάνω σε θέματα διατροφής. 

Κατάρτιση

Η επιστήμη της Διατροφής είναι μια ειδικότητα με τεράστιο ενδιαφέρον. Υπάρχει συνεχής εξέλιξη τόσο σε ερευνητικό, όσο σε ενημερωτικό επίπεδο. Στα πλαίσια λοιπόν της συνεχούς εκπαίδευσης μου, έχω ολοκληρώσει δύο πιστοποιήσεις: “Child Nutrition and Cooking” του Πανεπιστημίου Stanford των ΗΠΑ, και “Nutrition and Lifestyle in Pregnancy” του Πανεπιστημίου Ludwig Maximilian της Γερμανίας. Παράλληλα έχω συμμετάσχει σε διάφορες εκδηλώσεις, ημερίδες και συνέδρια που αφορούν τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της διατροφής. Ενδεικτικά έχω παρακολουθήσει: 11ο & 12ο Μακεδονικό Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας, 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού στην Αθήνα και 32ο Πανελλήνιο Ετήσιο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης και Εκπαίδευσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη.

Ενδιαφέροντα

Λατρεύω τη μουσική, το χορό, τα ταξίδια και να γνωρίζω καινούριους ανθρώπους. Στον ελεύθερο μου χρόνο μ’ αρέσει να περνάω χρόνο με δικούς μου ανθρώπους, να διαβάζω βιβλία και να αρθρογραφώ για το καινούργιο μου Βlog για θέματα διατροφής, υγείας και όχι μόνο.

Στοιχεία Επικοινωνίας

8027 Πάφος, Ειρήνης 19
+35799064994
6949015093