ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
kyprianou-dietitian

Γεωργία Κυπριανού

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος BSc
137409 Προβολές

Σπουδές

Φοίτησα στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, με υποτροφία τεσσάρων ετών από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου, απ’ όπου και αποφοίτησα τον Απρίλη του 2019. Έπειτα από μερικούς μήνες, ξεκίνησα τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην «Εφαρμοσμένη Διατροφή και Προαγωγή Υγείας» με κατεύθυνση την «Κλινική-Ιατρική Διατροφή». Κατά την διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών μου ειδικεύτηκα στο γνωστικό αντικείμενο της Ιατρικής Διατροφικής αντιμετώπισης ασθενών όλου του κλινικού φάσματος και απέκτησα βασικές γνώσεις για την εξάσκηση του επαγγέλματος Κλινικού Διαιτολόγου-Διατροφολόγου.

Ερευνητικά, το ενδιαφέρον μου στο πλαίσιο του προπτυχιακού ήταν η εκπόνηση της πτυχιακής εργασίας με θέμα την «Επισήμανση και Διατροφική Ετικέτα των Τροφίμων» όπου διερευνήθηκαν οι γνώσεις, οι απόψεις και στάσεις των καταναλωτών γύρω από την επισήμανση και την διατροφική ετικέτα των τροφών. Επίσης, την τρέχουσα περίοδο στα πλαίσια του μεταπτυχιακού προγράμματος εκπονώ τη διπλωματική μου εργασία με θέμα: «Η επίδραση της Μεσογειακής Διατροφής στην Καρδιαγγειακή Θνητότητα».

Απασχόληση

Σήμερα, παρέχω τις διαιτολογικές μου υπηρεσίες, στο νεοσύστατο διαιτολογικό μου γραφείο στην πόλη της Πάφου (Κύπρος), πραγματοποιώντας παράλληλα και κατ’ οίκον επισκέψεις.

Η φιλοσοφία της ενσυνείδητης διατροφής ή αλλιώς του mindful eating είναι αυτή που αγαπώ, υποστηρίζω και προσπαθώ να περάσω στα άτομα που με εμπιστεύονται. Πιστεύω ακράδαντα πως οι μικρές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε είναι και αυτές που μας βοηθούν να αλλάξουμε τη συμπεριφορά που αφορά τον τρόπο πρόσληψης τροφής, φέρνοντας αποτελέσματά που διαρκούν εφ’ όρου ζωής.

Παράλληλα, από το 2019 αποτελώ μέλος και επιστημονική συνεργάτης του 1ου portal διατροφής σε Ελλάδα & Κύπρο, παρέχοντας έγκυρη ενημέρωση για θέματα διατροφής και υγείας. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά από τα άρθρα μου:

remember why started kyprianou diet

Επαγγελματική εμπειρία

Στα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα είχα την ευκαιρία να εργαστώ ως ασκούμενη βοηθός διαιτολόγου στην εταιρία Compass Nutrition στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης, όπου απασχολήθηκα σε ένα εύρος κλινικών περιστατικών όπως η Παχυσαρκία, το Μεταβολικό Σύνδρομο, ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου Ι & ΙΙ, τα Αυτοάνοσα & Καρδιαγγειακά Νοσήματα, το Σύνδρομο Ευερέθιστου Eντέρου και Πολυκυστικών Ωοθηκών, τις Διατροφικές διαταραχές, την Παιδική και Εφηβική Διατροφή-Παχυσαρκία καθώς και τη διατροφή κατά την περίοδο της Κύησης. Παράλληλα είχα την δυνατότητα να πραγματοποιήσω διάφορες μετρήσεις σε πελάτες και να παρέχω τις δικές μου διατροφικές συμβουλές.

Κατάρτιση

Στα πλαίσια της συνεχούς εκπαίδευσης μου έχω ολοκληρώσει εξ’ αποστάσεως δύο πιστοποιήσεις: “Child Nutrition and Cooking” (Διατροφή για παιδιά και Μαγειρική) του Πανεπιστημίου Stanford των ΗΠΑ, και “Nutrition and Lifestyle in Pregnancy” (Διατροφή και ο τρόπος ζωής στην εγκυμοσύνη) του Πανεπιστημίου Ludwig Maximilian της Γερμανίας.

Παράλληλα έχω συμμετάσχει σε διάφορες εκδηλώσεις, ημερίδες και συνέδρια που αφορούν τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της διατροφής. Ενδεικτικά έχω παρακολουθήσει: 11ο & 12ο Μακεδονικό Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας, 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού στην Αθήνα, το Επιστημονικό Σεμινάριο “Κλινικές οδηγίες για το Ασβέστιο και τη Βιταμίνη D” του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης και 32ο Πανελλήνιο Ετήσιο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης και εκπαίδευσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη.

Και επειδή η επιστήμη της Διατροφής είναι μια ειδικότητα με τεράστιο ενδιαφέρον και συνεχή εξέλιξη, επενδύω όσο περισσότερο μπορώ στη Δια Βίου μάθηση παρακολουθώντας συνέδρια, ημερίδες, κλινικά φροντιστήρια και webinars στον τομέα της υγείας και της διατροφής.

Συγγραφικό έργο

Είμαι συγγραφέας του άρθρου “Cancer in the 21st Century, the role of lifestyle and nutrition, food controversies and recommendations for Cancer prevention” το οποίο έχει δημοσιευθεί στο επιστημονικό περιοδικό ACTA Scientific Nutritional Health.

Επιπλέον στα πλαίσια του Προγράμματος των Μεταπτυχιακών μου σπουδών συμμετέχω ενεργά σε επιστημονικές έρευνες που εξετάζουν την σχέση διαφόρων τύπων Δίαιτας με τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα.

Ενδιαφέροντα

Μου αρέσει ο κινηματογράφος, ο χορός, η μουσική, τα ταξίδια αλλά και να γνωρίζω καινούριους ανθρώπους. Στον ελεύθερό μου χρόνο μ’ αρέσει να περνάω χρόνο με τα δικά μου άτομα και τους τετράποδους μου φίλους, να κάνω yoga και να παίζω κιθάρα. Τα βιβλία τρόμου, ψυχολογίας και αυτοβελτίωσης είναι το αγαπημένο μου είδος. Ο εθελοντισμός αλλά και το καινούριο μου blog - Georgia’s Nutrition Blog - αποτελούν δύο απ’ τις νέες μου ασχολίες! Η θάλασσα είναι η ηρεμία και η ισορροπία μου.

Στοιχεία Επικοινωνίας

8027 Πάφος, Ειρήνης 19
+35799064994
6949015093