ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Georgia Trezou diaitologos

Γεωργία Τρέζου

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc.
37686 Προβολές
Διαιτολογικό Γραφείο
Restart Diet-Κέντρο Θεσσαλονίκης
Μητροπόλεως 18, Θεσσαλονίκη
Διαιτολογικό Γραφείο
Restart Diet Εύοσμος
Τζαβέλλα 12, Θεσσαλονίκη, 56224

Εκπαίδευση

Φοίτησα στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, της Θεσσαλονίκης. Έπειτα από την ολοκλήρωση της πτυχιακής μου εργασίας με τίτλο ΄΄Οι διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων εφήβων ΄΄, οι σπουδές μου έφτασαν στο τέλος τους. Μέσα από τις συνεδρίες στο γραφείο μου, δεν άργησα να αντιληφθώ, την άμεση ανάγκη, των ανθρώπων, για αγάπη, σεβασμό και γνώση για το σώμα τους. Με γνώμονα αυτό, πήρα την απόφαση κι εξειδικεύτηκα στην , πλέον σημαντική, αντιμετώπιση των Διατροφικών Διαταραχών και της Παχυσαρκίας (ΚΕΑΔΔ). Λίγα χρόνια αργότερα, το 2020, τα βήματα της εξελίσσιμης επαγγελματικής μου πορείας, με έφεραν ακόμα μια φορά, στον πανεπιστημιακό χώρο. Αυτή τη φορά, ολοκληρώνοντας τις μεταπτυχιακές μου σπουδές, στην Αθλητική Διατροφή (M. Sc) , του ΔιΠαΕ.

Απασχόληση

Ένας από τους στόχους της ζωής μου, επιτεύχθηκε, κι έτσι το 2016 άνοιξα το πρώτο μου διαιτολογικό γραφείο, Restart Diet, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η πρώτη μου επιχείρηση, γνώρισε χρόνια ακμής, και σήμερα έχει δημιουργηθεί ολόκληρη ομάδα, που αποτελείται από 5 γυναίκες. Η δημιουργία του δεύτερου γραφείου μας, στον Εύοσμο, της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε λίγα χρόνια αργότερα. Είμαι υπερήφανη, που αποτελώ μέλος αυτής της ομάδας, με στόχο τη συνεχή εκπαίδευση και προσφορά βοήθειας στον τομέα της Υγείας και της Διατροφής.

Υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης των περιστατικών, είτε δια ζώσης , είτε διαδικτυακά (online), χωρίς να αποτελεί κάποιο περιοριστικό παράγοντα, της βελτίωσης των διατροφικών συνηθειών, ο χώρος στον οποίο πραγματοποιείται η συνεδρία.

Η καθημερινή μου απασχόληση, δεν σταματάει στις εξατομικευμένες συνεδρίες, αφού στόχος μου είναι να να προσφέρω και σε άλλους τομείς στη ζωή ενός ανθρώπου. Ως εργαζόμενη μητέρα και σύζυγος, έχω τη δυνατότητα και την ενσυναίσθηση να αντιληφθώ τις δυσκολίες, την έλλειψη χρόνου κι οικονομικής δυνατότητας ενός ανθρώπου. Με αυτό το κριτήριο, η δημιουργία νέων συνταγών, στο κανάλι μας στο You Tube, έγινε πραγματικότητα. Εκεί, θα μπορεί όποιος θελήσει να μας βρει και να πάρει μια γεύση από τη δουλειά μας.

Ταυτόχρονα, η ομάδα μου κι εγώ, αρθρογραφούμε για θέματα που αφορούν τη διατροφή όπως διατροφικές συμβουλές, επιστημονικά άρθρα για την υγεία, συμβουλευτική γονέων, μύθοι κι αλήθειες για τη διατροφή κτλ

Επαγγελματική Εμπειρία

Η πρώτη μου επαφή με το επάγγελμα, ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της πρακτικής μου άσκησης, σε ιδιωτικό γραφείο Διαιτολόγου Διατροφολόγου, στην όμορφη Λευκάδα.

Λίγα χρόνια αργότερα, με την επιστροφή μου στη Θεσσαλονίκη, συνεργάστηκα με γνωστή αλυσίδα γυμναστηρίων, στη θέση της υπεύθυνης Διαιτολόγου Διατροφολόγου. Μέρος της επαγγελματικής μου πορείας, αποτέλεσε η σύσταση εξατομικευμένων διατροφικών πλάνων , αλλά κυρίως η αντιμετώπιση καταστάσεων Διατροφικών διαταραχών. Νιώθοντας την εξέλιξη να είναι μονόδρομος στη ζωή μου, το 2016, πραγματοποιήθηκε η λειτουργία του πρώτου μου διαιτολογικού γραφείου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και το 2019 το δεύτερο στον Εύοσμο. Πιστεύοντας, πως ένα τρόφιμο δεν είναι ικανό να καταστρέψει την όποια προσπάθεια για αλλαγή ή να σε παχύνει, βρίσκομαι σε αυτή τη θέση ώστε να βοηθήσω τον άνθρωπο να αντιληφθεί πως σε μια ισορροπημένη διατροφή χωράνε όλα.

Κατάρτιση

Στον τομέα της υγείας και του επαγγέλματός μου, η εκπαίδευση δεν σταματάει ποτέ. Ερευνητικά ευρήματα του παρελθόντος, δίνουν τη θέση τους σε νέα πιο ανανεωμένα, με αποτέλεσμα τη συνεχή παρακολούθηση κι ενημέρωσή μου, μέσω σεμιναρίων κι ημερίδων σχετικά με τη Διατροφή.

Τα ποσοστά διατροφικών διαταραχών, ολοένα και παρουσιάζουν αύξηση, στην χώρα που ζούμε. Ο ρόλος μου ως Διαιτολόγος Διατροφολόγος, είναι ένας από τους σημαντικότερους, και παρέχω βοήθεια, με τελικό στόχο την αποδοχή, της αληθινής, εικόνας σώματος ενός ατόμου. Αυτός ήταν κι ο λόγος, όπου εξειδικεύτηκα στην αντιμετώπιση των Διατροφικών Διαταραχών και της Παχυσαρκίας (ΚΕΑΔΔ). Κάποιες φορές, η σύνταξη εξατομικευμένων διατροφικών πλάνων, δεν αρκεί. Εκεί έρχεται η εκπαίδευση, η ενσυναίσθηση κι η αντιμετώπιση με ποικίλους τρόπους.

Με στόχο, να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου, στον τομέα της Αθλητικής Διατροφής, απέκτησα το μεταπτυχιακό μου, στο Δι.Πα.Ε. Πλέον, ως M.Sc είμαι έτοιμη, να παρέχω εξατομικευμένη βοήθεια, διατροφικά πλάνα κι επίτευξη στόχων, σε πλήθος αθλητών.

Ενδιαφέροντα

Το εργασιακό κομμάτι μου, περιλαμβάνει πολλές ώρες διαβάσματος, και θα έλεγε κανείς, πως το ΄΄εξωσχολικό΄΄ διάβασμα θα ήταν υπερβολή. Παρ΄ όλα αυτά, προσωπικά, απολαμβάνω, τα βιβλία. Για την ακρίβεια διασκεδάζω, το ίδιο είτε τα διαβάζω στο σπίτι, είτε όρθια μπροστά από έναν πάγκο σε μια έκθεση ή ένα βιβλιοπωλείο. Θα με βρεις πολλές φορές εκεί, ώρες ατελείωτες, να χαλαρώνω καθώς μπαίνω σε μια νέα διάσταση, μια άλλη πραγματικότητα. . Όταν, θέλω να βρίσκομαι και να ζω το παρόν, λατρεύω τα ταξίδια με τους φίλους μου. Το πιο συναρπαστικό μέρος της διαφυγής μου, είναι το καλό φαγητό, η εξερεύνηση του χώρου, το καλό κρασί και φυσικά… το επιδόρπιο! Τα ταξίδια, μου δημιουργούν μια έντονη επιθυμία, να επινοήσω, μια νέα συνταγή, στα μέτρα της δικής μας κουλτούρας.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διαιτολογικό Γραφείο
Restart Diet-Κέντρο Θεσσαλονίκης
Μητροπόλεως 18, Θεσσαλονίκη
2310270072
Λίγα λόγια για το γραφείο
Διαιτολογικό Γραφείο
Restart Diet Εύοσμος
Τζαβέλλα 12, Θεσσαλονίκη, 56224
2310706707
Λίγα λόγια για το γραφείο