ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
vasia konstantinidi diaitologos diatrofologos

Βάσια Κωνσταντινίδη

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

Σπουδές

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα στο τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής. Ύστερα από έναν κύκλο μαθημάτων και μίας πολύ ενδιαφέρουσας πρακτικής άσκησης αποφάσισα να συνεχίσω με μεταπτυχιακή φοίτηση στο πανεπιστήμιο του Aberdeen, στη μαγευτική αλλά και παγωμένη Σκωτία. Εν έτει 2014, πήρα τον μεταπτυχιακό μου τίτλο με ειδικότητα «Διατροφή και Μεταβολισμός».

Απασχόληση

Τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα ξεκίνησαν μέσα από την πρακτική άσκηση που μου παρείχε το προπτυχιακό πρόγραμμα. Εξοικειώθηκα με περιστατικά κυρίως παχυσαρκίας και διαβήτη σε ενήλικες και παιδιά, που λάβανε χώρα στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων «Παίδων Πεντέλης» και Γ.Ν.Α «Κοργιαλένειο - Μπενάκειο», στο κέντρο υγείας Σπατών και στο ΚΑΠΗ Καλλιθέας. Ταυτόχρονα, ήρθα σε επαφή με το ρόλο του διαιτολόγου μέσω μιας μεγάλης ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων, την Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος.

Στα πλαίσια των μεταπτυχιακών σπουδών δούλεψα για 6 μήνες στο Rowett Institute of Nutrition and Health, το πιο σύγχρονο ερευνητικό κέντρο στον τομέα της διατροφής στη Μ. Βρετανία. Εκεί ολοκλήρωσα τη διπλωματική μου εργασία με τίτλο «Επίδραση αποθήκευσης, επεξεργασίας και προσθήκης αντιοξειδωτικών στην οξειδωτική σταθερότητα γαλακτωμάτων κάνναβης», η οποία δημοσιεύτηκε ένα έτος αργότερα στο περιοδικό «International Journal of Food Science & Technology».

Σήμερα, παρέχω διαιτολογικές συμβουλές στη περιοχή της Αττικής καθώς και επιστημονική υποστήριξη στο πρώτο ελληνικό και κυπριακό portal διατροφής medNutrition.

Κατάρτιση

Σε έναν τομέα που διαρκώς εξελίσσεται και προστίθενται νέα δεδομένα προσπαθώ να παραμένω διαρκώς ενημερωμένη παρακολουθώντας συνέδρια και ημερίδες που αφορούν τη διατροφή.

Ενδιαφέροντα

Στον ελεύθερό μου χρόνο περπατάω, πηγαίνω γυμναστήριο, ακούω μουσική και απολαμβάνω βόλτες και στιγμές με τους κοντινούς μου ανθρώπους. Αγαπώ τα ταξίδια και βάζω ως στόχο έναν καινούριο προορισμό κάθε χρόνο!

Στοιχεία Επικοινωνίας

+30 694 73 51 720