ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
vasia konstantinidi diaitologos diatrofologos

Βάσια Κωνσταντινίδη

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.
483639 Προβολές

Σπουδές

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής. Έπειτα από την ολοκλήρωση του κύκλου μαθημάτων και μίας πολύ ενδιαφέρουσας και πολύπλευρης πρακτικής άσκησης, αποφάσισα να συνεχίσω με μεταπτυχιακή φοίτηση στο πανεπιστήμιο του Aberdeen, στη μαγευτική αλλά και παγωμένη Σκωτία. Το γεγονός αυτό μου έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσω εξαιρετικούς συναδέλφους από διάφορες περιοχές του κόσμου και να ανταλλάξουμε γνώμες σε διατροφικά ζητήματα και όχι μόνο. Εν έτει 2014, πήρα τον μεταπτυχιακό μου τίτλο με ειδικότητα «Διατροφή και Μεταβολισμός».

Απασχόληση

Σήμερα ένα μεγάλο μέρος του επαγγελματικού μου χρόνου καταλαμβάνουν οι διατροφικές συνεδρίες στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Στόχος μου είναι, μέσα από ένα πλάνο ισορροπημένης διατροφής αλλά και με διαρκή διατροφική εκπαίδευση, τα άτομα που με εμπιστεύονται όχι μόνο να φτάνουν τον στόχο τους αλλά και να αποκτούν γερές βάσεις -γνώσεις- ώστε να διατηρήσουν τις διατροφικές συνήθειες αυτές καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Ταυτόχρονα, έχω τη χαρά να αποτελώ μέρος της ομάδας Επιστημονικής Υποστήριξης του 1ου portal διατροφής σε Ελλάδα και Κύπρο, medNutrition.gr, όπου μέσα από πολυάριθμα pojects έχουμε ως σκοπό την καθημερινή και έγκυρη διατροφική ενημέρωση του κοινού.

konstantinidi dietitian expotrof

 

Στα παρακάτω links θα βρείτε την πιο πρόσφατη αρθρογράφησή μου:

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα τηλεοπτικό απόσπασμα από την εκπομπή του Μιχάλη Κεφαλογιάννη, «Οδηγός Καλής Ζωής» στον Alpha, όπου συζητήσαμε θρεπτικές και γευστικές επιλογές για ένα ελαφρύ βραδινό:

Επίσης, έχω συμμετάσχει στη συγγραφή του e-book «Διαβήτης: Συνδυάστε γεύση και αποτελεσματική ρύθμιση», όπου μαζί με τη food blogger Ευαγγελία Βλασσοπούλου δίνουμε καθημερινές γευστικές συνταγές μαζί με διατροφικές συμβουλές, ώστε να τις εντάξουν στη διατροφή τους άτομα με σακχαρώδη διαβήτη.

Επαγγελματική Εμπειρία

Στο παρελθόν και μέσα από την πρακτική άσκηση που παρείχε το προπτυχιακό μου, έχω εργαστεί στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων «Παίδων Πεντέλης» και Γ.Ν.Α «Κοργιαλένειο - Μπενάκειο», στο κέντρο υγείας Σπατών και στο ΚΑΠΗ Καλλιθέας, όπου εξοικειώθηκα με περιστατικά κυρίως παχυσαρκίας και διαβήτη σε ενήλικες και παιδιά. Ακόμα, ήρθα σε επαφή με το ρόλο του διαιτολόγου μέσω μιας μεγάλης ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων, την Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος.

Στα πλαίσια των μεταπτυχιακών μου σπουδών εργάστηκα για 6 μήνες στο Rowett Institute of Nutrition and Health, το πιο σύγχρονο ερευνητικό κέντρο στον τομέα της διατροφής στη Μ. Βρετανία. Εκεί ολοκλήρωσα τη διπλωματική μου εργασία με τίτλο «Επίδραση αποθήκευσης, επεξεργασίας και προσθήκης αντιοξειδωτικών στην οξειδωτική σταθερότητα γαλακτωμάτων κάνναβης», η οποία δημοσιεύτηκε ένα έτος αργότερα στο περιοδικό «International Journal of Food Science & Technology».

Κατάρτιση

Σε έναν τομέα που διαρκώς εξελίσσεται και προστίθενται νέα δεδομένα στόχος μου είναι να παραμένω διαρκώς ενημερωμένη, μέσα από συνέδρια και ημερίδες που αφορούν την επιστήμη της διατροφής. Επιπλέον, το Νοέμβριο του 2017 παρακολούθησα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity, που διοργανώνει το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ) σε συνεργασία με το National Centre of Eating Disorders της Μ. Βρετανίας.

Ενδιαφέροντα

Στον ελεύθερό μου χρόνο απολαμβάνω να περπατάω, ειδικά τις ηλιόλουστες ημέρες, πηγαίνω γυμναστήριο -επιλέγοντας κατά κύριο λόγο ομαδικά προγράμματα, ακούω μουσική και απολαμβάνω βόλτες και στιγμές με τους κοντινούς μου ανθρώπους. Λατρεύω τα ταξίδια και βάζω στόχο έναν καινούριο προορισμό κάθε χρόνο!

Στοιχεία Επικοινωνίας

+30 694 73 51 720