ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
niki voulgaraki diaitologos diatrofologos

Νίκη Βουλγαράκη

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
106116 Προβολές

Σπουδές

Τον Σεπτέμβριο του 2008 ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης. Στα πλαίσια των προπτυχιακών μου σπουδών για την εκπόνηση της πτυχιακής μου εργασίας ασχολήθηκα εκτενώς με την ύπαρξη φλαβονοειδών (αντιοξειδωτικών) στα άγρια χόρτα και λαχανικά και την επίδραση τους στον ανθρώπινο οργανισμό. Επίσης διεξήγαγα έρευνα σχετικά με την κατανάλωση άγριων χόρτων και λαχανικών σε δύο πόλεις της Κρήτης (Χανιά, Σητεία) .

Παράλληλα με την εκπόνηση της πτυχιακής μου μελέτης, παρακολούθησα τα μαθήματα του νέου προγράμματος Σπουδών (Εντερική Παρεντερική Σίτιση, Παιδιατρική Διατροφή, Μάρκετινγκ & Δεοντολογία Συμβουλευτική και Παιδαγωγική της Διατροφής, Ψυχολογία και Ψυχοπαθολογία της Διατροφής).

Συνεχίζοντας τις σπουδές μου αποφάσισα να παρακολουθήσω επιμορφωτικό σεμινάριο του Εργομετρικού Κέντρου Διατροφής και Άσκησης PEAK PERFORMANCE υπό την αιγίδα της Διεθνούς Κοινότητας Αθλητικής Διατροφής των Η.Π.Α. (ΙSSN), με τίτλο «Ειδικός Αθλητικής Διατροφής», το 2015.

Απασχόληση

Η πρώτη μου επαφή με το επαγγελματικό κομμάτι της διαιτολογίας ήταν μέσα από την πρακτική μου άσκηση στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων, στο τμήμα Διατροφής, όπου είχα την αρμοδιότητα κατάρτισης διαιτολογίων για τους ασθενείς, το διάστημα 2006 -2007. Από τον Φεβρουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2011, συνεργάστηκα με το Πανελλήνιο δίκτυο διαιτολογικών γραφείων τροποποίησης συμπεριφοράς και ελέγχου βάρους Νutrimed, ως υπεύθυνη στο διαιτολογικό γραφείο Χανίων παρέχοντας διατροφικές συμβουλές και οδηγίες.

Την ίδια περίοδο, είχα υπό την επίβλεψη μου το μενού δύο ξενοδοχειακών μονάδων πέντε αστέρων που επικεντρώνονται στην Κρητική - Μεσογειακή Διατροφή. Είχα αναπτύξει συνεργασία με κέντρο γονιδιακού ελέγχου με σκοπό την σύνταξη προγραμμάτων διατροφής, με Γυναικολογικό ιατρείο για την παροχή διατροφικών συμβουλών και παρακολούθηση σε εγκύους και θηλάζουσες γυναίκες και με Κέντρο Φυσικοθεραπείας. Διατηρώ συνεργασία με Ινστιτούτο Αισθητικής και Αδυνατίσματος (ανάλυση σύστασης σώματος, μέτρηση βασικού μεταβολισμού, σύνταξη εξατομικευμένων προγραμμάτων διατροφής, παρακολούθηση και έλεγχος βάρους, αλλαγή διατροφικής συμπεριφοράς) (2011 – 2017).

Εργάστηκα ως ωρομίσθια εκπαιδευτικός στην σχολή του ΟΑΕΔ – ΣΕΚ (Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης) στα Χανιά στην ειδικότητα Τεχνίτης Μαγειρικής Τέχνης και συγκεκριμένα στην διδασκαλία των μαθημάτων Τέχνη Μαγειρικής, Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής, Σύνθεση Μενού και Οινολογία (2016).

Συνεργασία με ΜΜΕ (2009 – σήμερα)

Οι διατροφικές μου συμβουλές προβάλλονται από δελτία ειδήσεων και εκπομπές των τοπικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών Νέα Τηλεόραση Κρήτης, ΑΝΤ1 Δυτικής Κρήτης 97,0 fm. Αρθρογραφούσα στην τοπική εφημερίδα Χανιώτικα Νέα, στην τοπική Αγγλική εφημερίδα Chania Post και στην ιστοσελίδα neatv.gr.

Έχω λάβει μέρος ως εισηγήτρια σε ομιλίες με θέμα τον διαβήτη, την παιδική διατροφή και παχυσαρκία, την διατροφή στην εγκυμοσύνη, την αθλητική διατροφή σε παιδιά & εφήβους, την άνοια, την ψωρίαση και την διατροφή στις διακοπές.

Είμαι επιστημονικός συνεργάτης τoυ portal διατροφής Mednutrition και μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων - Διατροφολόγων Ελλάδας.

Κατάρτιση

Από το 2004 όπου για πρώτη φορά γνώρισα τον κόσμο της διατροφής παρακολουθώ την πλειοψηφία των συνέδριων και των ημερίδων που πραγματοποιούνται με θέμα την διατροφή στα διάφορα στάδια της ζωής, την διαιτολογία, την παχυσαρκία, τον διαβήτη, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, την υπέρταση και την αθλητική διατροφή.

Ενδιαφέροντα

Τρία από τα αγαπημένα μου ενδιαφέροντα είναι τα ταξίδια, ο χορός και η γυμναστική. Στόχος μου είναι να εξερευνήσω όσο το δυνατόν περισσότερους προορισμούς μπορέσω είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Επίσης, λατρεύω το καλό και ποιοτικό φαγητό για αυτό και απολαμβάνω το μαγείρεμα ειδικά όταν είναι να περιποιηθώ τους φίλους μου και φυσικά δεν λέω ποτέ όχι σε νέες γεύσεις!

Επιθυμώ να συνεχίσω τις σπουδές μου, διευρύνοντας τις γνώσεις μου καθώς το επόμενο πεδίο που θα ήθελα να εντρυφήσω είναι οι διατροφικές διαταραχές και η ψυχολογική προσέγγιση των ατόμων με προβλήματα βάρους. 

Στοιχεία Επικοινωνίας

6979872657