ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Sotiria Seremeti diaitologos

Σωτηρία Σερεμέτη

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.
28953 Προβολές
Διαιτολογικό Γραφείο
ClinEat - Σωτηρία Σερεμέτη
Μαρίνου Γερουλάνου 103, Αργυρούπολη

Σπουδές

Ονομάζομαι Σερεμέτη Σωτηρία, γεννήθηκα στην Αθήνα στις 23/06/1996. Εξειδικεύτηκα στο Health Coaching μέσω του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2023. Ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές τον 04/2022 στη Σχολή Επιστημών Υγείας και Αγωγής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου και απέκτησα Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Εφαρμοσμένη Διαιτολογία- Διατροφή, με κατεύθυνση την Κλινική Διατροφή. Οι προπτυχιακές μου σπουδές στην Επιστήμη της Διαιτολογίας- Διατροφής πραγματοποιήθηκαν στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ολοκληρώθηκαν τον 07/2018.

Απασχόληση

  • Από τον 4/2022, διατηρώ ανεξάρτητο Διαιτολογικό γραφείο στην Αργυρούπολη Αττικής, όπου παρέχω εξατομικευμένες υπηρεσίες διατροφής σε υγιή και κλινικό πληθυσμό.
  • Εργάστηκα ως Διαιτολόγος- Διατροφολόγος κι Επιστημονικός συνεργάτης σε γνωστή φαρμακευτική εταιρεία το χρονικό διάστημα από τον 3/2019 έως και τον 8/2020.
  • Παράλληλα, κατείχα τη θέση του Διαιτολόγου- Διατροφολόγου σε αλυσίδα Κέντρων Αδυνατίσματος για το χρονικό διάστημα από τον 5/2019 έως και τον 6/2020.
  • Στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης, εργάστηκα στο Διαιτολογικό γραφείο «Θερμίδα» της Μπαμπαρούτση Ειρήνης τον 3/2018 έως και τον 4/2018 και στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός» στο Τμήμα Κλινικής Διατροφής από τον 10/2017 έως και τον 2/2018.
  • Τέλος, συμμετείχα στη σύνταξη και την επιμέλεια του καταλόγου προϊόντων χωρίς γλουτένη 2018, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Κοιλιοκάκης.

Seremeti diaitologiko

Κατάρτιση

Από το 2014 έχω παρακολουθήσει πλήθος επιστημονικών συνεδρίων, συμπόσια και ημερίδες. Στα πλαίσια της περαιτέρω εκπαίδευσης μου, παρακολουθώ σεμινάρια δια βίου εκπαίδευσης στην Κλινική Διατροφή και τον Μεταβολισμό με ποικίλη θεματολογία, όπως “Διατροφή και Άσκηση”, “Διατροφική υποστήριξη σε Γαστρεντερικές παθήσεις”, “Διατροφική Υποστήριξη σε νεφρικά νοσήματα“, “Διατροφή σε αθλήματα“, “Διατροφική υποστήριξη σε νοσήματα του ήπατος και του παγκρέατος“ κλπ. 

Κάποιες από τις εργασίες στις οποίες έχω συμμετάσχει έχουν ανακοινωθεί σε συνέδρια όπως «Εκτίμηση της υποθρεψίας σε ασθενείς με χρόνια νεφρική νόσο τελικού σταδίου υπό αιμοκάθαρση: η θέση της κλίμακας υποθρεψίας και Φλεγμονής (MIS)» στο 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νεφρολογίας το 2021 και η «Επίδραση της μέτριας κατανάλωσης κρασιού σε δείκτες αιμόστασης σε ασθενείς με Στεφανιαία νόσο» στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης το 2018.

Ερευνητική Δραστηριότητα

Έχω ασχοληθεί ερευνητικά με νοσήματα όπως η Χρόνια Νεφρική Νόσος και η Στεφανιαία Νόσος. Στα πλαίσια της μεταπτυχιακή που διατριβής διερεύνησα τον ρόλο συγκεκριμένων δεικτών, όπως ο αυξητικός παράγοντας FGF-23, σε ασθενείς με Χρόνια Νεφρική Νόσο. Επιπλέον, στα πλαίσια των προπτυχιακών μου σπουδών συμμετείχα στη διερεύνηση της επίδρασης της κατανάλωσης αλκοολούχων ροφημάτων σε ασθενείς με Στεφανιαία νόσο. Ακόμη, έχω συμμετάσχει σε μελέτη για τη διερεύνηση των επιδράσεων διαφόρων πρακτικών σίτισης σε ασθενείς με καρκίνο παγκρέατος μετά από χειρουργική επέμβαση.

Ενδιαφέροντα

Λατρεύω την τέχνη της ζωγραφικής, κι όποτε βρίσκω χρόνο συνήθως καταπιάνομαι με κάποιο έργο μου. Επίσης, αγαπώ πολύ τα ταξίδια, είτε σε κοντινούς, είτε σε μακρινούς προορισμούς. Φυσικά, προσπαθώ στον ελεύθερο χρόνο μου να εντάξω πάντοτε κάποια μορφή άσκησης. Μου αρέσει πολύ το περπάτημα και ο χορός!

Στοιχεία Επικοινωνίας

Μαρίνου Γερουλάνου 103, Αργυρούπολη
2109969556
6986115534
Διαιτολογικό Γραφείο
ClinEat - Σωτηρία Σερεμέτη
Μαρίνου Γερουλάνου 103, Αργυρούπολη
2109969556
6986115534
Λίγα λόγια για το γραφείο

Στο κέντρο διαιτολογικής υποστήριξης ClinEat στόχος μας είναι η βελτίωση της διατροφικής συμπεριφοράς με την ταυτόχρονη επίτευξη των δικών σας στόχων. Αναλαμβάνουμε να σας βοηθήσουμε στη διατήρηση, την απώλεια ή την πρόσληψη βάρους με στόχο την πρόληψη εμφάνισης νοσημάτων καθώς και τη διαχείριση κλινικών καταστάσεων με στόχο τη βελτίωση ή/ και τη θεραπεία. Πραγματοποιούμε απολύτως εξατομικευμένη διαιτολογική παρέμβαση βάση των αναγκών και της καθημερινότητας του κάθε ατόμου, λαμβάνοντας υπόψιν τις προτιμήσεις και τη ψυχοσύνθεση του. Το διαιτολογικό μας γραφείο περιλαμβάνει υπερσύγχρονο εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για την αρχική αξιολόγηση και την παρακολούθηση σας.