ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Tsakou Eva diaitologos diatrofologos

Εύα Τσάκου

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
929226 Προβολές
Διαιτολογικό Γραφείο
Εύα Τσάκου
Ομήρου 48, Νέα Σμύρνη, 17121

Απασχόληση

Η πρώτη μου ενασχόληση με το επαγγελματικό κομμάτι τις διαιτολογίας ήταν μέσω της πρακτικής μου άσκησης σε νοσοκομεία της Αθήνας, όπως το ΚΑΤ Γ.Π.Ν.Α, το Γενικό Π.Ν.Α. Γ.Γεννηματάς, το Παίδων «Αγ. Σοφία» και άλλα, όπου μου δόθηκε η ευκαιρία να ζήσω από κοντά τη λειτουργία της κλινικής πρακτικής ενός διαιτολόγου. Από το 2011 είμαι ενεργό μέλος της μεγάλης ομάδας του medNutrition, ως υπεύθυνη επικοινωνίας και marketing, καθώς και ως επιστημονική συντάκτρια. Επιπλέον, παρέχω τις διαιτολογικές μου υπηρεσίες στο νεοσύστατο ιδιωτικό μου διαιτολογικό γραφείο στη Νέα Σμύρνη, επί της οδού Ομήρου.

Σπουδές

Τελείωσα το τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών το 2009. Στην πτυχιακή μου μελέτη ασχολήθηκα με τον δείκτη MedDietScore σε μελέτη ασθενών – μαρτύρων, σχετικά με την ακρίβειά του στην πρόγνωση εμφάνισης καρκίνου του πεπτικού συστήματος. Στη συνέχεια ολοκλήρωσα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Master Practitioner in eating disorders and obesity, που πραγματοποιεί το Κέντρο Ενημέρωσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ), σε συνεργασία με το National Center of Eating Disorders της Μ.Βρετανίας.

Κατάρτιση

Κατά τη διάρκεια των βασικών μου σπουδών, το ενδιαφέρον μου στράφηκε προς την ψυχολογία, με στόχο να μελετήσω πως οι ψυχολογικοί παράγοντες επηρεάζουν τη διατροφική συμπεριφορά και πως μπορεί ο διαιτολόγος να βοηθήσει τον πελάτη του να την τροποποιήσει επιτυχώς και να αλλάξει την ποιότητα της ζωής του. Έτσι παρακολούθησα το εξάμηνο σεμινάριο «Πέρα από τα όρια της δίαιτας» του Κέντρου Ψυχολογικών Εφαρμογών (ΚΕΨΕΦ), που μου έδωσε μία τελείως διαφορετική οπτική στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, χωρίς καν τη χρήση προγράμματος διατροφής! Έπειτα, και με στόχο να αναπτύξω τις επικοινωνιακές μου δεξιότητες, παρακολούθησα στο ίδιο κέντρο, και το πρόγραμμα «Δεξιότητες επικοινωνίας και συμβουλευτικής για διαιτολόγους». Τέλος, καθώς η κατάρτιση είναι συνεχής, παρακολουθώ τις εξελίξεις στο χώρο μου, μέσα από τη συμμετοχή μου σε συνέδρια, καθώς και μέσα από την παρακολούθηση LLL σεμιναρίων, που διοργανώνονται από τον Ευρωπαϊκό Φορέα Εντερικής και Παρεντερικής Διατροφής (ESPEN).

Eνδιαφέροντα

Μου αρέσουν πολύ οι δημιουργικές δραστηριότητες, όπως το θέατρο, ο χορός, η μουσική και οι χειροτεχνίες, καθώς μου παρέχουν ψυχολογική και σωματική ανανέωση. Εκτός από το να συμμετέχω σε αυτές τις δραστηριότητες, τις απολαμβάνω και ως θεατής. Αγαπώ επίσης το cinema, ειδικά αν συνοδεύεται η ταινία από φρέσκο και ζεστό pop corn και τις συναυλίες. Τέλος, η αγαπημένη μου ασχολία εδώ και 2 χρόνια είναι το Σταλάκι (το σκυλάκι μου), που γεμίζει τον ελεύθερό μου χρόνο με βόλτες και πολύ παιχνίδι.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διαιτολογικό Γραφείο
Εύα Τσάκου
Ομήρου 48, Νέα Σμύρνη, 17121
2130102722
6947370781
Λίγα λόγια για το γραφείο

Το διαιτολογικό γραφείο της Εύας Τσάκου, στην καρδιά της Νέας Σμύρνης, είναι ένας ζεστός και φιλόξενος χώρος, όπου με την καθοδήγηση της διαιτολόγου θα μάθετε πως να τρώτε και να διαχειρίζεστε το σωματικό σας βάρος με επιτυχία. Η αλλαγή της διατροφής σημαίνει και αλλαγή της ζωής! Εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με το σωματικό τους βάρος, καθώς και σε άτομα που χρήζουν διαιτολογικής παρακολούθησης λόγω πάθησης.