Οικογένεια

Οι πριγκίπισσες Φρουτένια και Λαχανένια στο νέο τους σχολείο!

της Διονυσίας Βουτσά & της Χριστίνας Λαμπρινού
01 Ιουνίου 2015
22776 Προβολές
2 λεπτά να διαβαστεί
eikonografhsh me kastro

Ξημέρωσε μια ηλιόλουστη Δευτέρα στο Ανθυγιεινό Πριγκιπάτο. Οι μικρές δίδυμες πριγκίπισσες Φρουτένια και Λαχανένια σηκώθηκαν κεφάτες από τα κρεβατάκια τους. Σήμερα θα ήταν η πρώτη τους μέρα στο καινούριο τους σχολείο!

«Λαχανένια, δες τι όμορφη μέρα που είναι! Θα πάμε στο σχολείο και θα γνωρίσουμε τα παιδιά που ζούνε στο πριγκιπάτο! Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα κάνουμε πολλούς καινούριους φίλους!», είπε χαμογελώντας η Φρουτένια και βιάστηκε να φορέσει τα καθαρά της ρούχα και να βουρτσίσει τα μακριά της μαλλιά.

«Έχεις δίκιο Φρουτένια! Να ετοιμαστούμε γρήγορα για να προλάβουμε να φάμε πρωινό πριν περάσει το σχολικό!», συμφώνησε η Λαχανένια και ακολούθησε χαρούμενη την αδελφή της.


Διαβάστε επίσης:Το παιδί μου πάει σχολείο. Τι μπορεί να τρώει; [Δωρεάν EBOOK]


Οι μικρές πριγκίπισσες κατέβηκαν στην κουζίνα όπου βρήκαν τον Δάσκαλο Πρωινούλη να της περιμένει με μία μεγάλη πιατέλα με φρέσκα φρούτα, ζεστό ψωμί και γάλα. «Καλημέρα μικρές Πριγκίπισσες! Έτοιμες να μάθετε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα στο καινούριο σας σχολείο;». «Πανέτοιμες!» φώναξαν οι μικρές Πριγκίπισσες και αφού έφαγαν, έφυγαν γρήγορα γρήγορα για το σχολείο!

Οι πριγκίπισσες έφτασαν νωρίς στο σχολείο και κάθισαν χαρούμενες σε ένα πεζούλι στην αυλή, περιμένοντας το κουδούνι να χτυπήσει. Τα άλλα παιδιά άρχισαν σιγά σιγά να γεμίζουν την αυλή. Όσα έρχονταν τις κοιτούσαν απορημένα και λίγο φοβισμένα. Δεν είχε περάσει πολύ ώρα και ένας μικρός κύκλος είχε δημιουργηθεί γύρω από τις Πριγκίπισσες. Όσο παραξενεμένα ήταν τα παιδιά από το Ανθυγιεινό Πριγκιπάτο όμως, τόσο ανήσυχες ήταν και οι μικρές Πριγκίπισσες. Κάτι τους φαινόταν περίεργο στην εμφάνιση των παιδιών. Τα μαλλιά τους ήταν θαμπά και άτονα, τα νύχια τους σπασμένα ενώ τα χείλια τους ήταν σκασμένα και τα περισσότερα φορούσαν γυαλιά. «Καλημέρα σας!», είπε ένα μικροκαμωμένο χλωμό αγόρι «Είσαστε καινούριες στο σχολείο; Φαίνεστε σα να είστε από άλλο τόπο, μοιάζετε πολύ διαφορετικές από εμάς! Τα μαλλιά σας είναι μακριά και λαμπερά, τα μάγουλα και τα χείλια σας κόκκινα και απαλά, ενώ τα νύχια σας μοιάζουν πολύ γερά. Εμένα σπάνε συνέχεια…» είπε και έσκυψε στεναχωρημένο το κεφάλι του. «Έχεις δίκιο», απάντησε η Πριγκίπισσα Λαχανένια, «δεν είμαστε από το Ανθυγιεινό Πριγκιπάτο. Ήρθαμε πριν λίγες μέρες στον τόπο σας για να σας βοηθήσουμε να γίνετε πιο υγιείς και χαρούμενοι! Και εσείς φαίνεστε να χρειάζεστε λίγη βοήθεια. Για πείτε μου όμως, εσείς τρώτε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, όπως κεράσια, σταφύλια, μήλα, καρότα, λάχανα και ντομάτες, στο σχολείο και το σπίτι σας; Πίνετε φρέσκια πορτοκαλάδα και άλλους χυμούς»; «Εεε, εγώ δεν ξέρω τι είναι τα κεράσια και τα καρότα… Και δεν έχω δει ποτέ φρούτα και λαχανικά στο σπίτι ή το σχολείο!» απάντησε το μικρό αγόρι και τα υπόλοιπα παιδιά που παρακολουθούσαν τη συζήτηση κούνησαν καταφατικά το κεφάλι.

Οι μικρές Πριγκίπισσες έμειναν με το στόμα ανοιχτό! «Το λέτε στ’ αλήθεια; Δεν τρώτε κάθε μέρα φρούτα και λαχανικά; Τώρα εξηγείται γιατί δείχνετε τόσο χλωμοί και αδύναμοι! Αν θέλετε, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να νιώσετε καλύτερα, να γίνετε πιο όμορφοι και λαμπεροί και να βλέπετε καλύτερα!», αποκρίθηκε χαμογελώντας η Πριγκίπισσα Φρουτένια. «Ναι, θέλουμε!» απάντησαν όλα τα παιδιά από το Ανθυγιεινό Πριγκιπάτο μαζί και πήγαν κοντά στις μικρές Πριγκίπισσες. «Καταπληκτικά!» απάντησε η Λαχανένια και άνοιξαν το πακέτο με το φαγητό που είχαν φέρει μαζί τους για να φάνε στο σχολείο. «Αυτά τα πορτοκαλί είναι μπαστουνάκια καρότου, που κάνουν τα μάτια μας γερά. Αυτά είναι μπαστουνάκια από αγγούρι και φέτες ντομάτας που μας δροσίζουν όταν έχει πολύ ζέστη». «Αυτά τα κόκκινα μικρά φρουτάκια είναι κεράσια, τα πράσινα είναι σταφύλια ενώ τα πιο μεγάλα είναι μήλα- μήλα υπάρχουν κόκκινα και πράσινα! Όλα τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Δίνουν λάμψη και χρώμα στο δέρμα και τα μαλλιά και κάνουν το σώμα μας δυνατό, ενώ μας προστατεύουν από το να κρυλογήσουμε και να αρρωστήσουμε Όσο πιο πολλά χρώματα φρούτων και λαχανικών τρώμε, τόσο περισσότερες βιταμίνες παίρνουμε!», συνέχισε η Πριγκίπισσα Φρουτένια.

«Όλα αυτά κάνουν τα φρούτα και τα λαχανικά; Δεν είχα ιδέα!», είπε το χλωμό αγόρι. «Από σήμερα θα πω στους γονείς μου να μου δίνουν κάθε μέρα φρούτα και λαχανικά, τόσο στο σχολείο, όσο και στο σπίτι. Θέλουμε να μάθουμε τα πάντα για τα φρούτα και τα λαχανικά. Θα μας βοηθήσετε»; «Φυσικά και θα σας βοηθήσουμε! Σήμερα θα μοιραστούμε το φαγητό μας μαζί σας και από αύριο θα φέρνουμε και από ένα διαφορετικό φρούτο ή λαχανικό για να δοκιμάζετε μαζί μας! Θέλετε;», είπε η Πριγκίπισσα Λαχανένια. «Φυσικά!», απάντησαν τα παιδιά χαμογελώντας. Ντρρρρρρριν! Πάνω στην ώρα, το κουδούνι του σχολείου χτύπησε, καλώντας τις Πριγκίπισσες και τους νέους τους φίλους να μπουν στην τάξη για να αρχίσει το μάθημα!

Διονυσία Βουτσά
Διονυσία Βουτσά Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Χριστίνα-Πωλίνα Λαμπρινού
Χριστίνα-Πωλίνα Λαμπρινού Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc, PhD

H Χριστίνα-Πωλίνα Λαμπρινού είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με επιπλέον μεταπτυχιακή εξειδίκευση (M.Sc.) στην κλινική διατροφή και Διδάκτωρ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Εργάζεται ως επιστημονική συνεργάτιδα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου σε Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα ενώ παρέχει και διαιτολογικές υπηρεσίες στο αυτόνομο διαιτολογικό γραφείο στην περιοχή της Καλλιθέας.