ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
diaitologos maria mentzelou

Μαρία Μεντζέλου

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, B.Sc., M.Sc. Ph.D.c
366429 Προβολές
Διαιτολογικό Γραφείο
Μαρία Μεντζέλου - Trust your nutritionist
Πίνδου 25, 11255, Άνω Πατήσια

Σπουδές

Το επαγγελματικό μου όνειρο έγινε πραγματικότητα με την αποφοίτηση μου από το τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής, του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, με βαθμό πτυχίου 8,34. Το ταξίδι στη γνώση συνεχίστηκε και το 2018 με την ολοκλήρωση με άριστα του μεταπτυχιακού στην Εφαρμοσμένη Διαιτολογία – Διατροφή με κατεύθυνση την «Κλινική Διατροφή», μιας και προτεραιότητα μου είναι να σε βοηθήσω προσφέροντας τα μέγιστα ώστε να βελτιωθεί ο τρόπος ζωής σου, ανεξαρτήτως προβλημάτων υγείας.

Με την εξάσκηση του επαγγέλματος είδα την μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για τη διαχείριση της συναισθηματικής διατροφής. Για αυτό πλέον είμαι υποψήφια διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με θέμα: "Η συσχέτιση του συναισθηματικού φαγητού (emotional eating) με την ψυχολογική κατάσταση (κατάθλιψη, άγχος) και το υπέρβαρο/παχυσαρκία σε Ελληνικό ενήλικο πληθυσμό.".

Ερευνητικά, το ενδιαφέρον μου στο πλαίσιο του προπτυχιακού ήταν η εκπόνηση της πτυχιακής εργασίας με θέμα: ”Διαιτητική Πρόσληψη και Επίπεδα Χαλκού και Ψευδαργύρου σε Παιδιά.” Αργότερα, συνέχισα με τη διπλωματική μου εργασία στα πλαίσια του μεταπτυχιακού με θέμα: ‘’Διερεύνηση της σχέσης των επιπέδων βιταμίνης D, σωματικού βάρους και ινσουλινοαντίστασης σε παιδιά σχολικής ηλικίας.’’

Όμως, το ταξίδι στην γνώση είναι αδιάκοπο με τις αναζητήσεις μου σχετικά με τη σφαιρική αντιμετώπιση και τον αδιαμφισβήτητο ρόλο που έχει η ψυχολογία να με οδηγεί να παρακολουθήσω τα ετήσια προγράμματα Coaching με στοιχεία συμβουλευτικής και Βασικές Δεξιότητες στο Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP) από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Παράλληλα έχω εξειδικευτεί από το Πανεπιστήμιο Monash στην Αυστραλία, πάνω στην διαχείριση ασθενών με Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου, με την χρήση της Low Fodmap δίαιτας και στην Παιδική διατροφή. Για να είμαι ειλικρινής, βέβαια, τα πεδία στα οποία η διατροφή έχει καίριο ρόλο είναι πολλά και ένα από αυτά είναι και ο αθλητικός χώρος και ο τομέας της επίλυσης των διατροφικών διαταραχών για αυτό συνέχισα τις σπουδές μου μέσω των:Professional Diploma Sports Nutrition - Advanced Sports Nutrition από το Barça Innovation Hub, FC Barcelona’s platform και το πρόγραμμα των διατροφικών διαταραχών του (E-Learning) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

metzelou dietitian

 

Απασχόληση

Για μένα πυλώνας είναι η προσφορά ολοκληρωμένων υπηρεσιών, μιας και η θρέψη μόνο μια απλοϊκή έννοια δεν είναι.

Για αυτό τον σκοπό - την παροχή ποικιλίας ολιστικών προγραμμάτων βιωματικής εκπαίδευσης που αφορούν τη διατροφή -  οργανώνω δράσεις όπως σεμινάρια, webinars και τις ομαδικές συνεδρίες. Τέλος, όπως είναι γνωστό η διατροφή έχει καίρια θέση και στον τομέα της βιομηχανίας τροφίμων και για αυτό κάνω συνεργασίες με εταιρίες με σκοπό την πιο επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση των καταναλωτών.

Πολύ σημαντικές εμπειρίες και γνώση απέκτησα από την πρακτική άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών ”Σωτηρία” και στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μ.Τ.Σ, όπως σε διαιτολογικό γραφείο και σε χώρο μαζικής εστίασης. Η επαγγελματική μου εμπειρία στο παρελθόν αφορά την απασχόληση μου ως υπεύθυνη διαιτολόγος σε εργομετρικό και διατροφολογικό κέντρο, σε διαγνωστικό κέντρο όπως και σε ενδοκρινολογικό ιατρείο και σε πολυδύναμο κέντρο αισθητικής. Ακόμα, έχω συμμετάσχει σε προγράμματα προαγωγής υγείας τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και Ευρωπαϊκό μέσω προγραμμάτων Erasmus+.

Δεν παύει, παράλληλα, μεγάλη μου αγάπη να είναι η ενασχόληση με την αρθρογραφία και τα podcasts.

Spotify https://open.spotify.com/show/5oRtKVuwPoFEOoGG2Cw03o?si=1c9a8cd76c5e4bd7&nd=1

Επίσης, μπορείτε να δείτε ένα μέρος της αρθρογράφησής μου εδώ:

  1. Μπουγάτσα
  2. Κουλούρι
  3. Μανταρίνι
  4. Φιστικοβούτυρο: Αθώο ή Ένοχο;
  5. Ρυζογκοφρέτες

Κατάρτιση

Οι εξελίξεις στον χώρο της διαιτολογίας είναι συνεχείς και ραγδαίες και για αυτό ακριβώς φροντίζω να ενημερώνομαι παρακολουθώντας ημερίδες και συνέδρια. Παράλληλα, η αγάπη μου στην επιστήμη με κρατάει σε εγρήγορση διαβάζοντας τα τελευταία βιβλιογραφικά δεδομένα που ανακύπτουν.

Ενδιαφέροντα

Με γεμίζει πάρα πολύ να ξεκλέβω χρόνο και να ασχολούμαι με τη γυμναστική, είτε απολαμβάνοντας ένα χαλαρό τρέξιμο στο στίβο είτε παίζοντας τέννις. Φυσικά, η μουσική και οι βόλτες με φίλους έχουν σημαντική θέση στην καθημερινότητα μου. Τέλος, λατρεύω τα ταξίδια και να απαθανατίζω με φωτογραφίες τις αγαπημένες μου στιγμές.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διαιτολογικό Γραφείο
Μαρία Μεντζέλου - Trust your nutritionist
Πίνδου 25, 11255, Άνω Πατήσια
2102285696
6984515475
Λίγα λόγια για το γραφείο
Το διαιτολογικό γραφείο της Μαρίας Μεντζέλου βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας. Πρόκειται για ένα χώρο που θα σε βοηθήσει εμπνευστείς, να εκπαιδευτείς, να υιοθετήσεις ένα διατροφικό μοτίβο μοναδικό γιατί είναι δικό σου και πλασμένο με γνώμονα την υγεία. Με τη βοήθεια της διαιτολόγου θα καταφέρεις να γνωρίσεις το σώμα σου και να εκπαιδευτείς διατροφικά χτίζοντας την σχέση σου με το φαγητό και την υγεία με γερά θεμέλια. Ήρθε η ώρα να πετύχεις την υγεία, την ευεξία και την καθημερινότητα που θες.