ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
diaitologos maria mentzelou

Μαρία Μεντζέλου

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, B.Sc., M.Sc.
13632 Προβολές

Σπουδές

Το επαγγελματικό μου όνειρο έγινε πραγματικότητα με την αποφοίτηση μου από το τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής, του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, με βαθμό πτυχίου 8,34. Το ταξίδι στη γνώση συνεχίστηκε και το 2018 με την ολοκλήρωση με άριστα του μεταπτυχιακού στην Εφαρμοσμένη Διαιτολογία – Διατροφή με κατεύθυνση την Κλινική Διατροφή, μιας και προτεραιότητα μου είναι να σε βοηθήσω προσφέροντας τα μέγιστα ώστε να βελτιωθεί ο τρόπος ζωής σου, ανεξαρτήτως προβλημάτων υγείας.

Ερευνητικά, το ενδιαφέρον μου στο πλαίσιο του προπτυχιακού ήταν η εκπόνηση της πτυχιακής εργασίας με θέμα: ”Διαιτητική Πρόσληψη και Επίπεδα Χαλκού και Ψευδαργύρου σε Παιδιά.” Αργότερα, συνέχισα με τη διπλωματική μου εργασία στα πλαίσια του μεταπτυχιακού με θέμα: ‘’Διερεύνηση της σχέσης των επιπέδων βιταμίνης D, σωματικού βάρους και ινσουλινοαντίστασης σε παιδιά σχολικής ηλικίας.’’

Όμως, το ταξίδι στην γνώση είναι αδιάκοπο με τις αναζητήσεις μου σχετικά με τη σφαιρική αντιμετώπιση και τον αδιαμφισβήτητο ρόλο που έχει η ψυχολογία να με οδηγεί να παρακολουθήσω τα ετήσια προγράμματα “Coaching με στοιχεία συμβουλευτικής” και “Βασικές Δεξιότητες στο Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP)” από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Απασχόληση

Πολύ σημαντικές εμπειρίες και γνώση απέκτησα από την πρακτική άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών ”Σωτηρία” και στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μ.Τ.Σ, όπως σε διαιτολογικό γραφείο και σε χώρο μαζικής εστίασης. Η επαγγελματική μου εμπειρία στο παρελθόν αφορά την απασχόληση μου ως υπεύθυνη διαιτολόγος σε εργομετρικό και διατροφολογικό κέντρο, όπως και σε ενδοκρινολογικό ιατρείο και σε πολυδύναμο κέντρο αισθητικής. Αυτή τη στιγμή είμαι υπεύθυνη διαιτολόγος σε διαγνωστικό κέντρο και συνεργάζομαι ως επιστημονικός συνεργάτης σε διαιτολογικό γραφείο. Δεν παύει, παράλληλα, μεγάλη μου αγάπη να είναι η ενασχόληση με την αρθρογραφία.

Κατάρτιση

Οι εξελίξεις στον χώρο της διαιτολογίας είναι συνεχείς και ραγδαίες και για αυτό ακριβώς φροντίζω να ενημερώνομαι παρακολουθώντας ημερίδες και συνέδρια. Παράλληλα, η αγάπη μου στην επιστήμη με κρατάει σε εγρήγορση διαβάζοντας τα τελευταία βιβλιογραφικά δεδομένα που ανακύπτουν.

Ενδιαφέροντα

Με γεμίζει πάρα πολύ να ξεκλέβω χρόνο και να ασχολούμαι με τη γυμναστική, είτε απολαμβάνοντας ένα χαλαρό τρέξιμο στο στίβο είτε επιλέγοντας κάποιο ομαδικό πρόγραμμα. Φυσικά, η μουσική και οι βόλτες με φίλους έχουν σημαντική θέση στην καθημερινότητα μου. Τέλος, λατρεύω τα ταξίδια και να απαθανατίζω με φωτογραφίες τις αγαπημένες μου στιγμές.

Στοιχεία Επικοινωνίας

6984515475