ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
diaitologos maria mentzelou

Μαρία Μεντζέλου

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, B.Sc., M.Sc.
74982 Προβολές

Σπουδές

Το επαγγελματικό μου όνειρο έγινε πραγματικότητα με την αποφοίτηση μου από το τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής, του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, με βαθμό πτυχίου 8,34. Το ταξίδι στη γνώση συνεχίστηκε και το 2018 με την ολοκλήρωση με άριστα του μεταπτυχιακού στην Εφαρμοσμένη Διαιτολογία – Διατροφή με κατεύθυνση την «Κλινική Διατροφή», μιας και προτεραιότητα μου είναι να σε βοηθήσω προσφέροντας τα μέγιστα ώστε να βελτιωθεί ο τρόπος ζωής σου, ανεξαρτήτως προβλημάτων υγείας.

Ερευνητικά, το ενδιαφέρον μου στο πλαίσιο του προπτυχιακού ήταν η εκπόνηση της πτυχιακής εργασίας με θέμα: ”Διαιτητική Πρόσληψη και Επίπεδα Χαλκού και Ψευδαργύρου σε Παιδιά.” Αργότερα, συνέχισα με τη διπλωματική μου εργασία στα πλαίσια του μεταπτυχιακού με θέμα: ‘’Διερεύνηση της σχέσης των επιπέδων βιταμίνης D, σωματικού βάρους και ινσουλινοαντίστασης σε παιδιά σχολικής ηλικίας.’’

Όμως, το ταξίδι στην γνώση είναι αδιάκοπο με τις αναζητήσεις μου σχετικά με τη σφαιρική αντιμετώπιση και τον αδιαμφισβήτητο ρόλο που έχει η ψυχολογία να με οδηγεί να παρακολουθήσω τα ετήσια προγράμματα Coaching με στοιχεία συμβουλευτικής και Βασικές Δεξιότητες στο Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP) από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

metzelou dietitian

 

Απασχόληση

Πλέον, διατηρώ το δικό μου χώρο στα Πατήσια και συνεργάζομαι ως επιστημονικός συνεργάτης σε διαιτολογικό γραφείο της κα. Άννας Παπαγεωργίου «Ευρωστία». Ακόμα, έχω συμμετάσχει σε προγράμματα προαγωγής υγείας τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και Ευρωπαϊκό μέσω προγραμμάτων Erasmus+.

Παράλληλα, είμαι ένα από τα ιδρυτικά της ομάδας NutriPsychology μαζί με τις ψυχολόγους Μαρία Αποστολοπούλου, Ψυχολόγος - Σχεσιακή Ψυχοθεραπεύτρια, B.Sc., P.g.D. και Μαρία Γιαννοπούλου, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, B.Sc., M.Sc με σκοπό την παροχή ποικιλίας ολιστικών προγραμμάτων βιωματικής εκπαίδευσης που αφορούν την άμεση σύνδεση της διατροφής και της ψυχολογίας.

Πολύ σημαντικές εμπειρίες και γνώση απέκτησα από την πρακτική άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών ”Σωτηρία” και στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μ.Τ.Σ, όπως σε διαιτολογικό γραφείο και σε χώρο μαζικής εστίασης. Η επαγγελματική μου εμπειρία στο παρελθόν αφορά την απασχόληση μου ως υπεύθυνη διαιτολόγος σε εργομετρικό και διατροφολογικό κέντρο, σε διαγνωστικό κέντρο όπως και σε ενδοκρινολογικό ιατρείο και σε πολυδύναμο κέντρο αισθητικής.

Δεν παύει, παράλληλα, μεγάλη μου αγάπη να είναι η ενασχόληση με την αρθρογραφία. Επίσης, μπορείτε να δείτε ένα μέρος της αρθρογράφησής μου εδώ:

  1. Μπουγάτσα
  2. Κουλούρι
  3. Μανταρίνι
  4. Φιστικοβούτυρο: Αθώο ή Ένοχο;
  5. Ρυζογκοφρέτες

#LetsTalkPodcast

Τα τρόφιμα είναι πολλά περισσότερα από θρεπτικά συστατικά για μένα. Είναι: ενέργεια – θρέψη – φροντίδα – ανάπτυξη.

Η υγεία και η σωστή θρέψη είναι φιλοσοφία, ήρθε η στιγμή να τη φέρεις στα μέτρα σου, ώστε να την υιοθετήσεις και να δεις τη ζωή σου να αλλάζει. Tα podcast που θα βρεις στο spotify αφορούν διατροφικά ζητήματα που μου έχεις υποδείξει από την αλληλεπίδραση μας, σύντομης διάρκειας για να πάρεις άμεσα και έγκυρα όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι.

Κατάρτιση

Οι εξελίξεις στον χώρο της διαιτολογίας είναι συνεχείς και ραγδαίες και για αυτό ακριβώς φροντίζω να ενημερώνομαι παρακολουθώντας ημερίδες και συνέδρια. Παράλληλα, η αγάπη μου στην επιστήμη με κρατάει σε εγρήγορση διαβάζοντας τα τελευταία βιβλιογραφικά δεδομένα που ανακύπτουν.

Ενδιαφέροντα

Με γεμίζει πάρα πολύ να ξεκλέβω χρόνο και να ασχολούμαι με τη γυμναστική, είτε απολαμβάνοντας ένα χαλαρό τρέξιμο στο στίβο είτε παίζοντας τέννις. Φυσικά, η μουσική και οι βόλτες με φίλους έχουν σημαντική θέση στην καθημερινότητα μου. Τέλος, λατρεύω τα ταξίδια και να απαθανατίζω με φωτογραφίες τις αγαπημένες μου στιγμές.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διαιτολογικό Γραφείο
Μαρία Μεντζέλου - Trust your nutritionist
Πίνδου 25, 11255, Άνω Πατήσια
2102285696
6984515475
Λίγα λόγια για το γραφείο
Το διαιτολογικό γραφείο της Μαρίας Μεντζέλου βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας. Πρόκειται για ένα χώρο που θα σε βοηθήσει εμπνευστείς, να εκπαιδευτείς, να υιοθετήσεις ένα διατροφικό μοτίβο μοναδικό γιατί είναι δικό σου και πλασμένο με γνώμονα την υγεία. Με τη βοήθεια της διαιτολόγου θα καταφέρεις να γνωρίσεις το σώμα σου και να εκπαιδευτείς διατροφικά χτίζοντας την σχέση σου με το φαγητό και την υγεία με γερά θεμέλια. Ήρθε η ώρα να πετύχεις την υγεία, την ευεξία και την καθημερινότητα που θες.