ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
xristina fontor diaitologos diatrofologos

Χριστίνα Φοντόρ

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
114246 Προβολές
Διαιτολογικό Γραφείο
Χριστίνα Φοντόρ
Λεωφ. Κύπρου 143 & Κωνσταντινουπόλεως 93
Διαιτολογικό Γραφείο
Christina Fodor
12 Rue 1900 L-2157 Luxembourg

Σπουδές

Φοίτησα στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου αποφοίτησα το 2002. Στο πλαίσιο της έρευνάς για μου την πτυχιακή μου εργασία, ασχολήθηκα με το θέμα «Διατροφή κατά την εγκυμοσύνη» και «Διατρέφονται σωστά οι έγκυες ελληνίδες μητέρες;». Επίσης ασχολήθηκα και με το θέμα «Διατροφή και θηλασμός».

Στη συνέχεια, θέλησα να εμβαθύνω τη γνώση της επιστήμης της Διαιτολογίας-Διατροφής σε σχέση με την ψυχική/ ψυχολογική κατάσταση του ανθρώπου. Έτσι, τον Μάρτιο του 2012 ξεκίνησα τη Σχολή Σωματικής Ψυχοθεραπείας του Ελληνικό Κέντρο Βιοσύνθεσης (ΕΚΒ). Το ΕΚΒ συνεργάζεται με το Διεθνές Κέντρο της Βιοσύνθεσης της Ελβετίας που ίδρυσε και διευθύνει ο David Boadella.

Το 1999 πήρα το πτυχίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και, εκτότε, είμαι μέλος του Σώματος Ελληνίδων Εθελοντών Αδελφών.

Απασχόληση

Διατηρώ Διαιτολογικό Γραφείο στην Αργυρούπολη. Καθημερινά, έρχομαι σε επαφή με ανθρώπους παρέχοντας τους εξατομικευμένες διατροφολογικές υπηρεσίες τόσο σε σχέση με τον έλεγχο του βάρους όσο και σε σχέση με παθολογικές καταστάσεις.

Στο διάστημα 2005-2008 ήμουν Εκπαιδεύτρια Διατροφής στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στην αρχή της επαγγελματικής μου πορείας και δη κατά την περίοδο 2002-2005, συνεργάστηκα ως Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με γυμναστήρια, αθλητικούς οργανισμούς, και με Θεραπευτικό Κέντρο στην Αθήνα.

Στα πλαίσια του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών, πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στα εξής νοσοκομεία Αθηνών: Σισμανόγλειο, Παίδων Αγία Σοφία και Παίδων Αγλαία Κυριακού, Ερυθρός Σταυρός, Γεννηματάς, Λαικό.

Παράλληλα, είμαι επιστημονικός συνεργάτης του medNutrition από το 2003.

Συγγραφική Δραστηριότητα

Είμαι συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο "STOP στην παιδική παχυσαρκία- Η γενιά του X-large" της σειράς medNutrition wellness, Συμμετέχω ενεργά με συνεντεύξεις και συγγραφή άρθρων σε περιοδικά και εφημερίδες, για θέματα που αφορούν την διατροφή.

Κατάρτιση

Από το 1997 μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επιμόρφωσής μου, έχω συμμετάσχει στα περισσότερα ευρωπαϊκά- βαλκανικά και ελληνικά συνέδρια, συμπόσια και ημερίδες με θέματα διατροφής που έχουν πραγματοποιηθεί στην Αθήνα. Έχω ολοκληρώσει σεμινάρια/προγράμματα όπως «Ειδικά Μαθήματα Διατροφής» (2000), «Επικοινωνία Συνέντευξη» (2000), «Ευρωπαϊκή Πολιτική Προστασίας του Καταναλωτή» (2001), «Συμβουλευτική Διατροφή» (2002). Συμμετείχα στον Δήμο Αργυρούπολης- Αττικής, στο διεθνές πρόγραμμα «ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by EPODE» (2009-2012).

Έχω κάνει αρκετές ομιλίες με στόχο την προώθηση και εκπαίδευση του σύγχρονου τρόπου διατροφής σε δημοτικά και γυμνάσια σχολεία, σε Κ.Α.Π.Η. στην περιοχή της Αργυρούπολης- Ελληνικού- Αγίου Δημητρίου.

Συμμετέχω σε μελέτη του ΕΚΒ πάνω στον τρόπο με τον οποίον οι διατροφικές διαταραχές μπορούν να θεραπευθούν με τη μέθοδο της σωματικής ψυχοθεραπείας;

Έχω συμμετάσχει σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές ενημερωτικές εκπομπές με θέματα διατροφής. Συγγράφω άρθρα σε εφημερίδες, περιοδικά και ηλεκτρονικές πύλες.

Eνδιαφέροντα

Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια, το τένις, το ποδήλατο και, τον χειμώνα, το σκι. Μ' αρέσει η ζωγραφική και μαθαίνω χορούς. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι και με τη μαγειρική.

Διαιτολογικό Γραφείο
Χριστίνα Φοντόρ
Λεωφ. Κύπρου 143 & Κωνσταντινουπόλεως 93
2109966099
6947947814
2109966099
Λίγα λόγια για το γραφείο
Διαιτολογικό Γραφείο
Christina Fodor
12 Rue 1900 L-2157 Luxembourg
Λίγα λόγια για το γραφείο

Christina Fodor, Diététicienne – Nutritionniste, grâce à son expérience professionnelle, essaye de répondre aux attentes de ses patients et leur propose une méthode personnalisée. Le but est le changement du comportement nutritionnel, indispensable à une bonne santé physique, psychologique et affective.