ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Maria christina polihronopoulou diaitologos

Μαρία- Χριστίνα Πολυχρονοπούλου

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc.
48048 Προβολές
Διαιτολογικό Γραφείο
Μαρία-Χριστίνα Πολυχρονοπούλου
Ιατρόπουλου 12, Καλαμάτα 241 00

Σπουδές

Η αγάπη μου για τη διατροφή και η πίστη μου ότι η διατροφική παιδεία μπορεί να εξασφαλίσει την υγεία και την ευεξία του ατόμου, με έκανε να επιλέξω το τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας & Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και ξεκίνησα να φοιτώ το 2007. Ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές μου σπουδές το 2011 με βαθμό πτυχίου 9. Η ανάγκη μου να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου στη διατροφική αντιμετώπιση και διαχείριση παθολογικών καταστάσεων με οδήγησαν στη συνέχιση της εκπαίδευσής μου σε μεταπτυχιακό επίπεδο στον τομέα της Κλινικής Διαιτολογίας ως υπότροφος του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Το ερευνητικό πεδίο με το οποίο ασχολήθηκα προπτυχιακά ήταν στο πλαίσιο της μελέτης MEDIS, όπου και διερεύνησα πως «Το κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο ατόμων τρίτης ηλικίας μπορεί να παίζει καθοριστικό ρόλο στην υιοθέτηση της μεσογειακής διατροφής». Αργότερα, η μεταπτυχιακή μου διατριβή αποτέλεσε μέρος της μελέτης Healthy Growth, όπου μεταξύ άλλων παραμέτρων εξέτασα πως «Η σπλαχνική αποθήκευση βάρους και λίπους στα παιδιά μπορεί να συμβάλει στην ύπαρξη ινσουλινοαντίστασης και φλεγμονής ήδη από την παιδική ηλικία». Η ερευνητική μου δραστηριότητα συνεχίστηκε με τη συλλογή διατροφικών δεδομένων από παιδιά που διαμένουν στην Καλαμάτα για τη διεξαγωγή της μελέτης ΠΑ.ΜΕ.ΔΥ το 2015.

Απασχόληση

Από το 2014 διατηρώ διαιτολογικό γραφείο στην Καλαμάτα. Η φιλοσοφία μου είναι το άτομο να διαμορφώσει μια υγιή σχέση με το φαγητό, προσαρμόζοντας τις αλλαγές του τρόπου ζωής στην ιδιοσυγκρασία του με σκοπό να προάγει την προσωπική του υγεία, ευεξία και αυτοεκτίμηση. Ο άρτιος και ιδανικός σχεδιασμός του διατροφικού πλάνου μαζί με την εφαρμογή τεχνικών αλλαγής διατροφικής συμπεριφοράς έχουν ως στόχο ο θεραπευόμενος να βρει την ισορροπία μεταξύ της θέλησης και της δράσης για αλλαγή. Επιδιώκω να δημιουργώ μια μοναδική θεραπευτική σχέση, όπου βασίζεται στην εμπιστοσύνη και έχει σκοπό να οδηγήσει στη επίτευξη των επιθυμητών στόχων.

Η κλινική εμπειρία μου ξεκινά στο Τμήμα Διατροφής του Σισμανόγλειου και Τζάνειου νοσοκομείου Αθηνών και συνεχίζεται σε Κέντρο Αποκατάστασης στην Καλαμάτα όπου και εργάστηκα από το 2013-2017 ως υπεύθυνη Διαιτολόγος. Η απασχόληση μου σε κλινικό περιβάλλον με βοήθησε να παρέχω κατάλληλη διατροφική εκπαίδευση σε ασθενείς για τη διατροφική διαχείριση διαφόρων νοσημάτων. 

polihronopoulou nutrition3

Δράση

Έχω πραγματοποιήσει ομιλίες σε συνέδρια και ημερίδες, όπως στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής και Διαιτολογίας, καθώς και σε σχολεία, σε αθλητικούς συλλόγους και ακαδημίες παίδων. Είμαι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων- Διατροφολόγων και έχω συμμετάσχει σε δράσεις του για την ενημέρωση παιδιών και ενηλίκων σε θέματα παχυσαρκίας. 

Κατάρτιση 

Η δυναμικότητα του κλάδου της διατροφής και η συνεχώς εξελισσόμενη γνώση με θέτει σε εγρήγορση να παρακολουθώ τις εξελίξεις και να εμπλουτίζω τη κατάρτισή μου παρακολουθώντας συνέδρια και σεμινάρια. Στόχος μου είναι να παρέχω αξιόπιστη και τεκμηριωμένη γνώση, ώστε να συντελώ στην αποτελεσματικότερη καθοδήγηση των θεραπευμένων ατόμων που με εμπιστεύονται και μαζί πορευόμαστε το ταξίδι της αλλαγής.   

Ενδιαφέροντα

Προσπαθώ να δίνω μεγάλο μέρος της ενέργειάς μου καθημερινά στο γιο μου και στην οικογένειά μου γιατί αυτό μου δίνει δύναμη να συνεχίζω να μάχομαι και να γίνομαι καλύτερη. Στον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να αθλούμαι και να διαβάζω βιβλία δουλεύοντας σώμα και πνεύμα.

Στοιχεία Επικοινωνίας

https://allfordiet.gr/
6972637416
Διαιτολογικό Γραφείο
Μαρία-Χριστίνα Πολυχρονοπούλου
Ιατρόπουλου 12, Καλαμάτα 241 00
(+30) 6972 637 416
Λίγα λόγια για το γραφείο

Στο διαιτολογικό γραφείο, στόχος είναι το άτομο να διαμορφώσει μια υγιή σχέση με το φαγητό, προσαρμόζοντας τις αλλαγές του τρόπου ζωής στην ιδιοσυγκρασία του με σκοπό να προάγει την προσωπική του υγεία, ευεξία και αυτοεκτίμηση. Ο άρτιος και ιδανικός σχεδιασμός του διατροφικού πλάνου μαζί με την εφαρμογή τεχνικών αλλαγής διατροφικής συμπεριφοράς έχουν ως σκοπό την επιτυχία του ατόμου και την μακροχρόνια εκπαίδευσή του.