Οικογένεια

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη διατροφή στην εγκυμοσύνη

03 Δεκεμβρίου 2012
3322 Προβολές
4 λεπτά να διαβαστεί
egkymosuni kai frouta

Εγκυμοσύνη, μια ιδιαίτερη περίοδος για τη γυναίκα. Σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκειά της αλλά και πριν από αυτή, διαδραματίζει η διατροφή, τόσο για την κάλυψη των αναγκών της μέλλουσας μαμάς όσο και για τη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου.

Η τήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής και η αποφυγή ακραίων συνηθειών αποτελούν τη βάση για την ομαλή (διατροφικά & ενεργειακά) έκβαση μιας εγκυμοσύνης. Ποια είναι όμως τα στοιχεία στα οποία μια μέλλουσα μαμά θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή;

Η λαχτάρα για διάφορες τροφές κατά τη διάρκεια της κύησης θεωρείται πάντα φυσιολογική ή μερικές φορές ενδεχομένως να κρύβει κάτι; Μπορεί μια έγκυος να καταναλώσει άφοβα όλων των ειδών τα τυριά; Τελικά η κατανάλωση καυτερών μπορεί να επιφέρει πιο εύκολα έναν τοκετό; Τι γίνεται με τον καφέ; Μπορεί μια έγκυος να καταναλώσει άφοβα καφεϊνη; Η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής πότε ξεκινάει;

Μια ισορροπημένη διατροφή κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προσδώσει σε επαρκή ποσότητα όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται η έγκυος ή θα πρέπει να τα λαμβάνει από συμπληρώματα;

error messagebox
00:00

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

FDA: Education Campaigns for Pregnant Women, Food Safety for Moms-to-Be

Koletzko B, Bauer CP, Bung P, Cremer M, Flothkötter M, Hellmers C, Kersting M, Krawinkel M, Przyrembel H, Rasenack R, Schäfer T, Vetter K, Wahn U, Weißenborn A, Wöckel A; Gesund ins Leben - Netzwerk Junge Familie. [Nutrition in pregnancy - Practice recommendations of the Network "Healthy Start - Young Family Network"]. Dtsch Med Wochenschr. 2012 Jun;137(24):1309-14. Epub 2012 Jun 5.

Krzysztof M. Kuczkowski. Caffeine in pregnancy. Archives of Gynecology and Obstetrics© Springer-Verlag 200910.1007/s00404-009-0991-6.

Ding M, Leach M, Bradley H. The effectiveness and safety of ginger for pregnancy-induced nausea and vomiting: A systematic review. Women Birth. 2012 Aug 27.

  • Τόνια Καραγιάννη
    Τόνια Καραγιάννη Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Ph.D.c.

    H Τόνια Καραγιάννη είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, υποψήφια διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση (M.Sc.) στην κλινική διατροφή. Είναι επιστημονική συνεργάτης της medΝutrition και παρέχει διαιτολογικές υπηρεσίες στο γραφείο της στο Βόλο.

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.