Οικογένεια

Βάλτε την άσκηση στη δική σας ζωή και στης οικογένειάς σας!

31 Ιουλίου 2016
2764 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
icons gia fudiki drastiriotita

Τα ποσοστά υποκινητικότητας και παχυσαρκίας αυξάνονται δραματικά μέσα στην ελληνική οικογένεια τα τελευταία χρόνια. Τα ελληνόπουλα αλλά και οι ενήλικες κατέχουν θλιβερές πρωτιές στην παχυσαρκία, τόσο σε πανευρωπαϊκό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο!

Πού οφείλεται όμως αυτό; Ο δυτικός τρόπος ζωής με όλα τα αρνητικά του, την καθιστική ζωή, την έλλειψη άσκησης και τη δυτικού τύπου διατροφή, έχει δυστυχώς εισχωρήσει βαθιά μέσα στην ελληνική οικογένεια, και χρειάζονται άμεσα και δραστικά μέτρα για να επουλωθούν αυτές οι πληγές –πληγές που στο παρελθόν ούτε που φανταζόμασταν πως υπήρχαν.

Η παχυσαρκία αναγνωρίζεται πλέον ως σοβαρή νόσος και συνιστά μία από τις σημαντικότερες αιτίες της πρόωρης νοσηρότητας και θνησιμότητας του παγκόσμιου πληθυσμού. Η άσκηση μπορεί να αποτελέσει αντίβαρο στις καταστροφικές αλλαγές των τελευταίων ετών.Η εφαρμογή προγραμμάτων άσκησης συνιστά εξάλλου μια απαραίτητη αλλά και άκρως αποτελεσματική μέθοδο για τη βελτίωση της σωματικής μας υγείας.Έχει αποδειχθεί, πως η άσκηση συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και άλλων ασθενειών της εποχής μας. 

Με ποιους τρόπους μπορείτε να βάλετε την άσκηση στη καθημερινότητα τη δική σας και της οικογένειάς σας; Ποια τα "ΝΑΙ" και τα "ΟΧΙ" που πρέπει να ακολουθείτε για να να μην ξεφύγετε από τον στόχο αυτό;

Δείτε στο infographic που ακολουθεί πώς θα καταφέρετε με απλούς τρόπους να εντάξετε την άσκηση στη ζωή σας και να την κάνετε οικογενειακή υπόθεση!

infographic askhsh full 0

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Kathy Peel, Τhe Family Manager's Guide to Summer Survival, U.S.A.,2006,(p.45-46)

Knute keeling, Family Fun and Fitness, U.S.A., 2009, (p.5-18)

el.wikipedia.org/wiki/Κατάθλιψη

el.wikipedia.org/wiki/Παχυσαρκια

www.pe.uth.gr(ιστοσελίδα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας)

  • Δημήτρης Κρινάκης
    Δημήτρης Κρινάκης Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

    Ο Κρινάκης Δημήτριος είναι απόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας, εργάζεται ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο Personal Studio Fitness Together και συνεργάζεται με το έγκυρο site www.mednutrition.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.