Συστάσεις Διατροφής

Και νηστεία και γεύση!

24 Μαρτίου 2016
9621 Προβολές
4 λεπτά να διαβαστεί
Και νηστεία και γεύση!

Photo source: www.bigstockphoto.com

Σουπιές με σπανάκι ή μαρούλια

Την περίοδο της νηστείας, τα θαλασσινά αναπληρώνουν την απαραίτητη ποσότητα σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Το συγκεκριμένο πιάτο είναι μια γευστική και θρεπτική επιλογή, πλούσιο σε βιταμίνες Α, C, E, και είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, με ευεργετικές δράσεις στο νευρικό και το αγγειακό σύστημα και στο μεταβολισμό των λιπών και των σακχάρων.


Διαβάστε επίσης:Νηστεία: Συνδυάστε γεύση με θρεπτικά συστατικά [Δωρεάν EBOOK]


Ποια η διατροφική αξία της σουπιάς;

Οι σουπιές είναι πλούσιες σε αμινοξέα και ψευδάργυρο, θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την παραγωγή ορμονών, που σχετίζονται με το αναπαραγωγικό σύστημα. Μία μικρή μερίδα σουπιάς καλύπτει το 50% των αναγκών μας σε σίδηρο, απαραίτητο στοιχείο ιδίως όταν δεν καταναλώνουμε κρέας, όπως στη νηστεία.

Ποια τα οφέλη του πιάτου;

Το πιάτο αυτό, χάρη στα λαχανικά, θα μας βοηθήσει να μεταβολίσουμε καλύτερα το λίπος και τη χοληστερίνη που έχουν οι σουπιές. Δίνει άφθονα ω-3 λιπαρά οξέα τα οποία έχουν αντιφλεγμονώδη δράση, που βοηθούν στην υγεία του εγκεφάλου και της καρδιάς. Μας προσφέρουν, επίσης, σημαντικές ποσότητες ασβεστίου και φωσφόρου.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Παπαλαζάρου Α. Χωρίς Δίαιτα. Αθήνα: Παπαζήση Εκδόσεις; 2004Κουμεντάκης Π. Υγεία για Όλους με Σωστή Διατροφη, Αθήνα: Κουκίδα Εκδόσεις.

Food and Nutrition Information Center.www.medlook.net

  • Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου
    Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

    Η Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου είναι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος με μεταπτυχιακό στην αθλητική διατροφή. Ζει και εργάζεται στην Πάτρα όπου καθοδηγεί διατροφικά κάθε ενδιαφερόμενο, καθώς προσφέρει εθελοντική εργασία σε άτομα με καρκίνο και ψυχικές διαταραχές. Έχει διδάξει σε κολέγιο της Πάτρας και αρθρογραφεί για το medNutrition.