Επικοινωνήστε μαζί μας
καθημερινές
10:00 με 18:00

Είσοδος / Εγγραφή

Loading...

Κρέας; Όχι, ευχαριστώ! - Οδηγός διατροφής για χορτοφάγους

από Κωνσταντίνος Κούτσικας , Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Μ.Sc.
Base price 10,00 €
Sales price 9,00 €
Discount -1,00 €
Κερδίζετε 1,00 €
∆ιαθεσιμότητα Άμεσα ∆ιαθέσιμο

Κωδικός: BOOK9786188065727
Εκδόθηκε: Αθήνα 2013, medNutrition publications
Ανασκόπηση: Αναστάσιος Παπαλαζάρου, Αναστασία Μαρκάκη, Γιάννης Λουκάκος
Επιμέλεια κειμένων: Ιωάννα Κατσαρόλη, Νεκταρία Καρακώστα
Διαστάσεις: 14.5 cm x 21 cm
ISBN 9786188065727
Σελίδες: 112

Περιγραφη

Θέλεις να μειώσεις ή να βγάλεις τελείως το κρέας από τη διατροφή σου;

Το βιβλίο αυτό είναι ό,τι χρειάζεσαι. Πρόκειται για τον πρώτο πλήρη χορτοφαγικό οδηγό στα ελληνικά.

Εδώ θα βρεις χρήσιμες πληροφορίες για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για μια εύκολη, διασκεδαστική και «γευστική» μετάβαση σε μια ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή από την οποία απουσιάζει πλήρως το κρέας. Θα βρεις απλούς και πρακτικούς συνδυασμούς φυτικών τροφίμων που εξασφαλίζουν διατροφική επάρκεια σε θρεπτικά συστατικά, όπως η πρωτεΐνη και το ασβέστιο. Αν είσαι αθλητής, θα βρεις πολύ χρήσιμο το κεφάλαιο που αναφέρεται στους χορτοφάγους αθλητές, όπου υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορείς να εξασφαλίσεις επάρκεια θρεπτικών συστατικών, αύξηση της απόδοσής σου και γρήγορη αποκατάσταση.

Στα τελευταία κεφάλαια, θα βρεις tips για το μαγείρεμα χορτοφαγικών γευμάτων, για εύκολα σνακ, καθώς και συμβουλές για το διάβασμα των διατροφικών ετικετών στο supermarket.

Όπως σημειώνει ο συγγραφέας του βιβλίου, διαιτολόγος- διατροφολόγος, ΜSc., κ. Κωνσταντίνος Κούτσικας,

Η ανάγκη για τη συγγραφή αυτού του βιβλίου, αναδείχθηκε μέσα από συζητήσεις, με φίλους και γνωστούς που ήταν ήδη χορτοφάγοι. Όλες τους οι γνώσεις περί χορτοφαγίας, προέρχονταν είτε από γνωστούς τους χορτοφάγους, είτε από κάποιες πηγές ενημέρωσης για θέματα υγείας, αυτοαποκαλούμενες, συνήθως, ως «εναλλακτικές». Με μια πιο προσεκτική ματιά όμως, διαπίστωσα ότι τόσο οι φίλοι, όσο και οι ανεξάρτητες πηγές και οι συμβουλές που προέρχονταν από αυτούς, στερούνταν αξιοπιστίας και βασίζονταν περισσότερο στην εμπειρία και λιγότερο σε επιστημονικά δεδομένα. Επίσης, συνειδητοποίησα, πως ένα μεγάλο κομμάτι των χορτοφάγων, έχουν στο μυαλό τους συγκεχυμένες πολλές διατροφικές έννοιες.

 

newsletter ekptwsh se seira wellness

To παραπάνω εκπτωτικό κουπόνι, ισχύει για αποστολές εντός Ελλάδος.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Κωνσταντίνος Κούτσικας
Κωνσταντίνος Κούτσικας Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Μ.Sc.

Ο Κων/νος Κούτσικας είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με μεταπτυχιακό δίπλωμα (Μ. Sc.) στην Κλινική Διατροφή και συγγραφέας του Ελληνικού Χορτοφαγικού βιβλίου «Κρέας; Όχι ευχαριστώ!». Παρέχει εξατομικευμένες διαιτολογικές υπηρεσίες στο γραφείο του, στη Θεσσαλονίκη.