ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
ioanna katsaroli diaitologos diatrofologos

Ιωάννα Κατσαρόλη

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.
899949 Προβολές
Διαιτολογικό Γραφείο
Ιωάννα Κατσαρόλη
Αβάντων 50, Χαλκίδα, Ελλάδα

Σπουδές

Είμαι Υποψήφια Διδάκτωρ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και το επιστημονικό πεδίο της Διδακτορικής μου Διατριβής αφορά στον καρκίνο του μαστού.

Φοίτησα στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου και απέκτησα με άριστα τον Μεταπτυχιακό Τίτλο Ειδίκευσης με κατεύθυνση «Διατροφή και Άσκηση».

Στην πτυχιακή και στην μεταπτυχιακή μου διατριβή ασχολήθηκα με την πρόληψη της οστεοπόρωσης σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.

katsaroli nutritionist

Απασχόληση

Από το 2005 παρέχω διαιτολογικές υπηρεσίες και από το 2008 διατηρώ το δικό μου γραφείο στη Χαλκίδα. Συνεργάζομαι  με το medNutrition και είμαι επιστημονική υπεύθυνη στις καμπάνιες «Μερίδες: το μέγεθος... μετράει» -και συγγραφέας του ομώνυμου βιβλίου.

Έχω διατελέσει Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων και είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από το 2017.
Από το 2015 είμαι μέλος της Επιστημονικής Ομάδας Ειδικών Αθλητικής Διατροφής του (ΠΣΔΔ).

Στις αρχές της επαγγελματικής μου πορείας εργάστηκα σε διαιτολογικό γραφείο με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον καθηγητή κο Λάμπρο Συντώση.

Από το 2005 έως και το 2008, συνεργάστηκα με το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Καθηγητή κο Ιωάννα Τούντα, όπου εφάρμοζα συμβουλευτική βασισμένη στο μοντέλο της Συνέντευξης Κινητοποίησης (Motivational Interviewing).

Από το 2004 έως και το 2007, εργάστηκα ως ερευνητικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Διατροφής - Κλινικής Διαιτολογίας (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο). Στο διάστημα αυτό υπήρξα Υπεύθυνη Οργάνωσης και Εκπόνησης Κλινικής Μελέτης για την πρόληψη της οστεοπόρωσης σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες και συμμετείχα στο Ερευνητικό Πρόγραμμα HELENA (Healthy Lifestyle in Europe by Nutrition in Adolescence, Πανευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας και Διατροφής για μαθητές Γυμνασίου).

Στα πλαίσια του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών, πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο Γενικό Κρατικό Γ. Γεννηματάς (Γαστρεντερολογική Κλινική, Πλαστική Χειρουργική, ΜΕΘ), στο Σισμανόγλειο (Πνευμονολογική Κλινική, ΜΕΘ), στον Ερυθρό Σταυρό (Νεφρολογική, Καρδιολογική, Νευρολογική Κλινική) και στο Τζάνειο (Σακχαρώδης Διαβήτης, Παχυσαρκία).

Συγγραφική Δραστηριότητα

Είμαι συγγραφέας του βιβλίου «Μερίδες: Το μέγεθος... μετράει». Έχω επιμεληθεί επιστημονικά ακόμα τρία βιβλία της σειράς medNutrition wellness (Κρέας όχι ευχαριστώ: Οδηγός Διατροφής για Χορτοφάγους, Διατροφή Στο Διαβήτη: Μια γλυκιά συνήθεια, Οι ύποπτες τροφές: Οι τροφικές αλλεργίες και εγώ) και τα ακόλουθα έντυπα:

  • Πόσο είναι μια μερίδα
  • Σουπλά για το μέγεθος της μερίδας
  • Οδηγός μερίδων για το ψυγείο και το πορτοφόλι
  • Διατροφή: Ξαναβρείτε το μέτρο
  • Ο Κύκλος του Διαβήτη
  • Τρία e-book της σειράς «Μαγειρεύοντας με το παιδί μου»

Ερευνητική Δραστηριότητα

Εισηγούμαι σε συνέδρια, άρθρα μου έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και ανακοινώσεις μου έχουν παρουσιαστεί σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Ασχολούμαι με Αγωγή Υγείας στην Κοινότητα, οργανώνοντας ομιλίες σε σχολεία, ΚΑΠΗ, Κέντρα Υγείας και συλλόγους Ασθενών.

Κατάρτιση

Στα πλαίσια της συνεργασίας μου με το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής παρακολούθησα επιμορφωτικό σεμινάριο που αφορούσε στη Συνέντευξη Παρακίνησης. Η γνώση που έλαβα στάθηκε αφορμή να ασχοληθώ περαιτέρω με το κομμάτι της συμβουλευτικής, παρακολουθώντας σεμινάρια ψυχολογίας. Στη δουλειά μου άλλωστε, εφαρμόζω όλες αυτές τις χρήσιμες τεχνικές, μιας και θεωρώ ότι η τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς θα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι οποιασδήποτε παρέμβασης.

Επιπλέον, η συμμετοχή μου στο Πανευρωπαϊκό Πρόγραμμα HELENA, μου παρείχε τη δυνατότητα να εκπαιδευτώ, σε ειδικό Workshop στο Πανεπιστήμιο του Pecs στην Ουγγαρία, στις ανθρωπομετρήσεις (αξιολόγηση σύστασης σώματος με λήψη δερματοπτυχών και με τη μέθοδο της βιοηλεκτρικής εμπέδησης).

Τέλος, από το 2001, φροντίζω να ενημερώνομαι τακτικά για τις εξελίξεις στον τομέα της Διατροφής, παρακολουθώντας ημερίδες και συνέδρια.

merides katsaroli

Eνδιαφέροντα

Αθλητισμός, Λογοτεχνία, Θέατρο, Μαγειρική.

Διαιτολογικό Γραφείο
Ιωάννα Κατσαρόλη
Αβάντων 50, Χαλκίδα, Ελλάδα
2221075727
6973822933
Λίγα λόγια για το γραφείο

Σχεδιασμός προσωποποιημένων προγραμμάτων διατροφής που αφορούν στη Ρύθμιση Βάρους, την Κλινική Διαιτολογία, τα Στάδια της Ζωής (παιδιά, έφηβοι, εγκυμοσύνη, θηλασμός, γηριατρική) και Διατροφή Αθλητών και Αθλούμενων.