Συστάσεις Διατροφής

Παίρνετε συμπληρώματα διατροφής;

της Νεκταρίας Καρακώστα
20 Μαΐου 2015
12888 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Παίρνετε συμπληρώματα διατροφής;

Photo source: www.bigstockphoto.com

Μαίρη Σελανικλή

Κάποιες φορές χρησιμοποιώ διάφορα συμπληρώματα διατροφής, ανάλογα φυσικά με τις ανάγκες που μπορεί να έχω το συγκεκριμένο διάστημα. Για παράδειγμα, σε πιθανή έλλειψη σιδήρου θα φροντίσω να πάρω σίδηρο και βιταμίνη C. Σε περιόδους κόπωσης, μια πολυβιταμίνη ή ένα συμπλήρωμα που θα μου δώσει ενέργεια. Ας μην ξεχνάμε ότι πολλές φορές δεν καταφέρνουμε να πάρουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά από τις τροφές μας και ειδικά σε περιόδους έντονης κόπωσης, ένα συμπλήρωμα βιταμινών μπορεί να μας δώσει ενέργεια και να μας τονώσει.

Νάνα Καλαφάτη

Μέχρι σήμερα, δεν έχει χρειαστεί να συμπληρώσω τη διατροφή μου με κάποιο σκεύασμα. Το διαιτολόγιό μου είναι επαρκές σε φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά καθώς και όλα τα τρόφιμα της Μεσογειακής πυραμίδας. Ωστόσο, λόγω ιστορικού υπερχοληστερολαιμίας και από τους δύο γονείς μου, σκέφτομαι πολύ σοβαρά να ξεκινήσω τη λήψη ενός συμπληρώματος ω-3 λιπαρών οξέων, καθώς μου είναι δύσκολο να καταναλώνω 2-3 μερίδες ψαριών την εβδομάδα.

Γιώργος Σαλταούρας

Γενικά αποφεύγω τα συμπληρώματα διατροφής, καθώς πιστεύω ότι η πρόσληψη όλων των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τη διατροφή μας. Θα σύστηνα συμπληρώματα διατροφής μόνο σε περίπτωση έλλειψης κάποιου θρεπτικού συστατικού που η διατροφή δεν θα μπορούσε να καλύψει, όπως για παράδειγμα το ασβέστιο στην εγκυμοσύνη. Το ίδιο θα έκανα και για τον εαυτό μου.

Ιωάννα Μασούρα

Συνήθως δεν παίρνω συμπλήρωμα διατροφής, γιατί προσπαθώ να λαμβάνω όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μου μέσω της διατροφής μου. Παρ΄ όλα αυτά, κατά περιόδους και κυρίως όταν αισθάνομαι ότι πρόκειται να συναχωθώ παίρνω βιταμίνη C, η οποία είναι αντιοξειδωτική και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, εμποδίζοντας την ανάπτυξη ιών.

Παρασκευάς Παπαχρήστος

Κατά καιρούς, ανάλογα με τις απαιτήσεις της δεδομένης χρονικής περιόδου. Συνήθως, επιλέγω ένα πολυβιταμινούχο.

Νεκταρία Καρακώστα
Νεκταρία Καρακώστα Δημοσιογράφος M.A.