ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
mairi selanikli diaitologos diatrofologos

Μαίρη Σελανικλή

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc. στην Κλινική Διατροφή
109686 Προβολές
Διαιτολογικό Γραφείο
Μαίρη Σελανικλή
Μουρκούση 2, Ζωγράφου

Σπουδές

Φοίτησα στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσ/νίκης. Αφού εργάστηκα δύο έτη στον ιδιωτικό τομέα, αποφάσισα ότι ήθελα να διευρύνω τις γνώσεις μου πάνω στην διατροφή και αποφάσισα να συνεχίσω τις σπουδές μου αυτή την φορά πάνω στην κλινική διατροφή στο Λονδίνο. Έτσι, τον Ιούνιο του 2011 απέκτησα και το μεταπτυχιακό μου τίτλο από το London Metropolitan University.

Στις πτυχιακές μου διατριβές ασχολήθηκα από τη μια με τα ανθρωπομετρικά χαρακτηριστικά και τις διατροφικές συνήθειες σε επαγγελματίες αθλητές Ποδοσφαίρου στην ομάδα του Ιλισιακού και στο μεταπτυχιακό με την σχέση ύψους-ηλικίας στα παχύσαρκα παιδιά, σε σχέση με το σωματικό λίπος, το δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) και την περίμετρο της μέσης.

Απασχόληση

Από τ0 2011 παρέχω τις διαιτολογικές μου υπηρεσίες στο γραφείο που διατηρώ στην περιοχή του Ζωγράφου, γεγονός που με φέρνει καθημερινά σε επαφή με πολύ κόσμο που χαίρομαι να τους βοηθάω και να τους καθοδηγώ έτσι ώστε να υιοθετήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες, καθώς επίσης και να τους ενημερώνω για την σωστή και ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή.

Συγγραφέας του παιδικού παραμυθιού "Το Διατροφονήσι" των εκδόσεων medNutrition kids.

selanikli dietitian

 

Στα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα, εργάστηκα σε γνωστό γυμναστήριο των Αθηνών για 8 μήνες, σε ιδιωτικό κέντρο αισθητικής και αδυνατίσματος για δύο έτη και στον τομέα των συμπληρωμάτων διατροφής για την ενημέρωση ειδικών πάνω σε νέες μελέτες και εξελίξεις. Παλιότερα, στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης εργάστηκα στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών “Η Σωτηρία” όπου και βίωσα τις διατροφικές απαιτήσεις ενός κλινικού περιβάλλοντος.

Επίσης, μπορείτε να δείτε ένα μέρος της αρθρογράφησής μου εδώ:

Κατάρτιση

Ο τομέας της διατροφής εξελίσσεται συνεχώς τα τελευταία έτη, αφού όλο και περισσότερες μελέτες γίνονται πάνω σε αυτόν τον τομέα. Γι’αυτό φροντίζω να ενημερώνομαι τακτικά από ημερίδες και συνέδρια με θέμα τη διατροφή.

Eνδιαφέροντα

Μου αρέσει να διαβάζω βιβλία είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε για λόγους ευχαρίστησης και χαλάρωσης. Επίσης μου αρέσει να ταξιδεύω, να γνωρίζω διαφορετικούς πολιτισμούς, κουλτούρες και διαφορετικές κουζίνες. Τέλος, μου αρέσει πολύ η yoga γιατί με ηρεμεί και με βοηθάει να διατηρώ ένα σωστό σωματικό βάρος.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διαιτολογικό Γραφείο
Μαίρη Σελανικλή
Μουρκούση 2, Ζωγράφου
2107788370
6976617673
Λίγα λόγια για το γραφείο

Η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Μαίρη Σελανικλή σπούδασε στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσ/νίκης.Από τον Ιανουάριο του 2012 διατηρεί το διαιτολογικό της γραφείο στην περιοχή του Ζωγράφου. Επίσης παρακολουθεί συνέδρια και ημερίδες διατροφής και αρθρογραφεί σε περιοδικά, εφημερίδες και ηλεκτρονικά site.