Διατροφή

Τροφές που προκαλούν το...σωσίβιo

της Γεωργίας Γεωργίου
13 Νοεμβρίου 2014
16614 Προβολές
2 λεπτά να διαβαστεί
Τροφές που προκαλούν το...σωσίβιo

Photo source: www.bigstockphoto.com

Παγωτό

Με το πέρασμα του καλοκαιριού, άραγε πόσα παγωτά καταναλώθηκαν; Η απάντηση μας απογοητεύει και μας προκαλεί πανικό, εάν αναλογιστούμε πως ½ φλιτζάνι παγωτό βανίλιας περιέχει γύρω στις 250 θερμίδες. Το παγωτό έχει από μόνο του θρεπτική αξία και μπορεί να αποτελέσει σημαντική πηγή λήψης πρωτεϊνών, υδατανθράκων, λιπαρών, βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων φτάνει να καταναλωθεί σωστά. Το σπιτικό, το παγωτό σορμπέ ή το παγωτό-γιαούρτι αποτελούν ιδανικές λύσεις για λάτρεις του παγωτού.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Coutinho T, Goel K, Corrêa de Sá D, Kragelund C, Kanaya AM, Zeller M, Park JS, Kober L, Torp-Pedersen C, Cottin Y, Lorgis L, Lee SH, Kim YJ, Thomas R, Roger VL, Somers VK, Lopez-Jimenez, Central obesity and survival in subjects with coronary artery disease: a systematic review of the literature and collaborative analysis with individual subject data. J Am Coll Cardiol. 2011 May 10;57(19):1877-86.

Mozaffarian D, Hao T, Rimm EB, Willett WC, Hu FB. Changes in diet and lifestyle and long-term weight gain in women and men. N Engl J Med. 2011 Jun 23;364(25):2392-404.

Stancliffe RA, Thorpe T, Zemel MB. Dairy attentuates oxidative and inflammatory stress in metabolic syndrome. Am J Clin Nutr. 2011 Aug;94(2):422-30. Epub 2011 Jun 29.

Γεωργία Γεωργίου
Γεωργία Γεωργίου Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.