ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
ioanna masoyra diaitologos diatrofologos

Ιωάννα Μασούρα

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc.

Σπουδές

Είμαι απόφοιτος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Reading στο Η.Β.. Θέλοντας να εξειδικευτώ στην πρόληψη, συνέχισα με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Southampton στο Η.Β. στον κλάδο της Δημόσιας Υγείας και Διατροφής. Στην πτυχιακή μου διατριβή ασχολήθηκα με τις επιπτώσεις των δημητριακών ολικής αλέσεως στην υγεία μας και με την υγεία του εντέρου ενώ στη μεταπτυχιακή μου διατριβή ερεύνησα τους παράγοντες που επηρεάζουν την πρόσβαση σε τροφές και τις διατροφικές επιλογές στην τρίτη ηλικία.

Απασχόληση

Παρέχω διατροφολογική υποστήριξη στη Λευκωσία σε άτομα που επιθυμούν να αλλάξουν τον τρόπο διατροφής τους βάζοντας τους θεμέλιους λίθους για μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Παράλληλα, εργάζομαι στο επιστημονικό τμήμα της TERRANOVA HEALTH CYPRUS, όπου ενημερώνω το επιστημονικό και γενικό κοινό για τα 100% φυσικά συμπληρώματα διατροφής της εταιρείας. Ακόμη, είμαι ενεργό μέλος του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων, και λαμβάνω μέρος σε παρουσιάσεις σε νηπιαγωγεία και σχολεία της επαρχίας Λευκωσίας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εκστρατείας Διαφώτισης με τίτλο 'Tα παιδία του σήμερα, ο κόσμος του Αύριο'. Ο σκοπός της κίνησης αυτής είναι η ενημέρωση των μικρών παιδιών αλλά και των γονέων για τη σημασία της υγιεινής διατροφής και της άσκησης στη ζωή μας για την αποφυγή της παχυσαρκίας που αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Επιπλέον, είχα την ευκαιρία να εργαστώ ως σύμβουλος διατροφής στο 'Αιθέριο' ένα από τα μεγαλύτερα κατάστημα βιολογικών προϊόντων στην Κύπρο. Επίσης, είμαι συνεργάτης με το εβδομαδιαίο περιοδικό 'Cappuccino', την ιστοσελίδα 'kidsgo' και το 'medNutrition' στην Ελλάδα και Κύπρο. Έχω αναλάβει την αρθρογράφηση θεμάτων διατροφής με στόχο την μετάδοση διατροφικών μηνυμάτων στο ευρύ κοινό μέσω σύντομων και επίκαιρων κειμένων.

Κατάρτιση

Λαμβάνω τακτικά μέρος σε σεμινάρια και ημερίδες για να ενημερώνομαι για τις τελευταίες εξελίξεις και δεδομένα στον τομέα της διατροφής. Συγκεκριμένα, παρακολουθώ συστηματικά τις σύγχρονες τάσεις και τα τελευταία ευρήματα στους τομείς των παιδικών διατροφικών συνηθειών, της παιδικής παχυσαρκίας, των 'υπερ-τροφών' (όπως το ελαιόλαδο), της σημασίας της Μεσογειακής Διατροφής και του σακχαρώδους διαβήτη. Επιπλέον, ως ενεργό μέλος του Παγκύπριου Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου λαμβάνω μέρος στην εκστρατεία ενημέρωσης των μαθητών δημοτικών σχολείων στην επαρχεία Λευκωσίας με θέμα το 'Υγιεινό Πρόγευμα'.

Ενδιαφέροντα

Είμαι λάτρης του καλού φαγητού και πολύ συχνά πειραματίζομαι στην κουζίνα φτιάχνοντας νέες, νόστιμες και θρεπτικές συνταγές. Μου αρέσει να ταξιδεύω αλλά και να γνωρίζω τον τόπο μου, έτσι συχνά κάνω εξορμήσεις σε χωρία της Κύπρου και γεύομαι τα τοπικά προϊόντα (όπως, κρασιά, τυριά, ψωμί κ.ά.). Προσπαθώ καθημερινά να γυμνάζομαι κάνοντας Pilates ή Zumba, γιατί η άσκηση μου φτιάχνει την διάθεση και μου δίνει ενέργεια. Ακόμη, ενημερώνομαι σχεδόν καθημερινά για τις νέα δεδομένα γύρω από την διατροφή και υγεία. Τέλος, σύμφωνα με τον τρόπο ζωής που προσπαθώ να υιοθετήσω έχω ως μότο μου το απόφθεγμα του Ιπποκράτη (460-377 π.Χ.) 'Η τροφή σου το φάρμακο σου' γιατί ως γνωστόν η πρόληψη είναι καλύτερη από την θεραπεία.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Μαγνησίας 5 Παλλουριώτισσα 1056 Λευκωσίας Κύπρος
99 384445