ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
georgios saltaoyras diaitologos diatrofologos

Γεώργιος Σαλταούρας

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, PhD-c, ANutr

ΣΠΟΥΔΕΣ

Από το Σεπτέμβριο 2016 είμαι υποψήφιος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Oxford Brookes της Αγγλίας. Η μελέτη μου εστιάζει στις γνώσεις, συνήθειες, απόψεις και στάσεις καρκινοπαθών ασθενών σχετικά με το ρόλο της διατροφής κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της θεραπείας. Επιδιώκω την ανάπτυξη ενός εργαλείου με στόχο τη διατροφική υποστήριξη και την αλλαγή διατροφικής συμπεριφοράς ασθενών που έχουν θεραπευτεί από κάποιο όγκο.

Το ενδιαφέρον μου στην έρευνα γύρω από τη διατροφή και το ρόλο της στην υγεία είναι εμφανές σε κάθε φάση της εκπαιδευτικής και επαγγελματικής μου καριέρας. Ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές μου σπουδές στη Διαιτολογία και Διατροφή στο Χαροκόπιο Πανεπιστήμιο το 2010 και τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στη Μεταβολική Υγεία στο Πανεπιστήμιο του Aberdeen της Σκοτίας το 2013. Μάλιστα, διεξήγαγα τη μεταπτυχιακή μου μελέτη στο The Rowett Institute of Nutrition and Health, ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα διατροφής στην Ευρώπη.

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ/ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Διδάσκω Μεθοδολογία Έρευνας στο Πανεπιστήμιο Oxford Brookes σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, ενώ συμμετέχω σε πληθώρα επιτροπών του Πανεπιστημίου, εκπροσωπώντας τους φοιτητές του τμήματος Διατροφής. Στο παρελθόν εργάστηκα για τρία χρόνια ως μεταπτυχιακός ερευνητής στο ίδιο Πανεπιστήμιο, διεξάγοντας μελέτες που αξιολογούσαν την επίδραση τροφίμων στη γλυκόζη και ινσουλίνη αίματος. Παράλληλα, συνεργάζομαι με το medNutrition στο χώρο της αρθρογραφίας από το 2013.

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

Φροντίζω να ενημερώνομαι τακτικά για τις εξελίξεις στο χώρο της διατροφής μέσω συνεδρίων και διαδικτυακών σεμιναρίων. Ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα για διατροφή στον καρκίνο και τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Ακόμη, έχω υπάρξει εκθέτης για τρεις συνεχόμενες χρονιές (2014-2016) εκ μέρους του Πανεπιστημίου Oxford Brookes στο συνέδριο Food Matters Live στο Λονδίνο, ερχόμενος σε επαφή με την ακαδημαϊκή κοινότητα, τη βιομηχανία τροφίμων και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Λατρεύω τα ταξίδια – δε χάνω ευκαιρία όποτε αυτή μου παρουσιάζεται! Ακόμη παίζω τέννις τα Σαββατοκύριακα ενώ δε λείπει ο περίπατος τις ηλιόλουστες ημέρες.

Στοιχεία Επικοινωνίας

6939098781