ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
georgios saltaoyras diaitologos diatrofologos

Γεώργιος Σαλταούρας

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, PhD-c, ANutr

Σπουδές

Από το Σεπτέμβριο 2016 είμαι υποψήφιος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Oxford Brookes της Αγγλίας. Η μελέτη μου αξιολόγησε τις διατροφικές αλλαγές, διατροφικές γνώσεις και εμπειρίες συμβουλευτικής ασθενών μετά τη διάγνωση καρκίνου.

Το ενδιαφέρον μου στην έρευνα γύρω από τη διατροφή και το ρόλο της στην υγεία είναι εμφανές σε κάθε φάση της εκπαιδευτικής και επαγγελματικής μου καριέρας. Ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές μου σπουδές στη Διαιτολογία και Διατροφή στο Χαροκόπιο Πανεπιστήμιο το 2010 και τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στη Μεταβολική Υγεία στο Πανεπιστήμιο του Aberdeen της Σκοτίας το 2013. Μάλιστα, διεξήγαγα τη μεταπτυχιακή μου μελέτη στο The Rowett Institute of Nutrition and Health, ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα διατροφής στην Ευρώπη.

Ερευνητική Εμπειρία/Κατάρτιση

Μέσω του διδακτορικού μου, έχω συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων παρουσιάζοντας προφορικές ή αναρτημένες ανακοινώσεις. Αξίζει να αναφερθεί η αναρτημένη ανακοίνωση στο συνέδριο του Federation of European Nutrition Societies στο Δουβλίνο τον Οκτώβριο του 2019 και η προφορική ανακοίνωση στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διαιτολογίας και Διατροφής το Δεκέμβριο του 2019. Επίσης, είμαι ακαδημαϊκός υπότροφος του οργανισμού World Cancer Research Fund.

Δίδαξα Μεθοδολογία Έρευνας στο Πανεπιστήμιο Oxford Brookes σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Έχω συμμετάσχει σε πληθώρα επιτροπών του Πανεπιστημίου, εκπροσωπώντας τους φοιτητές του τμήματος Nutrition & Sport Sciences. Στο παρελθόν εργάστηκα για τρία χρόνια ως μεταπτυχιακός ερευνητής στο ίδιο Πανεπιστήμιο, διεξάγοντας μελέτες που αξιολογούσαν την επίδραση τροφίμων στη γλυκόζη και ινσουλίνη αίματος.

Πλέον, πλέον είμαι εξωτερικός συνεργάτης και επιτηρητής μεταπτυχιακών εργασιών φοιτητών του Πανεπιστημίου Oxford Brookes και συνεργάτης σε διαιτολογικό γραφείο στη Νέα Ιωνία. Παράλληλα, συνεργάζομαι με το medNutrition στο χώρο της αρθρογραφίας από το 2013.

Ενδιαφέροντα

Μαγειρεύω – και όπως μου λένε αρκετά καλά – ενώ δε χάνω ευκαιρία για ταξίδια εντός και εκτός της χώρας.

Στοιχεία Επικοινωνίας

6948240688
Διαιτολογικό Γραφείο
Δήμητρα Μελαδάκη και συνεργάτες
Λεωφ. Ηρακλείου 330, Ν. Ιωνία
2114101561
6979237532
Λίγα λόγια για το γραφείο