ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
georgios saltaoyras diaitologos diatrofologos

Γεώργιος Σαλταούρας

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, PhD, ANutr
83505 Προβολές

Σπουδές

Είμαι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Oxford Brookes της Αγγλίας, από όπου αποφοίτησα το 2020. Η μελέτη μου αξιολόγησε τις διατροφικές αλλαγές, διατροφικές γνώσεις και εμπειρίες συμβουλευτικής ασθενών μετά τη διάγνωση καρκίνου, σε συνεργασία με το Oxford University Hospitals NHS Foundation Trust. Το 2010 ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές μου σπουδές στη Διαιτολογία και Διατροφή στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο ενώ το 2013 τις μεταπτυχιακές σπουδές στη Μεταβολική Υγεία στο Πανεπιστήμιο του Aberdeen της Σκοτίας. Μάλιστα, διεξήγαγα τη μεταπτυχιακή μου μελέτη στο The Rowett Institute of Nutrition and Health, ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα διατροφής στην Ευρώπη.

Ερευνητική Εμπειρία/Κατάρτιση

Eίμαι ακαδημαϊκός υπότροφος του οργανισμού World Cancer Research Fund International. Έχω συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων παρουσιάζοντας προφορικές ή αναρτημένες ανακοινώσεις, στα πλαίσια του διδακτορικού. Αξίζει να αναφερθεί η αναρτημένη ανακοίνωση στο συνέδριο του Federation of European Nutrition Societies στο Δουβλίνο τον Οκτώβριο του 2019 και η προφορική ανακοίνωση στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διαιτολογίας και Διατροφής το Δεκέμβριο του 2019.

Δίδαξα Μεθοδολογία Έρευνας στο Πανεπιστήμιο Oxford Brookes σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Έχω συμμετάσχει σε πληθώρα επιτροπών του Πανεπιστημίου, εκπροσωπώντας τους φοιτητές του τμήματος Nutrition & Sport Sciences. Στο παρελθόν εργάστηκα για τρία χρόνια ως μεταπτυχιακός ερευνητής στο ίδιο Πανεπιστήμιο, διεξάγοντας μελέτες που αξιολογούσαν την επίδραση τροφίμων στη γλυκόζη και ινσουλίνη αίματος.

Έχω ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε θέματα (βιο)ηθικής και εκπαιδεύομαι στο θέμα αυτό, με εμφαση στο ρόλο της βιοηθικής στην έρευνα και την κλινική πράξη.

Πλέον, πλέον είμαι εξωτερικός συνεργάτης και επιτηρητής μεταπτυχιακών εργασιών φοιτητών του Πανεπιστημίου Oxford Brookes και συνεργάτης σε διαιτολογικό γραφείο στη Νέα Ιωνία. Παράλληλα, συνεργάζομαι με το medNutrition στο χώρο της αρθρογραφίας από το 2013.

Ενδιαφέροντα

Η μαγειρική, τα ταξίδια και το τένις είναι δραστηριότητες που «αδειάζουν» το μυαλό μου και αξιοποιούνται συχνά.

Στοιχεία Επικοινωνίας

6948240688
Διαιτολογικό Γραφείο
Δήμητρα Μελαδάκη και συνεργάτες
Λεωφ. Ηρακλείου 330, Ν. Ιωνία
2114101561
6979237532
Λίγα λόγια για το γραφείο