Διατροφή

4 τρόποι για να βάλεις τη βρώμη στη διατροφή σου

29 Οκτωβρίου 2018
747 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
diatrofiki aksia ths vrwmis

Θέλετε να εντάξετε τη βρώμη και τα προϊόντα της στην καθημερινότητά σας και να επωφεληθείτε από τη διατροφική της αξία;

Ποια είναι τα οφέλη της;

  1. Χαμηλότερες τιμές γλυκόζης και ινσουλίνης μετά το γεύμα ισοδυναμεί με μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης ινσουλινοαντίστασης και σακχαρώδους διαβήτη.
  2. 1/2 φλ. βρώμης (40γρ) αποδίδει 4γρ φυτικών ινών ποσότητα που καλύπτει το 15% της ενδεικτικής ημερήσιας πρόσληψης.
  3. Φυτικές ίνες αυξάνουν τον κορεσμό και μειώνουν την πρόσληψη τροφής, άρα η βρώμη συμβάλλει σε καλύτερη διαχείριση βάρους.

Infographic petitberre low

Πώς θα τη βάλετε στη διατροφή σας;

1. Ώρα για snack

Τι καλύτερο από μπισκότα τύπου Πτι-Μπερ με βρώμη για το σνακ;

Χαρακτηριστικά:

  • Ελαφρύ σνακ με περίπου 30 θερμίδες/μπισκότο
  • Εύκολα στη μεταφορά για ένα σνακ στη δουλειά ή το σπίτι!
  • Γεύσεις μέλι ή λεμόνι για ποικιλία

2. Πείτε αλεύρι

Το αλεύρι βρώμης μπορεί να αντικαταστήσει το αλεύρι που χρησιμοποιείτε στις συνταγές σας. Πώς…; Τοποθετήστε τη βρώμη στο blender, αλέστε την και είστε έτοιμοι.

Παράδειγμα:

Σπιτικά pancakes με αλεύρι βρώμης! Συνοδέψτε το με λίγο μέλι, φρέσκα φρούτα και τριμμένα μπισκότα τύπου Πτι-Μπερ με βρώμη για περισσότερη γεύση

3. Να την πιείτε στο ποτήρι

Συνδυάστε τα οφέλη της βρώμης με αυτά των φρούτων. Πως; Με smoothies!

Τι θα χρειαστείτε;

  • 1 ποτήρι γάλα χαμηλό σε λιπαρά
  • 2 φρούτα εποχής
  • 5-6 μπισκότα τύπου Πτι-Μπερ με βρώμη
  • Λίγο πάγο

Όλα μαζί στο μπλέντερ για 30’’ κι έχετε ένα υγιεινό, χορταστικό, γεμάτο αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες ρόφημα!

4. Να την φάτε... με το κουταλάκι!

Φτιάξτε ένα δροσιστικό σνακ για το απόγευμά σας:

  • Με ζελέ χωρίς ζάχαρη
  • Τριμμένα μπισκότα τύπου Πτι-Μπερ με βρώμη για έξτρα γεύση κι ενέργεια
  • Αλλά και κομμένα φρούτα για τη φρεσκάδα και τα θρεπτικά τους συστατικά
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Tosh SM: Review of human studies investigating the postprandial blood-glucose lowering ability of oat and barley food products. Eur J Clin Nutr 2013, 67.

O’Neil CE, Nicklas TA, Fulgoni VL, DiRienzo MA: Cooked oatmeal consumption is associated with better diet quality, better nutrient intakes, and reduced risk for central adiposity and obesity in children 2–18 years: NHANES 2001–2010. Food NutrRes 2015, 59

Schuster J, Beninca´ G, Vitorazzi R, del Bosco SM: Effects of oats on lipid profile, insulin resistance and weight loss | Efectos de la avena sobre el perfil lipı´dico, la resistencia a la insulina y la pe´ rdida de peso. Nutr Hosp 2015, 32.