Διατροφή

Αγώνας ποδοσφαίρου

της Χριστίνας Λαμπρινού & της Διονυσίας Βουτσά
17 Ιουνίου 2016
14751 Προβολές
2 λεπτά να διαβαστεί
Αγώνας ποδοσφαίρου

Στο Ανθυγιεινό Πριγκιπάτο, οι μέρες κυλούσαν ήρεμα και πιο ευχάριστα για όλους, καθώς οι κάτοικοι του τόπου είχαν μάθει πολλά από την Βασιλική Οικογένεια του Βασιλείου της Σωστής Διατροφής και ένιωθαν πολύ πιο υγιείς.

Ο Πρίγκιπας Πρωτεϊνούλης, ο μεγαλύτερος γιος του Βασιλιά Ενέργεια και της Βασίλισσας Υγείας και διάδοχος του θρόνου του Βασιλείου της Σωστής Διατροφής, έκανε βόλτα στον κήπο, νιώθοντας ότι έχει την ανάγκη να ξεμουδιάσει. Καθώς περπατούσε στο μονοπάτι, είδε από μακριά τον Πρίγκιπα Λιπαρούλη.

«Γεια χαρά!», φώναξε ο Πρίγκιπας Πρωτεϊνούλης, «Πρίγκιπα Λιπαρούλη θέλεις να περπατήσεις μαζί μου; Θα ήθελα λίγη συντροφιά!». «Φυσικά, θα ήταν χαρά μου!», είπε ο Πρίγκιπας Λιπαρούλης κι οι δυο τους συνέχισαν μαζί τον περίπατό τους. Ξαφνικά, μετά από μία απότομη στροφή, ο Πρίγκιπας Πρωτεϊνούλης είδε από μακριά μία μεγάλη έκταση που φαινόταν παραμελημένη και χορταριασμένη. «Πρίγκιπα Λιπαρούλη είναι όντως γήπεδο αυτό εκεί πέρα; Μοιάζει να μη χρησιμοποιείται πια, όμως πολύ θα ήθελα να ξεμουδιάσω τους μύες μου κάνοντας κάποιο άθλημα!». «Δίκιο έχεις Πρίγκιπα Πρωτεϊνούλη, είναι γήπεδο ποδοσφαίρου! Θα ήθελες να πάμε να παίξουμε; Βέβαια, έχω πολύ καιρό να παίξω και δεν είμαι σίγουρος αν θα τα καταφέρω!». «Μην ανησυχείς Πρίγκιπα Λιπαρούλη! Λίγη προπόνηση μόνο καλό μπορεί να μας κάνει!», είπε ενθουσιασμένος ο Πρίγκιπας Πρωτεϊνούλης και κλώτσησε τη μπάλα δυνατά, κατευθείαν στα δίχτυα.

Οι δύο διάδοχοι ξεκίνησαν το παιχνίδι, πάρα πολύ σύντομα όμως, ο Πρίγκιπας Πρωτεϊνούλης κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και σταμάτησε. «Τι σου συμβαίνει Πρίγκιπα Λιπαρούλη; Φαίνεται ότι κουράστηκες! Δεν παίζουμε ούτε πέντε λεπτά και δεν έχεις βάλει ούτε ένα γκολ, τόσο αδύναμα που κλωτσάς την μπάλα! Νιώθεις καλά;», ρώτησε ο Πρίγκιπας Πρωτεϊνούλης κοιτάζοντας τον Πρίγκιπα Λιπαρούλη με ενδιαφέρον και συμπάθεια. «Η αλήθεια είναι ότι οι δικοί μου μύες δεν είναι δυνατοί σαν τους δικούς σου. Θέλω να είμαι δυνατός και καλός πολεμιστής για να μπορώ να προστατεύω το Βασίλειό μου και την οικογένειά μου, αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν είμαι σε θέση! Εσύ πώς τα καταφέρνεις να είσαι τόσο δυνατός και γρήγορος και να έχεις τόση αντοχή; Θα ήθελα πολύ να μάθω και εγώ να κάνω κάτι για να γίνω δυνατότερος!», είπε εκείνος. «Φυσικά και θα σε βοηθήσω φίλε μου!», είπε καλοσυνάτα ο Πρίγκιπας Πρωτεϊνούλης. «Η πηγή της δύναμής μου βρίσκεται στις πρωτεΐνες. Είναι το συστατικό που δυναμώνει τους μύες μας και μας κάνει να ψηλώνουμε και να μεγαλώνουμε σωστά. Οι πρωτεΐνες βρίσκονται στο κρέας, όπως το κοτόπουλο και το χοιρινό, στα αυγά, στα ψάρια και στα όσπρια! Εγώ προτιμώ το κοτόπουλο και τη γαλοπούλα, που δεν είναι λιπαρά και τα τρώω δύο φορές την εβδομάδα, ενώ το κόκκινο κρέας που μου δίνει πολύ σίδηρο μία φορά την εβδομάδα. Αυγά τρώω συχνά στο πρωινό μου και φυσικά φροντίζω να τρώω πάντα ψάρι, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, καθώς με βοηθάει να βλέπω καλύτερα! Επίσης, αγαπάω πολύ τα όσπρια, τις φακές, τα φασόλια και τα ρεβίθια, που με δυναμώνουν και με κάνουν να νιώθω ευεξία!». «Δηλαδή αν ακολουθήσω και εγώ αυτό το πρόγραμμα θα γίνω δυνατός σαν εσένα;» ρώτησε ο Πρίγκιπας Λιπαρούλης, κοιτάζοντας με ελπίδα τον Πρίγκιπα Πρωτεϊνούλη. «Βεβαίως!», αποκρίθηκε ο Πρίγκιπας Πρωτεϊνούλης, «Και θα ερχόμαστε κάθε απόγευμα εδώ να παίζουμε για να γίνουμε δυνατότεροι και οι δύο! Πώς σου φαίνεται η ιδέα;». «Καταπληκτική!», απάντησε χαρούμενος ο Πρίγκιπας Λιπαρούλης.

«Εμπρός, ας καθαρίσουμε αυτό το γήπεδο από τα ζιζάνια που έχουν φυτρώσει, για να μπορούμε να παίζουμε πιο άνετα από εδώ και εμπρός!». Έτσι, έπιασαν και οι δύο τη δουλειά!

Χριστίνα-Πωλίνα Λαμπρινού
Χριστίνα-Πωλίνα Λαμπρινού Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc, PhD

H Χριστίνα-Πωλίνα Λαμπρινού είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με επιπλέον μεταπτυχιακή εξειδίκευση (M.Sc.) στην κλινική διατροφή και Διδάκτωρ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Εργάζεται ως επιστημονική συνεργάτιδα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου σε Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα ενώ παρέχει και διαιτολογικές υπηρεσίες στο αυτόνομο διαιτολογικό γραφείο στην περιοχή της Καλλιθέας.

Διονυσία Βουτσά
Διονυσία Βουτσά Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος