Συστάσεις Διατροφής

Ποια θεωρείτε την καλύτερή σας διατροφική συνήθεια;

της Νεκταρίας Καρακώστα
15 Σεπτεμβρίου 2015
12099 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Ποια θεωρείτε την καλύτερή σας διατροφική συνήθεια;

Photo source: www.bigstockphoto.com

Ειρήνη Κοντοπίδου, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

Η καλύτερη διατροφική συνήθεια που έχω, και για την οποία δηλώνω υπερήφανη, είναι η καθημερινή κατανάλωση δύο μερίδων σαλάτας. Δε μπορώ να διανοηθώ την ύπαρξη κυρίου γεύματος χωρίς την παρουσία σαλάτας. Πολλές φορές, καταναλώνω μόνο σαλάτα με την προσθήκη κάποιας πηγής πρωτεΐνης ως κυρίως γεύμα, όταν δεν υπάρχει σπιτικό φαγητό ή είμαι εκτός σπιτιού ή πολλές φορές για δείπνο. Έτσι, καλύπτω τις ανάγκες μου σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Σε αυτό έχει συμβάλει καθοριστικά η μητέρα μου, που φρόντιζε πάντα να υπάρχει σαλάτα στο οικογενειακό τραπέζι και μάλιστα πολλές φορές ποικιλία από διαφορετικά είδη λαχανικών.

Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

Στο σπίτι ακολουθούμε την Μεσογειακή τύπουδιατροφή και με βάση αυτήν προγραμματίζω πιο εύκολα τι θα φάμε μέσα στην εβδομάδα. Θεωρώ ότι είναι η καλύτερη διατροφική συνήθεια που θα μπορούσε να έχει ο καθένας. Είναι ένα μοντέλο διατροφής που σε βοηθάει να φτιάξεις ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφήςοικονομικό, γευστικό και κατάλληλο για όλη την οικογένεια. Ως σύγχρονη μητέρα, πιστεύω ότι η προετοιμασία ενός υγιεινού γεύματος δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να έχεις πολύ χρόνο. Απλώς χρειάζεται οργάνωση, και αν έχεις παιδιά τη χρειάζεσαι. Ο μεσογειακός τρόπος διατροφής έχει αποδειχτεί ο καλύτερος τρόπος πρόληψης για τις ασθένειες της σύγχρονης εποχής, όπως οι καρδιοπάθειες, ο καρκίνος, ο διαβήτης, η παχυσαρκία κ.ά.

Ιωάννα Κατσαρόλη, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

Είχα καλές προσλαμβάνουσες ήδη από παιδί, καθώς η μητέρα μου, με πολίτικες καταβολές μαγείρευε υγιεινά. Έτσι, εκπαιδεύτηκα να τρώω και να δοκιμάζω τα πάντα. Γι’ αυτό και θεωρώ ότι το μεγαλύτερο διατροφικό μου ατού είναι η ευρεία ποικιλία γεύσεων και κυρίως η ιδιαίτερη προτίμησή μου για τα φρούτα, τα λαχανικά και τα όσπρια. Δεν μπορώ να φάω εάν δεν έχω σαλάτα και στην ερώτηση ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό θα απαντούσα, χωρίς δεύτερη σκέψη.... οι φακές!

Νικολέτα Ντορζή, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc., RD

Η καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και η συχνή κατανάλωση οσπρίων και ψαριών, βασικές αρχές της μεσογειακής διατροφής, θα ήταν παράλειψη να τις ακολουθούσαμε εμείς οι μεσογειακοί λαοί και ειδικά οι διαιτολόγοι.

Κατερίνα Φαντούση, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Αυτό που έβαλα στη ζωή μου μετά τις σπουδές μου στη Διαιτολογία είναι τα δύο γαλακτοκομικά την ημέρα. Συνήθως καταναλώνω 1 ποτήρι γάλα το πρωί και 1 γιαούρτι το απόγευμα.

Νεκταρία Καρακώστα
Νεκταρία Καρακώστα Δημοσιογράφος M.A.