640
Παθήσεις Πεπτικού

ΓΟΠΝ: Ένας στους 4 τρώει και... υποφέρει!

08 Απριλίου 2017
1 λεπτό να διαβαστεί

Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠΝ) είναι μία συχνή πάθηση του πεπτικού συστήματος που αφορά 4 στους 10 Έλληνες. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και διατροφής παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην έμφάνιση αυτού του προβλήματος.

Αφορά περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια Έλληνες, δηλαδή έναν στους τέσσερις κατοίκους της χώρας. Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι η βασική αιτία για την οποία τα άτομα αυτά δεν μπορούν να απολαύσουν το φαγητό τους. Τι πρέπει να κάνετε για να την αντιμετωπίσετε;

Καθώς η ΓΟΠΝ επηρεάζει άμεσα την ποιότητα ζωής των πασχόντων και την αποδοτικότητα στις καθημερινές τους ασχολίες, η επιτυχής αντιμετώπιση της ΓΟΠΝ κρίνεται αναγκαία.

Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής και διατροφής, σε συνδυασμό με τη φαρμακευτική αντιμετώπιση είναι το τρίπτυχο που οδηγεί στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της ΓΟΠΝ.

Απευθυνθείτε στον διαιτολόγο και τον γαστρεντερολόγο σας, προκειμένου να λάβετε τις κατάλληλες κι εξατομικευμένες συμβουλές.

gastrooisofagikh palindromish full

  • Ευσταθία Παπαδά
    Ευσταθία Παπαδά Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc, Ph.D.(cand)

    Η Ευσταθία Παπαδά είναι Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Κλινική Διατροφή και Δημόσια Υγεία. Εργάζεται ως Εξωτερικός Συνεργάτης στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, ενώ παράλληλα είναι Υποψήφια Διδάκτορας εστιάζοντας στο κομμάτι της διατροφικής αντιμετώπισης της Ιδιοπαθούς Φλεγμονώδους Νόσου του Εντέρου.

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.