Διατροφή

Ποιο είναι το αγαπημένο σας μπαχαρικό/ μυρωδικό και γιατί; Πού το χρησιμοποιείτε;

27 Μαΐου 2015
6522 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
mbaxarika

Μαίρη Σελανικλή, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc.

Τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά έχουν θέση στην καθημερινή μου διατροφή μου, γιατί προσδίδουν άρωμα και γεύση στα φαγητά, ενώ είναι πολύ πλούσια και σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Το αγαπημένο μου μπαχαρικό είναι το πιπέρι. Μου αρέσουν επίσης, ο βασιλικός και το δεντρολίβανο τα οποία φροντίζω να τα έχω πάντα φρέσκα στο μπαλκόνι μου. Ας μην ξεχνάμε, ότι όταν εμπλουτίζουμε το φαγητό μας με μυρωδικά και μπαχαρικά, μπορούμε να ελαττώσουμε και την κατανάλωση αλατιού.

Νανά Καλαφάτη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Ph.D.c.

 Το αγαπημένο μου ελληνικό μυρωδικό είναι η ρίγανη. Την έχω συνδέσει με πολλές παιδικές αναμνήσεις, καθώς ο πατέρας μου τη μάζευε από τον Παρνασσό, την άπλωνε στην κουζίνα και έτσι όλο το σπίτι μοσχομύριζε ρίγανη! Συνοδεύει απαραιτήτως τη ντομάτα, τη φέτα καθώς και τις κόκκινες σάλτσες για τα ζυμαρικά.

Σαλταούρας Γιώργος, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc

 Το αγαπημένο μου μπαχαρικό/μυρωδικό είναι με διαφορά η ρίγανη. Εδώ και πολλά χρόνια προμηθευόμαστε οικογενειακά από τον τόπο καταγωγής του πατέρα μου μία ποικιλία με έντονο άρωμα που κάνει κάθε φαγητό ξεχωριστό! Δεν έχω αγοράσει ποτέ στη ζωή μου ρίγανη, μιας και η συγκεκριμένη καλύπτει απόλυτα τις –ιδιαίτερες– απαιτήσεις μου στην προετοιμασία του φαγητού. Χρησιμοποιώ ρίγανη παντού: σχεδόν σε κάθε σαλάτα, σε φαγητά κατσαρόλας και στο ψητό κρέας.

Ιωάννα Μασούρα, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc.

 Ως λάτρης της μεσογειακής κουζίνας, το αγαπημένο μου μυρωδικό είναι η ρίγανη. Η ρίγανη ταιριάζει τόσο σε κύρια πιάτα (π.χ. κρέας, πατάτες, σάλτσες για μακαρόνια) όσο και σε σαλάτες. Προσωπικά προσθέτω αποξηραμένη ρίγανη σχεδόν πάντα στη σάλτσα για τα μακαρόνια και στην Ελληνική χωριάτη σαλάτα.

Παρασκευάς Παπαχρήστος, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc.

Το θυμάρι στο ψάρι που προετοιμάζω και μαγειρεύω στο σπίτι- είναι το αγαπημένο μου φαγητό! Το θυμάρι μου αρέσει κυρίως για τη γεύση που προσδίδει, όμως έχει αναμφισβήτητα και μεγάλη θρεπτική αξία! 

Σας ενδιαφέρει επίσης: