640
Δίαιτα

Τροφές που βοηθούν στον έλεγχο του βάρους

25 Απριλίου 2010
1 λεπτό να διαβαστεί

Κανέλλα κατά της όρεξης

Μελέτες δείχνουν, πως η κανέλλα μπορεί να έχει εξισορροπιστική επίδραση στα επίπεδα σακχάρου αίματος. Αυτό, εκτός από το ότι μπορεί να βοηθήσει στην ρύθμιση του διαβήτη τύπου 2, μπορεί παράλληλα να αναστείλει την όρεξη και να βοηθήσει σε προγράμματα αδυνατίσματος. Από μόνη της φυσικά δεν είναι δυνατόν να έχει θαυματουργά αποτελέσματα. Στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου προγράμματος διατροφής ωστόσο μπορεί να συνεισφέρει επικουρικά.

 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Pereira M, Swain J, Goldfine A, et.al. Effects of a Low–Glycemic Load Diet on Resting Energy Expenditure and Heart Disease Risk Factors During Weight Loss, JAMA, 2004; 292(20): 2482-2490

Westerterp - Plantenga MS, Smeets A, Lejeune MPG. Sensory and gastrointestinal satiety effects of capsaicin on food intake, International Journal of Obesity, 2005, 29, 682–688.

Murase T, Nagasawa A, Suzuki J. Beneficial effects of tea catechins on diet-induced obesity: stimulation of lipid catabolism in the liver, International Journal of Obesity, November 2002, Volume 26, Number 11, Pages 1459-1464

Fujioka K, Greenway F, Sheard J, Ying Y.The Effects of Grapefruit on Weight and Insulin Resistance: Relationship to the Metabolic Syndrome, Journal of Medicinal Food. Spring 2006, 9(1): 49-54.

Vander Wal JS, Gupta A, Khosla P, Dhurandhar NV. Egg breakfast enhances weight lossLong-term effect of eggs, International Journal of Obesity (October 2008), 32, 1545-1551.

Katcher H, Legro R, Kunselman A, et al. The effects of a whole grain–enriched hypocaloric diet on cardiovascular disease risk factors in men and women with metabolic syndrome, Am J Clin Nutr January 2008 vol. 87 no. 1 79-90

Rolls BJ, Drewnowski A, Ledikwe JH. Changing the Energy Density of the Diet as a Strategy for Weight Management, JADA, May 2005, Volume 105, Issue 5, Supplement, Pages 98-103

  • Μαίρη Μιχελή Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc

    Η Μαίρη Μιχελή είναι διαιτολόγος - διατροφολόγος, απόφοιτος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακή ειδίκευση (MSc) στη Δημόσια Υγεία, ακολουθώντας την κατεύθυνση των Χρόνιων Νοσημάτων και Συμπεριφορών Υγείας. Επιπλέον, έχει καταρτιστεί στην κλινική διαιτολογία, σε δημόσια νοσοκομεία του νομού Αττικής (Γενικό Κρατικό Γ. Γεννηματάς, Σωτηρία, ΚΑΤ, Παίδων «Αγία Σοφία», Τζάνειο).

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.
×
×