743
Συστάσεις Διατροφής

Τα οφέλη των φυτικών ινών

Τα οφέλη των φυτικών ινών

Photo source: www.bigstockphoto.com

Τι είναι οι φυτικές ίνες;

Δύσκολος ορισμός, αλλά πολύ εύστοχος: Οι φυτικές ή αλλιώς ακατέργαστες ή διαιτητικές ίνες είναι το σύνολο των οργανικών συστατικών των μεμβρανών των φυτικών κυττάρων και των σκελετικών γενικά συστατικών του φυτού, οι οποίες παραμένουν κατά την χημική ανάλυση των τροφίμων,τ μετά την απομάκρυνση της πρωτεΐνης, του λίπους και των μη αζωτούχων εκχυλίσιμων υλών.

 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Klosterbuer A1, Roughead ZF, Slavin J.. «Benefits of dietary fiber in clinical nutrition.» Nutr Clin Pract. 2011 Oct;26(5):625-35.

Simin Liu, Walter C Willett, JoAnn E Manson, Frank B Hu, Bernard Rosner, and Graham Colditz «Relation between changes in intakes of dietary fiber and grain products and changes in weight and development of obesity among middle-aged women» American Society for Clinical Nutrition (From the Division of Preventive Medicine and the Channing Laboratory, Department of Medicine, Brigham and Women's Hospital and Harvard Medical School, and the Departments of Epidemiology and Nutrition, Harvard School of Public Health, Boston.)

G-C Chen, D-B Lv, Z Pang, J-Y Dong and Q-F Liu «Dietary fiber intake and stroke risk: a meta-analysis of prospective cohort studies» European Journal of Clinical Nutrition 67, 96-100 (January 2013)

Whelton SP1, Hyre AD, Pedersen B, Yi Y, Whelton PK, He J. «Effect of dietary fiber intake on blood pressure: a meta-analysis of randomized, controlled clinical trials.» Hypertens. 2005 Mar;23(3):475-81.

  • Γεωργία Γεωργίου Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

    Η Γεωργία Γεωργίου είναι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην κλινική διατροφή. Διατηρεί διαιτολογικό γραφείο στην Κύπρο υποστηρίζοντας διατροφικά άτομα με παθολογικά προβλήματα, προβλήματα βάρους και άλλες ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού καθώς αρθρογραφεί και για το site του mednutrition.

×
×