Διατροφή

Τρώγοντας δημητριακά: η χρυσή τομή θρέψης και γεύσης

02 Ιουνίου 2014
24651 Προβολές
2 λεπτά να διαβαστεί
Τρώγοντας δημητριακά: η χρυσή τομή θρέψης και γεύσης

Δημητριακά πηγή ενέργειας του οργανισμού

Τα δημητριακά αποτελούν πολύ καλή πηγή υδατανθράκων, που είναι το βασικό ενεργειακό νόμισμα του οργανισμού και θα πρέπει να αποτελούν το 50% των ενεργειακών αναγκών μας μέσα στην ημέρα. Εκτός αυτού όμως, προσδίδουν στον οργανισμό επιπλέον πρωτεΐνες, σε πολύ μικρό βαθμό φυτικά λιπαρά, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα και φυτικές ίνες.

Περισσότερα πλεονεκτήματα από τα δημητριακά ολικής άλεσης

Ό,τι χρειάζεται κανείς για να καλύψει τις ανάγκες του σε ενέργεια μέσα στη μέρα, ενώ αν τα δημητριακά είναι ολικής άλεσης τότε έχουν ακόμη περισσότερα από αυτά τα μικροθρεπτικά συστατικά.

Για να εξασφαλίσει κανείς όλα τα θρεπτικά συστατικά των δημητριακών ολικής άλεσης αρκεί να επιλέξει το κατάλληλο προϊόν, διαβάζοντας προσεκτικά τη διατροφική του ετικέτα!

Κατερίνα Βάμβουκα
Κατερίνα Βάμβουκα Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

H Κατερίνα Βάμβουκα, κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος, πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας- Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, με ΜSc στην «Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» έχει εξειδίκευση «στη Διατροφή και Δημόσια Υγεία» από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Συγγραφέας του βιβλίου "Περιμένοντας τον πελαργό - Διατροφή στην εγκυμοσύνη" των εκδόσεων medNutrition.