Κουζίνα

Ο εξοπλισμός του ερασιτέχνη μάγειρα

26 Σεπτεμβρίου 2011
14664 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Ο εξοπλισμός του ερασιτέχνη μάγειρα

Εάν είστε λάτρης της δημιουργικής μαγειρικής σίγουρα η κουζίνα είναι ένα από τα πιο σημαντικά δωμάτια του σπιτιού σας. Εκτός από την καθαριότητα και την οργάνωση των τροφίμων στα ντουλάπια σας καλό είναι να έχετε και όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό προκειμένου να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη.

Σε ποια σκεύη να "επενδύσετε";

Εφόσον έχετε την δυνατότητα, τα ακόλουθα σκεύη είναι οι καλύτερες «επενδύσεις» ενός ερασιτέχνη μάγειρα:

Κουτάλια μετρητές

1 κοφτό κουταλάκι μπορεί να έχει μεγάλη διαφορά σε γραμμάρια και θερμίδες από 1 γεμάτο κουτάλακι και αυτή η έξτρα ποσότητα μπορεί να επηρεάσει και την μαγειρική σας και την σιλουέτα σας.

Ηλεκτρονική ζυγαριά

Θα σας βοηθήσει να μετράτε με ακρίβεια τα συστατικά. Προτιμήστε μια ηλεκτρονική ζυγαριά που να μπορεί να ρυθμιστεί στο μηδέν, αφού βάλετε επάνω τους ένα μπολ ή ακόμη ένα πιάτο, ώστε να μπορείτε να μετρήσετε την καθαρή ποσότητα της περιεχόμενης ουσίας.

Σπρέι για να ψεκάζετε ελαιόλαδο

Θα σας βοηθήσει να μειώσετε κατά πολύ τη ποσότητα του λαδιού που χρησιμοποιείτε, έστω κι αν το μετράτε με το κουτάλι. Καί είναι πολύ απλό! Ακόμη κι ένα μπουκάλι σπρέι από το σούπερ μάρκετ μπορεί να σας εξυπηρετήσει.

Αντικολλητικό τηγάνι

Αγοράστε τουλάχιστον ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι, αρκετά μεγάλο για να τσιγαρίζετε κιμά ή να φτιάχνετε ένα ψητό κατσαρόλας. Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στον καθαρισμό του. Μερικά αντικολλητικά τηγάνια δεν μπαίνουν στο πλυντήριο πιάτων.

Κοφτερά μαχαίρια και ακονιστήρι

Για να καθαρίσετε το λίπος απ’ το κρέας χρειάζεστε ένα καλό μαχαίρι. Αγοράστε μερικά πολύ κοφτερά μαχαίρια ή ένα ακονιστήρι, για να μην χάσουν ποτέ την λειτουργικότητά τους. Σε κάθε περίπτωση κρατήστε τα μακριά από τα μικρά παιδιά.

Μίξερ χειρός (μίξερ ραβδί)

Αν δεν έχετε είδη κάποια από αυτά τα εξαρτήματα, θα εκπλαγείτε από τη χρηστικότητά τους. Τα μίξερ – ραβδιά μπορείτε εύκολα να τα βάλετε στην κατσαρόλα και να κάνετε βελουτέ σούπες ενώ μπορείτε να φτιάξετε και μιλκσέικ ή να απαλλαγείτε πολύ γρήγορα από σβόλους τις σάλτσες σας.

Πάρης Παπαχρήστος
Πάρης Παπαχρήστος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.
Ο Πάρης Παπαχρήστος παρέχει διαιτολογικές υπηρεσίες τροποποίησης διατροφικής συμπεριφοράς για πάνω από 15 χρόνια, συμβάλλοντας σε βελτίωση της ποιότητας ζωής.  Ως πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος, M.Sc. έχει ευρύτερη επιστημονική γνώση, η οποία συνδυάζεται στις διαιτολογικές συνεδρίες με την προσωπική του εμπειρία.
 
Είναι ιδρυτής του πρώτου portal διατροφής σε Ελλάδα και Κύπρο και συγγραφέας του πρώτου βιβλίου της σειράς medNutrition wellness, με τίτλο «Μύθοι και Αλήθειες στη διατροφή μας». Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις διαιτολογικές υπηρεσίες που παρέχει είτε στο Παγκράτι είτε αξιοποιώντας skype και viber σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, με χιλιάδες ανθρώπους, έχει δει τι είναι αποτελεσματικό και όχι.