Άλλες Παθήσεις

Πόσα γνωρίζετε για τις αλλεργίες;

της Κατερίνας Παγκράτη
07 Μαΐου 2013
9087 Προβολές
3 λεπτά να διαβαστεί
andras pou krata xartomantilo kai fternizetai

Τι είναι η αλλεργία;

Αλλεργία, είναι η υπερβολική αντίδραση του οργανισμού απέναντι σε μία ουσία που θεωρεί επιζήμια, ενώ στην πραγματικότητα είναι αβλαβής.

Οι αλλεργικοί άνθρωποι δεν ησυχάζουν σήμερα σχεδόν ποτέ, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, όπου έχει διασκορπίσει τις περιβαλλοντικές ουσίες που προκαλούν αλλεργία, σε όλους σχεδόν τους μήνες του χρόνου.

Αλλεργία, τροφική αλλεργία και αναφυλαξία: ποια είναι η διαφορά;

  • Τι είναι η αναφυλαξία όμως; Τι μπορεί να προκαλέσει και γιατί είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη;
  • Με τι είδους φάρμακα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις αλλεργίες;
  • Από την άλλη, με τις τροφικές αλλεργίες τί ακριβώς γίνεται;

Απαντώντας στο κουιζ θα γνωρίσετε τους κρυφούς ενόχους, θα πάρετε πληροφορίες επιστημονικά τεκμηριωμένες, που ίσως δεν γνωρίζατε, όπως την σοβαρότητα ή μη της αναφυλαξίας, ποιά είναι τα αλλεργιογόνα, καθώς επίσης και τους τρόπους - μεθόδους αντιμετώπισης αλλά και αναγνώρισης της.

Αυτό που σας μένει για να λύσετε όλες τις απορίες σας, είναι απλά να απαντήσετε στο κουίζ...

error messagebox
00:00

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Giampiero Patriarca Ζ, Domenico Schiavino Ζ, Valentina Pecora et al. (2009). Food allergy and food intolerance: diagnosis and treatment. Intern Emerg Med. 4:11–24

Sampson HA. (2004). Update of food allergy. J Allergy Clin Immunol. 113:805– 819

Rona RJ, Keil T, Summers C et al. (2007) The prevalence of food allergy: a meta-analysis. J Allergy Clin Immunol 120, 638–646.

  • Κατερίνα Παγκράτη
    Κατερίνα Παγκράτη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Η Κατερίνα Παγκράτη είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, απόφοιτη του ΑΤΕΙ Κρήτης, με ειδίκευση στην αντιμετώπιση της χρόνιας παχυσαρκίας με ψυχοεκπαιδευτικές μεθόδους, από το Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών (ΚΕΨΕΦ).Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, ενώ είναι και αρθρογράφος στο mednutrition καθώς και σε εφημερίδες και περιοδικά