Συστάσεις Διατροφής

7 τρόποι για να εξοικονομήσουμε χρήματα χωρίς να στερηθούμε

13 Ιανουαρίου 2015
13221 Προβολές
3 λεπτά να διαβαστεί
kopela krataei lista supermarket

Photo source: www.bigstockphoto.com

Η λίστα αγορών αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καταναλωτής ώστε όχι μόνο να κάνει μια σωστή επιλογή τροφίμων (θρεπτική), αλλά να διαχειριστεί καλύτερα τον οικογενειακό προϋπολογισμό.


Λίστα ΑγορώνΣυμπλήρωσε με θρεπτικές επιλογές το Shopping List σου [APP]  

Τι επιτυγχάνεις με την χρησιμοποίηση της λίστας αγορών:

  • Να μην διπλό - αγοράσεις κάτι το οποίο ήδη υπάρχει στα ράφια της κουζίνας ή του ψυγείου σου
  • Να μην υποπέσεις στο λάθος πηγαίνοντας στο σουπερμάρκετ, αγοράζοντας κάτι που δεν σου είναι απαραίτητο, σε βάρος κάποιου άλλου τροφίμου, ξοδεύοντας άσκοπα χρήματα
  • Να οργανώσεις και να επιλέξεις τρόφιμα από την λίστα αγορών, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Μεσογειακή Διατροφής και να επωφεληθείς από τις θετικές επιδράσεις που έχει αυτού του είδους η διατροφή.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Ζέρβας Ν., Ντορζή Ν. Από το Ράφι στο Καρότσι, Οδηγός διατροφής στο supermarket. Λευκωσία: Mednutrition Wellness; 2012.

Κατσαρόλη Ι. Μερίδες. Το μέγεθος..... μετράει. Λευκωσία: Mednutrition Wellness; 2012

Νίκος Ζέρβας
Νίκος Ζέρβας Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

Ο Νικόλαος Ζέρβας είναι Διατολόγος-Διατροφολόγος, με επιπλέον μεταπτυχιακή εξειδίκευση (MSc) στην τεχνολογία ελέγχου και διασφάλισης της ποιότητας. Συγγραφέας του βιβλίου "Από το ράφι στο καρότσι - Οδηγός διατροφής στο supermarket!" των εκδόσεων medNutrition. Παρέχει τις διαιτολογικές υπηρεσίες του, στο γραφείο του στο Κιάτο Κορινθίας.

Ο απώτερος στόχος του δεν είναι μόνο η μείωση βάρους και η βελτίωση των δεικτών υγείας του διαιτώμενου αλλά η τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς του μέσω των  παρεχόμενων  διαιτολογικών υπηρέσιων είτε δια ζώσης στο  ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο στο Κιάτο Κορινθίας είτε εξ αποστάσεως (μέσω viber, Skype, video κλήση)  σε όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό.