743
Συστάσεις Διατροφής

10 τροφές να καταναλώσεις όταν έχεις γρίπη

28 Ιανουαρίου 2016
10 τροφές να καταναλώσεις όταν έχεις γρίπη

Photo source: www.bigstockphoto.com

Λιπαρά ψάρια για πολύτιμα ω-3

Τα λιπαρά ψάρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, σε ω-3 λιπαρά οξέα, σε βιταμίνη Α και ψευδάργυρο. Τα ω-3 λιπαρά οξέα ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού έχοντας αντιφλεγμονώδη δράση. Ενισχύουν επίσης την δράση των φαγοκυττάρων και των λευκών αιμοσφαιρίων. Η βιταμίνη Α συμβάλλει στην αμυντική ισχύ των μεμβρανών του αναπνευστικού συστήματος, ενώ ο ψευδάργυρος ενισχύει την λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος γιατί συμβάλλει στην παραγωγή των λευκών αιμοσφαιρίων. Η έλλειψη του ψευδαργύρου, κυρίως σε ηλικιωμένους, συνδέεται με μειωμένο ρυθμό παραγωγής λευκών αιμοσφαιρίων και, κατ' επέκταση, με έναν οργανισμό ευπαθή σε λοιμώξεις και κρυολογήματα.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

3η Έρευνα NHANES (National Health and Nutrition Examination, 2008)

Hemilä H, Chalker E, Douglas B. Vitamin C for preventing and treating the common cold. Cochrane Database of Systematic Reviews 2007, Issue 3. Art. No.: CD000980. DOI: 10.1002/14651858.CD000980.pub3.

Barbara O. Rennard, BA, Ronald F. Ertl, BS, Gail L. Gossman, BS, Richard A. Robbins, MD, FCCP and Stephen I. Rennard, MD, FCCP, Chicken Soup Inhibits Neutrophil Chemotaxis In Vitro* 10.1378/chest.118.4.1150 CHEST October 2000 vol. 118 no. 4 1150-1157

Paul IM, Beiler J, McMonagle A, Shaffer ML, Duda L, Berlin CM Jr. Effect of honey, dextromethorphan, and no treatment on nocturnal cough and sleep quality for coughing children and their parents. Arch Pediatr Adolesc Med. 2007 Dec;161(12):1140-6.

Michael de Vrese, Petra Winkler, Peter Rautenberg, Timm Harder, Christian Noah, Christiane Laue, Stephan Ott, Jochen Hampe, Stefan Schreiber, Knut Heller, Jürgen Schrezenmeir. Probiotic bacteria reduced duration and severity but not the incidence of common cold episodes in a double blind, randomized, controlled trial. Vaccine, Volume 24, Issues 44-46, 10 November 2006, Pages 6670-6674

  • Χριστίνα Φοντόρ Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    H Χριστίνα Φοντόρ πτυχιούχος της Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, με επιπλέον σπουδές στην Ψυχοσωματική θεραπεία. Διατηρεί Διαιτολογικό Γραφείο στην Αργυρούπολη όπου, καθημερινά, έρχεται σε επαφή με ανθρώπους παρέχοντας τους εξατομικευμένες διατολογικές υπηρεσίες.

×
×