Συστάσεις Διατροφής

Διατροφή για τέλεια εμφάνιση

02 Φεβρουαρίου 2011
889 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Διατροφή για τέλεια εμφάνιση

Photo source: www.shutterstock.com

Η ισορροπημένη διατροφή, εκτός από την άμεση σχέση που έχει με το σωματικό μας βάρος, παρουσιάζει και ισχυρή σύνδεση με την εμφάνιση του δέρματος, κάτι που πολλοί αγνοούν. Ως καλεσμένος σε ραδιοφωνική εκπομπή του ΑΝΤ1 97,2 Fm, μίλησα για τη σχέση μεταξύ της σωστής διατροφής και της ακεραιότητας του δέρματος.

Το δέρμα μας πολλές φορές «μιλάει», όπως ανέφερα και στη δημοσιογράφο, εμείς όμως δεν μπορούμε να το ακούσουμε. Ένα δέρμα ξηρό ή λιπαρό ή με στίγματα μάς στέλνει μηνύματα δυσθρεψίας και έλλειψης μικρο- και μακροθρεπτικών συστατικών. Ένα όμορφο, λαμπερό και καθαρό δέρμα εκπέμπει δυναμισμό, γι' αυτό όλοι οφείλουμε να το προσέχουμε μέσω της σωστής διατροφής. Οι εξωτερικοί παράγοντες που μπορεί να το επηρεάσουν είναι η ηλιακή ακτινοβολία, οι τοξικές ουσίες, οι αλλεργιογόνες ουσίες, θερμότητα, ενώ ενδογενείς παράγοντες που ασκούν επίδραση είναι το στρες, η η γενετική προδιάθεση, η ηλικία και η διατροφή. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και νερό προσφέρουν στο δέρμα μας όλα όσα χρειάζεται.

Σε ερώτημα της δημοσιογράφου σχετικά με την επίδραση μιας χημικής δίαιτας στο δέμα μας, η απάντησή μου ήταν σαφώς θετική. Ένα τέτοιο διατροφικό πλάνο συνεπάγεται έλλειψη θρεπτικών συστατικών και συνήθως πρωτεϊνών, όπως το κολλαγόνο, μια βασική πρωτεΐνη του δέρματος. Η έλλειψη του κολλαγόνου συμβάλλει στη γήρανση αλλά και στη μείωση της ελαστικότητας του δέρματος.

 

  • Πάρης Παπαχρήστος
    Πάρης Παπαχρήστος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

    Ο Πάρης Παπαχρήστος είναι Διαιτολόγος Διατροφολόγος, MSc, ιδρυτής του πρώτου portal διατροφής σε Ελλάδα και Κύπρο, όπου διατηρεί ένα πολυδιαιτολογικό γραφείο στο Παγκράτι, παρέχοντας διαιτολογικές υπηρεσίες.

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.