640
Διατροφή

Σνακ χαμηλά σε υδατάνθρακες

03 Νοεμβρίου 2014
1 λεπτό να διαβαστεί
Σνακ χαμηλά σε υδατάνθρακες

Photo source: www.bigstockphoto.com

To "carb" or not to "carb"? Μήπως τελικά η λύση είναι low-carb;

Συχνά τα σνακ που είναι εύκολα προσβάσιμα ή που βρίσκονται στο ντουλάπι σου είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, τις περισσότερες φορές επεξεργασμένους, χωρίς να προσφέρουν οφέλη για την υγεία σου. Αλίμονο, μην σου περάσει από το μυαλό να τα αποκλείσεις από το διαιτολόγιό σου! Τι επιλογές έχεις όμως όταν θέλεις κάποιο σνακ, χωρίς να επιβαρυνθείς με πολλούς παραπάνω υδατάνθρακες από αυτούς που έχεις ήδη στη μέρα σου; Τα σνακ που θα σου προτείνω στη συνέχεια εξισορροπούν το πλεόνασμα υδατανθράκων των «εύκολων» σνακ, προσθέτοντας στη διατροφή σου πρωτεΐνη και παράλληλα κάποια «καλά» λιπαρά.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Bradbury KE, Appleby PN, Key TJ. Fruit, vegetable, and fiber intake in relation to cancer risk: findings from the European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition (EPIC). Am J Clin Nutr. 2014 Jun 11;100(Supplement 1):394S – 398S.

Wolfe K, Wu X, Liu RH. Antioxidant activity of apple peels. J Agric Food Chem. American Chemical Society; 2003 Jan 29;51(3):609–14.

Alvheim AR, Malde MK, Osei-Hyiaman D, Lin YH, Pawlosky RJ, Madsen L, et al. Dietary linoleic acid elevates endogenous 2-AG and anandamide and induces obesity. Obesity (Silver Spring). 2012 Oct;20(10):1984–94.

National Institutes of Health Osteoporosis and Related Bone Diseases - National Resource Center. Calcium and Vitamin D: Important at Every Age [Internet]. 2012 [cited 2014 Nov 30]. Available from: http://www.niams.nih.gov/Health_Info/Bone/Bone_Health/Nutrition/

Heiss C, Dejam A, Kleinbongard P, Schewe T, Sies H, Kelm M. Vascular effects of cocoa rich in flavan-3-ols. JAMA. American Medical Association; 2003 Aug 27;290(8):1030–1

Nurk E, Refsum H, Drevon CA, Tell GS, Nygaard HA, Engedal K, et al. Intake of flavonoid-rich wine, tea, and chocolate by elderly men and women is associated with better cognitive test performance. J Nutr. 2009 Jan 1;139(1):120–7.

Mackinnon ES, venket Rao A, Rao LG. Dietary restriction of lycopene for a period of one month resulted in significantly increased biomarkers of oxidative stress and bone resorption in postmenopausal women. J Nutr Health Aging. 2011 Feb 27;15(2):133–8.

Desch S, Schmidt J, Kobler D, Sonnabend M, Eitel I, Sareban M, et al. Effect of cocoa products on blood pressure: systematic review and meta-analysis. Am J Hypertens. 2010 Jan 1;23(1):97–103.

Hill LE, Taylor TM, Gomes C. Antimicrobial efficacy of poly (DL-lactide-co-glycolide) (PLGA) nanoparticles with entrapped cinnamon bark extract against Listeria monocytogenes and Salmonella typhimurium. J Food Sci. 2013 Apr;78(4):N626–32.

Anderson R. Cinnamon and Glucose Homeostasis: A Review of the Literature. Nutr Today. 2014;

National Istitutes of Health. Iodine Fact Sheet for Health Professionals [Internet]. 2011 [cited 2014 Nov 30]. Available from: http://ods.od.nih.gov/factsheets/Iodine-HealthProfessional/

  • Μαίρη Μιχελή
    Μαίρη Μιχελή Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc

    Η Μαίρη Μιχελή είναι διαιτολόγος - διατροφολόγος, απόφοιτος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακή ειδίκευση (MSc) στη Δημόσια Υγεία, ακολουθώντας την κατεύθυνση των Χρόνιων Νοσημάτων και Συμπεριφορών Υγείας. Επιπλέον, έχει καταρτιστεί στην κλινική διαιτολογία, σε δημόσια νοσοκομεία του νομού Αττικής (Γενικό Κρατικό Γ. Γεννηματάς, Σωτηρία, ΚΑΤ, Παίδων «Αγία Σοφία», Τζάνειο).

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.