Μουσακάς, θαλασσινά, ψάρια, χόρτα, παγωτά... η υπερκατανάλωση φαγητών, γλυκών και ποτών κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μας διακοπών, αλλά και γενικότερα του καλοκαιριού, μετατρέπει πολλές φορές το στομάχι μας σε ένα ασταμάτητο «μίξερ», αυξάνοντας τους κίνδυνους για τροφικές δηλητηριάσεις ή άλλα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την κατανάλωση των παραπάνω.
Πράγματι, τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν ότι κατά την καλοκαιρινή περίοδο είναι πιο συχνές οι επισκέψεις στα τμήματα πρώτων βοηθειών των νοσοκομείων, σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας των τροφικών δηλητηριάσεων.
Πόσο ενημερωμένοι είμαστε όμως, ώστε να αποφύγουμε κάτι τέτοιο;