Διατροφή

Τροφικές δηλητηριάσεις το καλοκαίρι

της Έυας Τσακμάκη
21 Αυγούστου 2015
2 λεπτά να διαβαστεί

Μουσακάς, θαλασσινά, ψάρια, χόρτα, παγωτά... η υπερκατανάλωση φαγητών, γλυκών και ποτών κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μας διακοπών, αλλά και γενικότερα του καλοκαιριού, μετατρέπει πολλές φορές το στομάχι μας σε ένα ασταμάτητο «μίξερ», αυξάνοντας τους κίνδυνους για τροφικές δηλητηριάσεις ή άλλα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την κατανάλωση των παραπάνω.

Πράγματι, τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν ότι κατά την καλοκαιρινή περίοδο είναι πιο συχνές οι επισκέψεις στα τμήματα πρώτων βοηθειών των νοσοκομείων, σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας των τροφικών δηλητηριάσεων.

Πόσο ενημερωμένοι είμαστε όμως, ώστε να αποφύγουμε κάτι τέτοιο;

error messagebox
00:00

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

http://www.medicinenet.com/food_poisoning/article.htm

http://www.medicinenet.com/summer_food_safety_quiz/faq.htm

Δρ. Αστρίδου Γεωργίου, «Μικροβιολογία Τροφίμων», εκδόσεις ΤΕΙ Αθηνών 2002

  • Εύα Τσακμάκη
    Εύα Τσακμάκη Τεχνολόγος Τροφίμων

    Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι πτυχιούχος του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων, της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Τεχνολογικού Ιδρύματος Αθηνών, απ' όπου αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2005. Η πτυχιακή της μελέτη ήταν πάνω στις αντιοξειδωτικές ουσίες των τροφίμων και συγκεκριμένα στην επίδραση του αντιοξειδωτικού «Fraission» σε αρτοσκευάσματα.

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.